Anastasiia Lenna:

Miss Ukraina kjemper mot Putin

Den tidligere skjønnhetsdronningen oppfordrer til å kjempe for hjemlandet sitt.

MISS UKRAINA: Anastasiia Lenna har tidligere vært Miss Ukraina. Foto: Skjermdump Instagram
MISS UKRAINA: Anastasiia Lenna har tidligere vært Miss Ukraina. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Miss Ukraina, Anastasiia Lenna, har tilsynelatende byttet ut høye hæler med militærstøvler, og sluttet seg til det ukrainske militæret i kampen mot den russiske invasjonen.

Det var i 2015 at Lenna representerte Ukraina i skjønnhetskonkurransen Miss Grand International. Nå skal hun imidlertid ha tatt til seg oppfordringen om å kjempe for å forsvare hjemlandet. Det skriver MARCA Lifestyle.

Siden Russland gikk til angrep natt til torsdag har modellen delt en rekke innlegg for sine over 100 000 følgere på Instagram, hvor hun oppfordrer følgerne både til å støtte Ukraina, samt å gi donasjoner til de ukrainske styrkene.

Lenna skal være bare en av tusenvis av kvinner som er en del av de ukrainske militærstyrkene, ifølge MARCA. Avisa skriver at Ukraina faktisk har den største kvinnelige militærstyrken i verden med 36 000 kvinner i militærtjeneste.

Det er imidlertid ukjent om Lenna faktisk er en del av denne militærstyrken. Uavhengig av det har hun lagt ut bilder av skyteøvelser i årevis på sin personlige Instagram-konto.

GÅR GALT: Midt under Dagsrevyen 22. februar går det galt for flere av NRKs utenrikskorrespondenter idet de skal rapportere om situasjonen i Ukraina. Video: NRK. Vis mer

I tillegg til å kjempe fysisk, har Lenna også vært svært aktiv på sosiale medier. Der deler hun historier fra hjemlandet og hjelp til hvordan både ukrainere og utlendinger kan støtte Ukraina.

LES OGSÅ: Her er Putins mystiske døtre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer