MONEYPENNY: Lois Maxwell var med i flere James Bond-filmer enn noen av mennene som har spilt den britiske agenten.  Foto: SCANPIX
MONEYPENNY: Lois Maxwell var med i flere James Bond-filmer enn noen av mennene som har spilt den britiske agenten. Foto: SCANPIXVis mer

Miss Moneypenny er død

Skuespilleren Lois Maxwell, som hadde rollen som Miss Moneypenny i 14 James Bond-filmer, er død.

SEHER.NO: Maxwell var med helt fra starten i den første Bond-filmen «Dr. No» i 1962, og fortsatte å spille den pertentlige, men flørtende secret service-resepsjonisten fram til 1985.

I motsetning til de såkalte Bond-jentene har Miss Moneypenny alltid vært svært så tekkelig kledd.

Men noen av dialogene mellom henne og etterretningsagenten med kodenavn 007 er blitt legendariske.

Maxwell ble født i Canada i 1927 og begynte karrieren i et radioprogram for barn. 15 år gammel flyttet hun til Storbritannia, hvor hun senere ble tatt opp ved anerkjente Royal Academy of Dramatic Art. Her møtte hun Roger Moore som hun senere spilte mot i en rekke James Bond-filmer.

Lois Maxwell hadde sin siste rolle i filmen «The Fourth Angel» i 2001. Hun døde på et sykehus i Perth i Australia lørdag, 80 år gammel.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.