GIKK BORT: Den britiske skuespilleren Geraldine McEwan (t.h), i Norge spesielt kjent for rollen som Miss Marple, er død. Her er hun avbildet i en scene fra den populære TV-serien, sammen Greta Scacchi. Foto: Granada Media/Everett Collection/All Over Press
GIKK BORT: Den britiske skuespilleren Geraldine McEwan (t.h), i Norge spesielt kjent for rollen som Miss Marple, er død. Her er hun avbildet i en scene fra den populære TV-serien, sammen Greta Scacchi. Foto: Granada Media/Everett Collection/All Over PressVis mer

«Miss Marple»-stjernen er død

Geraldine McEwan ble 82 år gammel.

SEOGHØR.NO: Den britiske skuespilleren Geraldine McEwan, spesielt kjent for rollen som Miss Marple i TV-serien «Agatha Christie's Marple» (2004-2007), er død.

Det melder The Guardian.

McEwan døde på Charing cross Hospital i London fredag, 82 år gammel. Det opplyser skuespillerens familie.

- Etter å ha fått et slag i slutten av oktober og ligget på sykehus en periode, sovnet Geraldine McEwan stille inn den 30. januar. Familien vil gjerne takke de ansatte ved Charing Cross som tok seg utrolig godt av henne, sier sønnen hennes Greg og datteren Claudia i en uttalelse.

Saken fortsetter under bildet.

LANG KARRIERE: Geraldine McEwan i komedien «Beware of Children» (1961).   Foto: Everett Collection/All Over Press
LANG KARRIERE: Geraldine McEwan i komedien «Beware of Children» (1961). Foto: Everett Collection/All Over Press Vis mer

Ikke bare Miss Marple

Skuespillerinnen pensjonerte seg fra den populære rollen som den skarpe amatøretterforskeren Miss Marple i 2008.

- Selvfølgelig er det forferdelig synd å måtte gi stafettpinnen videre, men det har vært en fabelaktig opplevelse å gestalte denne rollen de siste årene. Og jeg er sikker på at min etterfølger, hvem det enn er, virkelig vil nyte tiden sin med produksjonsteamet og med den fantastisk talentfulle samlingen av skribenter og skuespillere som de finner til hver sesong, sa McEwan dengang, ifølge The Guardian. 

Julia McKenzie (73) overtok rollen som Miss Marple i 2008, før også hun sluttet i rollen i 2013.

ALLSIDIG: Geraldine McEwan i rollen som heksa Mortianna i den Oscar-nominerte Hollywood-filmen «Robin Hood: Prince of Thieves» fra 1991. Her i en scene med Alan Rickman, i rollen som sheriffen av Nottingham. Foto: ©Warner Bros/Everett Collection/All Over Press
ALLSIDIG: Geraldine McEwan i rollen som heksa Mortianna i den Oscar-nominerte Hollywood-filmen «Robin Hood: Prince of Thieves» fra 1991. Her i en scene med Alan Rickman, i rollen som sheriffen av Nottingham. Foto: ©Warner Bros/Everett Collection/All Over Press Vis mer

Geraldine McEwan hadde en svært omfattende TV-karriere, men hun spilte også i flere filmer og var tilknyttet prestisjefylte Royal Shakespeare Company i flere sesonger på 1950- og 60-tallet.

I 1983 vant hun The Evening Standard Award for beste skuespillerinne for rollen sin i stykket «The Rivals».

I 1991 vant hun en BAFTA for prestasjonen sin i miniserien «Oranges Are Not the Only Fruit», og i 1995 vant hun nok en Evening Standard Award for rollen sin i «The Way of the World».

LES OGSÅ: - Jeg var ensom og ulykkelig

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.