Misse-mess ble suksess

Vanessa Williams gikk fra et misse-mess til "Ugly Betty"-suksess.

DISKET: Williams ble tatt fra misse-tittelen etter at det ble kjent at hun hadde stilt opp på nakenbilder for Penthouse.
DISKET: Williams ble tatt fra misse-tittelen etter at det ble kjent at hun hadde stilt opp på nakenbilder for Penthouse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Tv-stjernen Vanessa L. Williams (45) har gått fra misse-mess til kjempesuksess og tar nå Hollywood med storm med sin rolle som ultrabitchy motekvinne i superpopulære "Ugly Betty".


Den flotte 45-åringen ble først kjent da hun, som den første afrikansk-amerikanske kvinnen, ble kåret til Miss America i 1984.


Se filmklipp fra miss America- kåringen lenger ned


Men kort tid etter kåringen var skandalen et faktum.


Noen svært avslørende nakenbilder av misse-stjernen ble nemlig publisert i herrebladet Penthouse. Og på tross av at disse var tatt lenge før selve kåringen ble Williams disket fra konkurransen og fratatt Miss America-tittelen.


Etter dette spådde mange at det ville bli det siste man så av frk. Willams.


Men der tok kritikerne feil, veldig feil.


For kort tid etter misse-diskingen fikk Williams platekontrakt og ga deretter ut flere best-selgende albumer, deriblant "The Right Stuff" (1988) og "The Comfort Zone" (1991).


Williams har nå solgt over 6 millioner plater verden over, og har mottat hele 15 Grammy nominasjoner.  


Og etterhvert som popstjernestatusen ble et faktum, begynte Williams også å få små roller i tv-serier og filmer, men sitt store gjennombrudd fikk hun først mot Arnold Schwarzenegger i thriller-suksessen "Eraser" fra 1996.


I tillegg til roller i filmhitter som "Soul Food (1997) og Shaft (2000) med Samuel L. Jackson, har Williams også opptrådd på Broadway i suksess-stykket "Kiss of the Spider Woman" (1994). Hun ble også Tony-nominert for sin rolle som heks i Stephen Sondheims stykke "Into the Woods" i 2002. 


Men på tross av stor suksess som skuespiller og artist i USA var det nok rollen som den bitchy og småonde kreative direktøren Wilhelmina Slater i "Ugly Betty" som gjorde Willams til superstjerne også internasjonalt.


Se flere bilder av "Ugly Betty"-stjernene lenger ned


Men det er ikke bare Vanessa Williams som har blitt stor stjerne i Hollywood takket være komiserien.


Også søte America Ferrera (23), som spiller hovedrollefiguren Betty Suarez, har blitt superpopulær de siste årene.


Handlingen i "Ugly Betty", som lages av ABC og har blant annet skuespillerstjernen Salma Hayek som co-produsent, er lagt rundt Betty (Ferrera) som er den nerdete, men godlynte assistenten til Daniel Meade, redaktør av motemagainset Mode.


Og Ferrera, som var relativt ukjent før "Betty", har nå blitt en av Hollywoods hotteste unge skuespillerinner.


Men 23-åringen, som er av honduransk opprinnelse, er kanskje aller mest kjent for sine uttalelser om vektidealene i film- og tv-bransjen.


Formfulle Ferrera har nemlig etablert seg som et av de sunnere idolene i filmbyen, og er blant dem som tidligere har sagt at hun er veldig stolt av å ha kvinnelige kurver og aldri kunne slanket seg, selv om hun har fått merke slankepresset i filmbyen.


Og hennes jordnære holdninger, samt valg av gode film og tv-roller har gjort Ferrera til en av de mest ettertraktede unge stjernene i dag.


- Tragedien i  vårt image-fikserte samfunn er den at jenter blir så opphengt i å prestere at de glemmer at de har så mye annet å tilby verden. Jeg synes det er helt latterlig når folk sier at Jessica Alba og Eva Longoria er formfulle. De er ikke formfulle, de er bittesmå. Se på meg, jeg er formfull, har den søte skuespillerinnen tidligere uttalt.


Ferrera har også vunnet en Emmy Award for "Beste skuespillerinne i en komiserie", i tillegg til en Golden Globe Award, en Screen Actors Guild Award og en ALMA Award for sin rolle som Betty.


Også tidligere Victoria`s Secret-modell Rebecca Romijn (36) er en av "Ugly Betty"-skuespillerne som har blitt stjerne gjennom sin rolle i tv-serien.


I 1995 sluttet Romijn på Universtiy of California for å forsøke seg innen modellyrket.


Og den smellvakre blondinen, som skal ha gått under kallenavnet "jolly blonde giant", ble raskt et fast innslag på den internasjonale catwalken.


Det var blant annet bilder og visninger for kjente navn som Christian Dior, Victoria`s Secret og Sports Illustrated som førte til at filmbransjen fikk opp øynene for Romijn.


Men det var først med sin sexy rolle mot superstjernen Antonio Banderas i filmen "Femme Fatale" (2002) at Romijn for alvor slo gjennom som skuespiller. Siden har hun hatt flere store filmroller, deriblant i de tre "X-Men"-filmene, der hun spilte rollefiguren Mystique.


I 2007 dukket Romijn for første gang opp i "Ugly Betty", der hun spiller Alexis Meade, den kjønnskifte opererte søsteren til Mode-redaktør Daniel Meade.


Den flotte blondinen har tidligere vært gift med "Full House"-stjernen John Stamos (1998), men giftet seg i juli 2007 med skuespiller Jerry O`Connell.


Hun har også flere ganger tronet på toppen av kåringer over verdens vakreste kvinner, og ble blant annet kåret til GQs "Woman of the Year" i 1997.


Men også barske Eric Mabius (35) har fått mye oppmerksomhet gjennom sin rolle i "Ugly Betty".


 Mabius spiller playboyen Daniel Meade, som får ansvaret for familiebedriften Meade publications og som har Betty som assistent.


25-åringen har hatt flere store roller de siste årene, blant annet i TV3-serien "The L Word" og i filmer som "Cruel Intentions" (1999) og "Resident Evil" (2002).


Og Mabius opplever ofte at folk sammenligner han med hans litt tåpelige "Ugly Betty"-figur.


- Mange sier; å, du er han tosken i "Ugly Betty". Jeg klandrer ikke folk for at de prøver seg, men jeg vil gjerne minne dem på at jeg ikke er Daniel, har Mabius tidligere uttalt.


Andre kjente personer som medvirker i "Ugly Betty" er: Alan Dale, Ashley Jensen, Becki Newton, Ana Ortiz og Tony Plana.


Også stjerner som Salma Hayek, Victoria "Posh" Beckham og Lucy Lui har hatt gjesteroller i den populære serien.Andre sesong av "Ugly Betty" sendes på TVNorge onsdager kl. 20.45.


 Les mer om "Ugly Betty" her (ekstern link).


Se filmklipp fra Vanessa Williams Miss America-kåring nedenfor:


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer