Miss Universe 2018:

Missedeltakere i hardt vær etter sjokkvideo

- Klassisk eksempel på slemme jenter. Skam dere.

SNAKKER OM DE ANDRE: En video der Miss USA, Sarah Rose Summers (til høyre), og to andre deltakere snakker om Miss Vietnam og Miss Kambodsja, har fått flere til å reagere. Foto: Skjermdump, Instagram / NTB Scanpix
SNAKKER OM DE ANDRE: En video der Miss USA, Sarah Rose Summers (til høyre), og to andre deltakere snakker om Miss Vietnam og Miss Kambodsja, har fått flere til å reagere. Foto: Skjermdump, Instagram / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Søndag går finalen i årets Miss Universe av stabelen i Bangkok i Thailand, der de vakreste kvinnene fra 94 av verdens land er representert. Allerede torsdag kveld var deltakerne på plass i den thailandske storbyen og deltok i de innledende rundene, der dommerne velger ut sine 20 favoritter - som deretter går til finalen.

Ting har derimot ikke gått helt smertefritt for seg under konkurransen, og spesielt Miss USA, Sarah Rose Summers (24), har høstet mye kritikk etter å ha snakket nedlatende om de andre deltakerne, ifølge Cosmopolitan.

Summers hadde nemlig nylig en direktesending på sin Instagram-profil, i det som ser ut til å være backstage-området, og gjorde tilsynelatende narr av konkurrentenes engelskkunnskaper.

I HARDT VÆR: Sarah Rose Summers har måttet tåle mye kritikk de siste døgnene. Her avbildet i de innledende rundene. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Sarah Rose Summers har måttet tåle mye kritikk de siste døgnene. Her avbildet i de innledende rundene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videoen, som er blitt republisert på en annen Instagram-konto, viser Summers sammen med Miss Colombia, Valeria Morales (20), og Miss Australia, Francesca Hung (24), der de snakker om blant andre H'Hen Nie (26) fra Vietnam.

- Hva synes dere om Miss Vietnam? Hun er så søt, og hun later som at hun kan så mye engelsk, og så når du stiller henne et spørsmål etter å ha hatt en hel samtale med henne - og hun gjør sånn her, sier Summers, og gjør en nikkende gest - som en etterligning av Nie.

Summers tar også opp Miss Kambodsja, Rern Sinat (23), og sier følgende:

- Miss Kambodsja er her, og hun snakker ikke et ord engelsk. Ikke en eneste person her kan snakke språket hennes, kan du tenke deg det?

- Stakkars Kambodsja, legger hun til, etter å ha diskutert språkproblemer og fnist med de to andre missedeltakerne.

«Slemme jenter»

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og blant kommentarene under direktesendingen var det mange som reagerte på den tilsynelatende ufølsomheten til Summers.

«Og de vil at hun her skal representere verden? Hjerteløst», sto det i en av kommentarene, ifølge Cosmopolitan.

Også i kommentarfeltet der videoen er republisert er det flere som reagerer kraftig på missedeltakernes uttalelser.

«Klassisk eksempel på slemme jenter. Skam dere», skriver en.

«Dette skal være en feiring av forskjeller. Ikke døm folk basert på evnen deres til å snakke engelsk. Vær så snill, spre kjærlighet og ikke hat», skriver en annen.

USA: En deltaker i «Miss Massachusetts» trekker seg fra konkurransen etter det hun oppfatter som en krenkende vits i kjølvannet av #metoo-bevegelsen. Video: CNN Vis mer

Blandede meninger

Etter at en Instagram-bruker under navnet DietPrada torsdag la ut videoer av Summers og sammenlignet henne med rollefiguren Regina George fra filmen «Mean Girls», var det mange som tok Miss USA i forsvar, ifølge NY Post.

«Det er ikke noe gøy å bli utelatt på grunn av en språkbarriere. Det er det eneste hun påpeker. Hun henger henne ikke ut», skiver en i kommentarfeltet.

Ber om unnskyldning

Summers har selv tatt til Instagram og bedt om unnskyldning til de hun har fornærmet. Det gjorde hun i en tekst under et bilde der de involverte missedeltakerne omfavner hverandre.

- I et øyeblikk der jeg mente å beundre motet til noen av mine søstre, sa jeg noe som jeg nå innser at kan bli oppfattet som respektløst, og jeg beklager. Mitt liv, vennskap og karriere dreier seg om å være en medfølende og empatisk kvinne. Jeg ville aldri såret noen med vilje.

Videre skriver Summers at hun er takknemlig for at hun har fått snakke direkte med Miss Kambodsja og Miss Vietnam om ovennevnte hendelse.

Verken Miss Universe-arrangørene eller de fornærmede partene har foreløpig uttalt seg.

LES OGSÅ: «Ungkaren»-skandalen: - Jeg er et offer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer