Grimes:

- Misliker ordet «mamma»

Artisten Grimes forteller at hun omtales ved fornavn av sønnen X Æ A-Xii.

SMÅBARNSFORELDRE: Grimes og Elon Musk fikk en sønn for 16 måneder siden. Foto: Charles Sykes/Invision/NTB
SMÅBARNSFORELDRE: Grimes og Elon Musk fikk en sønn for 16 måneder siden. Foto: Charles Sykes/Invision/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-gründer Elon Musk (50) og artist Claire Elise «Grimes» Boucher (33) skiller seg ofte ut i mengden med sine utradisjonelle valg og uttalelser.

Særlig da de to fikk sitt første barn sammen i fjor vakte de oppsikt. Babynavnet X Æ A-12 Xii Musk har nemlig ført til en del hodekløe. Bakgrunnen for navnet måtte derfor forklares av foreldrene.

«X, den ukjente variabelen. Æ, min alviske stavemåte for Ai (kjærlighet og/eller kunstig intelligens). A-12= forløper til SR-17 (vårt favorittfly). Ingen våpen, ingen forsvar, bare fart. Stor i kamp, men ikkevoldelig», skrev Grimes på Twitter den gang.

Sønnen bruker fornavnet

X har nå blitt 16 måneder, og Grimes kommer nå med en oppdatering på hvordan livet som småbarnsmor er.

- Å være mor føles rart av en eller annen grunn. Jeg identifiserer meg ikke med det ordet, noe som også er veldig rart fordi X, han sier «Claire», men ikke «mamma», sier hun til Vogue i forbindelse med Met-gallaen.

PUNGET UT: Reality-profilen Henrik Elvejord Borg og hans svenske forlovede, Lisa Anckarman, har tatt forholdet nok et steg videre. Video: Rød Løper Vis mer

33-åringen mener at sønnen kanskje merker at hun ikke er helt komfortabel med betegnelsen.

- Kanskje han føler at jeg misliker ordet «mor». Jeg vet ikke engang hvorfor jeg ikke liker det, fordi jeg respekterer det, men jeg kan bare ikke identifisere meg med det, rart nok, fortsetter hun.

Grimes legger imidlertid ikke skjul på at hun gleder seg over den nye tilværelsen, og at å få en sønn har endret livet hennes.

- Jeg tror det å få en baby var en gjenfødelse for meg, kunstnerisk, sier hun.

ALENE: Grimes dukket opp på den røde løperen uten Elon Mush. Foto: Theo Wargo/AFP/NTB
ALENE: Grimes dukket opp på den røde løperen uten Elon Mush. Foto: Theo Wargo/AFP/NTB Vis mer

Dukket opp alene

Hun dukket opp alene på den røde løperen under Met-gallaen denne gangen. Det var imidlertid på samme arrangement hun og Musk viste seg sammen offentlig for første gang. De to ble kjent via Twitter.

Musk skulle tvitre noe relatert til kunstig intelligens, men oppdaget at Grimes hadde tvitret en melding om det samme - tre år tidligere. Meldingen han tenkte å tvitre, handlet om et tankeeksperiment kalt «Roko´s basilisk», der man ser for seg at kunstig intelligens tar over styringen av verden.

Musk har tidligere advart mot kunstig intelligens og kalt det en «udødelig diktator som vi aldri kan rømme fra».

Han ville lage et ordspill på «rokokko basilisk», som spiller på epoken som fulgte barokken tidlig på 1700-tallet. Men Grimes hadde allerede brukt begrepet. Dermed tok han kontakt.

- Grimes sa at dette var første gang på tre år noen forsto spøken hennes.

DØDFØDT: Christina Perri gledet seg stort til å bli mor for andre gang. Slik ble det ikke. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Gir ut nytt album

Grimes er opprinnelig fra Vancouver i Canada, men har de siste åra bodd i USA for å leve av musikken. I 2010 ga hun ut sitt første album - siden har det gått oppover. I 2013 signerte hun en kontrakt med Jay Z's plateselskap. Hun har nå et nytt album på trappene, som hun er i ferd med å ferdigstille.

Elon Musk, opprinnelig fra Sør-Afrika, er kjent for å være Tesla-grunnlegger og sjef for det amerikanske romfartsselskapet SpaceX. Han har fem barn med ekskona Justine Musk (49) - Griffin (17), Xavier (17), Damian (15), Kai (15) og Saxon (15).

De to fikk sin første sønn, Nevada Alexander, i 2000. Han ble bare ti uker gammel, og døde som følge av krybbedød.

LES OGSÅ: Oppklarer det «alle» lurer på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer