Mischa Barton:

Mischa Barton innlagt på sykehus

Filmstjernens naboer skal ha mistenkt en mulig overdose. 

SKREMTE NABOENE: Skuespiller Mischa Barton skal frivillig ha blitt med til sykehuset etter en hendelse torsdag. Foto: NTB scanpix
SKREMTE NABOENE: Skuespiller Mischa Barton skal frivillig ha blitt med til sykehuset etter en hendelse torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skuespiller Mischa Barton (31) er best kjent fra TV-serien «The O.C.», der hun spilte rollen som Marissa Cooper på starten av 2000-tallet.

Årene etter var preget av flere nedturer for stjernen, blant annet rus- og alkoholmisbruk og psykiske problemer.

Den siste tiden har det virket som hun har kommet seg, og dukket opp i en tilsynelatende friskere form under filmfestivalen i Cannes i fjor.

Torsdag ble det imidlertid kjent at 31-åringen er innlagt på sykehus for å få en evaluering av sin psykiske helse.

Mulig overdose

TMZ skriver at innleggelsen skjedde etter at stjernens naboer fant Barton hengende over et gjerde i sin egen hage i West Hollywood mens hun skrek: «Moren min er en heks».

Hun skal også ha ropt en rekke andre bisarre setninger, blant annet: «Å, Gud, det er over. Jeg føler det, og den er sint!»

Nettstedet har også publisert bilder fra hendelsen, der Mischa er ikledd kun en skjorte og et slips.

Politiet og brannvesenet skal ha blitt kalt til åstedet etter å ha blitt varslet om en mulig overdose. Filmstjernen skal frivillig ha blitt med til sykehuset.

Mischa Barton har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR: Mischa Barton fikk mange fans for rollen sin som Marissa Cooper i «The O.C.». Her med Ben McKenzie, i rollen som Ryan Atwood. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Mischa Barton fikk mange fans for rollen sin som Marissa Cooper i «The O.C.». Her med Ben McKenzie, i rollen som Ryan Atwood. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fullstendig sammenbrudd

I 2008 - to år etter slutten på «The O.C.» - ble skuespillerinnen dømt for fyllekjøring etter en vill kjøretur i Hollywood.

Året etter ble hun ufrivillig innlagt på psykriatisk sykehus.

I 2013 åpnet hun seg om hendelsen overfor People, og fortalte at hun hadde hatt et fullstendig sammenbrudd.

Hun forklarte at hun den gang lå fastspent til en båre på sykehuset Cedars-Sinai mens hun truet med å ta sitt eget liv.

Saken fortsetter nedenfor.

TØFF TID: Mischa Barton har en tøff fortid med rus- og pyskiske problemer. Her avbildet i 2010 - året etter at hun ble innlagt på psykriatisk sykehus. Foto: NTB scanpix
TØFF TID: Mischa Barton har en tøff fortid med rus- og pyskiske problemer. Her avbildet i 2010 - året etter at hun ble innlagt på psykriatisk sykehus. Foto: NTB scanpix Vis mer

Saksøkte sin egen mor

I 2014 stod Mischa i fare for å miste luksushjemmet sitt i Beverly Hills, på grunn av ubetalte regninger.

TMZ meldte at hun måtte hoste opp rundt 630 000 kroner, dersom hun ville unngå å miste boligen. Mischa kjøpte huset for 40 millioner kroner i 2005, da hun var på høyden av sin karriere.

I fjor bestemte Mischa seg også for å saksøke sin egen mor, meldte People.

Skuespilleren hevdet at moren, Nuala Barton, stjal penger fra henne for å kjøpe en egen Beverly Hills-bolig til over 60 millioner kroner.

Mischa Barton hevdet i rettsdokumentene at verken moren eller faren Paul har hatt en jobb som ikke er tilknyttet henne på over ti år. Moren skal ikke ha nøyd seg med å ta penger fra den berømte datteren i løpet av karrieren hennes.

Angrep bil med paraply

Mischa er ikke den første stjernen som har blitt innlagt på grunn av sin mentale helse.

I 2008 ble superstjernen Britney Spears (35) innlagt på sykehus etter en rekke oppsiktsvekkende episoder, hvor hun blant annet barberte hodet og angrep en bil med paraply.

Etter gjentatte undersøkelser, fikk Britney diagnosen bipolar lidelse.

Hun ble senere umyndiggjort med sin far Jamie som verge.

Saken fortsetter nedenfor.

FØR: Britney Spears ble hovedpersonen i en rekke oppsiktsvekkende episoder før hun ble innlagt på psykiatrisk sykehus i 2008. Foto: NTB scanpix
FØR: Britney Spears ble hovedpersonen i en rekke oppsiktsvekkende episoder før hun ble innlagt på psykiatrisk sykehus i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

Oppførte seg merkelig

I slutten av november i fjor ble også rapperen Kanye West (39) fraktet til UCLA Medical Center for en psykiatrisk undersøkelse.

Kilder i Los Angeles-politiet sa til nettsiden TMZ at «Golddigger»-sangeren begynte å «oppføre seg merkelig», under et besøk hos sin personlige trener Harley Pasternak.

Da politiet ankom Pasternaks hjem, bestemte de seg for å tilkalle ambulansepersonell. I et opptak av nødanropet, ble situasjonen omtalt som en «psykiatrisk nødsituasjon».

West var innlagt på sykehuset i en hel uke før han dro hjem til kona Kim Kardashian (36) og barna North (3) og Saint (1).

OVERRASKET: Kanye West skapte overskrifter da han på tampen av fjoråret ble innlagt på sykehus. Her avbildet med kona Kim Kardashian. Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Kanye West skapte overskrifter da han på tampen av fjoråret ble innlagt på sykehus. Her avbildet med kona Kim Kardashian. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg var idiotisk slem mot ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer