Veronika Didusenko:

Missedronning flyktet med sønnen (7)

Våknet av eksplosjoner. Innså at hun måtte gjøre noe.

FLYKTET: Tidligere miss Ukraina, Veronika Didusenko, og sønnen Alex måtte rømme fra Ukraina. Foto: Brighton Pictures/Shutterstock/NTB
FLYKTET: Tidligere miss Ukraina, Veronika Didusenko, og sønnen Alex måtte rømme fra Ukraina. Foto: Brighton Pictures/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Så langt har over to millioner mennesker flyktet fra Ukraina, ifølge Washington Post, etter at Russland invaderte landet for to uker siden.

Blant disse finner vi tidligere missedronning, Veronika Didusenko (26), og hennes syv år gamle sønn, ifølge AP.

Didusenko, som ble kronet til miss Ukraina i 2018, forteller sin historie denne uka under en pressekonferanse i Los Angeles, sammen med advokat for kvinners rettigheter, Gloria Allred (80).

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina, tar oppgjør med Russland og donerer enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer

Flyktet gjennom Europa

26-åringen forteller at hun klarte å rømme fra Kyiv med sønnen Alex, etter at de ble vekket den første dagen av invasjonen til lyden av sirener og eksplosjoner.

Dermed slo de seg sammen med tusenvis av andre for å evakuere landet.

- På min vei mot grensen til Ukraina var det ikke ett sted hvor sirenene ikke hørtes, eller hvor raketter og bomber ikke kunne eksplodere, sier hun.

Didusenko og sønnen kom seg til Moldova, og reiste videre gjennom flere europeiske land før de havnet i Genève i Sveits.

Der tok hun den «hjerteskjærende beslutningen» om å forlate sønnen - for å reise til USA for å holde pressekonferansen. Den syv år gamle sønnen blir passet av 26-åringens venner.

FOLKEHELT: Slik endte komikeren Volodymyr Zelenskyj opp som ukrainas president. Video: AP/Youtube/Reddit/Telegram. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Hjerteskjærende

26-åringen, som har kledd seg i blått og gult (fargene i det ukrainske flagget red.anm.) for anledningen, forteller at hun og Allred mente det var viktig å fortelle om situasjonen i hjemlandet hennes på den internasjonale kvinnedagen.

- Akkurat nå er det millioner av ukrainske barn og mødrene deres som skjelver ved hver eneste lyd på T-banestasjonene og i bomberommene. Enda mer hjerteskjærende er det at kvinner føder under slike forhold på disse krisesentrene, sier hun.

Videre kommer det frem at hennes forespørsel om å skaffe sønnen et innreisevisum til USA har blitt avvist. Derfor har hun planer om å reise tilbake til Sveits for å være med ham.

BLOMSTER: 97 år gamle Haldis går viralt etter sinneutbrudd mot «Putin». Nå får hun takkekort og blomster fra Ukraina. Vis mer

LES OGSÅ: Om Putin: - En morderisk diktator

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer