Miss Teen Universe:

Missedronning (20) døde brått

Havnet i koma etter uventet hjerteinfarkt.

DØD: Miss Teen Universe-vinner Lotte van der Zee ble bare 19 år gammel. Dagen etter at hun døde, ville hun ha fylt 20 år. Foto: Instagram
DØD: Miss Teen Universe-vinner Lotte van der Zee ble bare 19 år gammel. Dagen etter at hun døde, ville hun ha fylt 20 år. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Nederlandske Lotte van der Zee (20) hadde hele livet foran seg. I 2017 stakk hun av med tittelen Miss Teen Universe, hun hadde en gryende modellkarriere og over 150 000 følgere på Instagram.

Bildene hun la ut viste glede, luksus og reising. En ekte livsnyter som poserte med venner, sto på ski og drakk vin. I februar reiste hun og familien på skitur sammen til Østerrike, der de skulle kose seg med ferie.

Hun skulle blant annet feire sin kommende 20-årsdag der, og var ute med noen venner et par dager i forveien.

Da hun ikke kom ned til frokost dagen etterpå, begynte foreldrene å mistenke at noe var feil. I sin egen seng fikk 19-åringen et hjerteinfarkt den dagen, og ble fraktet til et sykehus i nærheten. Dagen etter skulle hun fylle 20 år. Den nederlandske jenta havnet i et koma som skulle vare i to uker, før hun onsdag kveld klokka 22:47 døde.

Informerte fansen

Det bekrefter familien på Instagram-kontoen hennes.

- Vår lille perle, vårt alt, skriver de om henne, og fortsetter:

- Det er surrealistisk at vår elskede Lotte ikke er blant oss mer. Hjertene våre er virkelig knust. Vi vil takke alle for støtten og de varmende meldingene, skriver familien på hennes Instagram-konto.

Da missedronninga først havnet i et koma i slutten av februar, bestemte familien seg for å bruke datteras plattform i sosiale medier for å informere fansen om dette.

View this post on Instagram

Ice Ice baby ❄️

A post shared by LOTTE VAN DER ZEE (@lotte_zee) on

De la ut et bilde av dattera sammen med dem, og informerte om hvorfor hun hadde vært fraværende på Instagram en stund.

Deretter la foreldrene ut et bilde fra sykehuset, der de holdt datteras hånd. De takket hele tida for støtten, men poengterte at de ikke visste hvordan dette kom til å gå. Tusenvis har fulgt med, og mange ble derfor lei seg over å høre at hun ikke overlevde.

- Vakker stjerne

Til den nederlandske avisa De Limburger forteller foreldrene, Bert og Eugeniek, at den siste perioden har vært tung.

- Vi hadde blitt fortalt at vi måtte stålsette oss for det verste, men vi prøvde å holde fast i håpet. De håpene ble knust, sier familien.

Organene hennes begynte å svikte, og hjerneaktiviteten ble mindre og mindre. Det startet med nyrene, og hun ble lagt i dialyse. Prognosene var bedre enn resultatet, og etter hvert måtte de innse fakta. Mora beskriver dattera som livsglad og blid.

- Nå er hun en vakker stjerne på himmelen. Man vil selvsagt alltid være med barna sine, men vi måtte la henne gi slipp. Hun fortjente å få lov til det. Det var fint for henne, sier hun til avisa.

Ifølge Folkehelseinstituttet får stadig flere unge hjerteinfarkt. En rapport fra 2014 viste at rundt 500 unge nordmenn mellom 25 og 44 år ble innlagt på sykehus årlig etter å ha opplevd et førstegangsinfarkt.

LES OGSÅ: Overrasket en hel verden. Så trakk hun seg tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer