Zara Holland:

Missedronning risikerer fengsel

Zara Hollands ferietur ble ikke som planlagt.

ANHOLDT: Missedronning og realityprofil Zara Holland er anholdt på Barbados. Nå risikerer hun og kjæresten fengselsstraff. Her fotografert i London i 2016. Foto: Stephen Coke/ REX/ NTB
ANHOLDT: Missedronning og realityprofil Zara Holland er anholdt på Barbados. Nå risikerer hun og kjæresten fengselsstraff. Her fotografert i London i 2016. Foto: Stephen Coke/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Zara Holland (25) ble for alvor kjent da hun ble kronet til Miss Storbritannia i 2015. Det var imidlertid ikke det at hun vant som vekket oppmerksomhet.

Hun ble nemlig fratatt tittelen - fordi hun hadde sex på tv som deltaker i «Love Island». Realityprogrammet har blitt stort i Norge, men i Storbritannia er det gigantisk.

STRIPPET: Zara Holland vant Miss Great Britain, men ble senere fratatt tittelen etter å ha hatt sex på tv. Foto: Can Nguyen/REX , NTB
STRIPPET: Zara Holland vant Miss Great Britain, men ble senere fratatt tittelen etter å ha hatt sex på tv. Foto: Can Nguyen/REX , NTB Vis mer

Derfor fikk mange hundre tusen seere med seg at hun hadde samleie på tv, noe missekåringen mente var svært beklagelig. Siden den gang har hun blitt kjent som litt av en skandalestjerne, med opptredener på tv og mye spalteplass i britiske tabloidaviser. Denne gangen har hun imidlertid klart å rote det skikkelig til.

Britiske medier, deriblant The Sun, skriver at 25-åringen er anholdt på Barbados - og at hun risikerer et år i fengsel.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Anholdt

Bakgrunnen for anholdelsen var en ferietur hun og kjæresten, Elliot Love, hadde til Barbados. Pandemien er på ingen måte over, men dersom man følger gjeldende regler og lokale råd, kan man fint fortsatt reise. Det er her det skar seg for Holland.

Kjæresten fikk nemlig påvist smitte, og sammen forsøkte de to å rømme øya. De skulle egentlig ha sittet i karantene, men forsøkte å ta seg inn på et fly for å returnere hjem.

TAUS SOM ØSTERS: Holland har til gode å kommentere saken. Her fotografert i 2016. Foto: Ken McKay/ITV/REX, NTB
TAUS SOM ØSTERS: Holland har til gode å kommentere saken. Her fotografert i 2016. Foto: Ken McKay/ITV/REX, NTB Vis mer

De ble anholdt, mistenkt for å ha forsøkt å bryte med smittevernreglene. Nå kan de begge risikere gigantiske bøter og fengsel. The Sun skriver at de kan få rundt 150 000 kroner i bøter hver, samt at de kan fengsles i opp til et år.

Paret skulle egentlig ha tilbrakt tiden på en militærbase, som er blitt omgjort til et slags smittesenter, men var mer fysne på å reise hjem. De hadde også fått armbånd de skulle ha på seg, som viste at de var syke. Disse hadde de kuttet av seg.

HYLLES: Missedronningen, Daniella Alvarez, hylles for en video hun publiserte på Instagram. Video: Instagram / Daniella Alvarez. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Strengt

Det var en hotellansatt som slo alarm. Han fant armbåndene, og ringte politiet. Ifølge legen Kenneth George, som er øyas ledende ekspert på pandemien, går flere briter i samme felle som det kjente paret.

- Akkurat nå har vi tre turister vi kikker ekstra på. To av dem er i karantene og en er i politiets varetekt. To ble pågrepet på flyplassen. Dette er en politisak, og jeg stoler på at de finner rikelig med bevis, sier han til The Sun.

En talsperson for helsedepartementet, sier at de har strenge regler på Barbados - og at konsekvensene for brudd på regler er like strenge.

- Vi kommer til å gå hardt til verks mot mennesker som bryter lovene, sier personen.

Kjæresteparet har foreløpig til gode å uttale seg om saken. Holland har i tillegg skrudd av kommentarfeltet sitt på Instagram, slik at ingen kan komme med kritikk der. Siste ord i saken er tvilsomt sagt.

LES OGSÅ: Trakk seg: - Gråt av smerte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer