Aurora Gude:

Misbrukt i reklame: - Bare svindel

Vurderer anmeldelse.

RASER: Aurora Gudes navn og bildet har blitt misbrukt i en Facebook-reklame. Foto: Tore Skaar / Se og hør
RASER: Aurora Gudes navn og bildet har blitt misbrukt i en Facebook-reklame. Foto: Tore Skaar / Se og hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aurora Gudes (30) identitet har blitt misbrukt til å fronte en kampanje for en farlig slankemetode. Det får TV-profilen til å reagere.

Nettavisen omtalte saken først.

Reklamen, som for tiden sirkulerer på Facebook, hevder at 30-åringen gikk ned 11 kilo på 45 dager ved bruk av slankepiller.

«Aurora Gude fortalte hele sannheten om vekttapet hennes. Perfekt oppskrift for slankhet av Aurora Gude», står det videre i reklamen fra «HealthBeauty».

«TORPET»: Busta føyk da Aurora Gude sjekket inn på «Torpet» uten å ville dele én spesiell gode. Video: TV 2/Rød Løper/Jenny Emilie Aas. Vis mer

Overfor Se og Hør beskriver Gude situasjonen som «veldig kjip».

- Det verste er tanken er på min egen troverdighet, jeg vil ikke miste den. De som kjenner meg vet at jeg jobber masse for en sunn og frisk kropp.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Advarer følgerne

Videre forteller Gude at selv om hun vet at det ikke er hennes ansvar, føler hun på en ansvarsfølelse.

- Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg tar magiske piller for å bli tynn. Jeg prøver å fronte den sunne og riktige måten å gjøre det på.

Gude mener det verste med at identiteten hennes blir misbrukt i en slik reklame er at folk kan bli utsatt for svindel, og at de kanskje bruker penger på noe de ikke vet hva er eller kanskje ikke får.

Til Se og Hør forteller TV-profilen at hun vurderer å anmelde saken, men at hun ikke har fått gjort det ennå.

DANS: Aurora Gude møtte Ørnulf Høyer for første gang på «Farmen kjendis» og ble møtt med en liten dans. Vide: Jenny Emilie Aas/Reality Awards/TV 2. Vis mer

- Jeg skal ta en prat med forbrukertilsynet om hva som er best å gjøre, forklarer hun og forteller at hun selv har rapportert reklamen på Facebook.

I en Instagram-story advarer hun følgerne sine mot reklamen.

«Alle som ser dette må gjerne rapportere! Er bare svindel», skrev hun.

Blir takket

Overfor Nettavisen forteller hun at hun har fått flere meldinger hvor følgerne spør om slankemetoden virkelig funker. Facebook-reklamen har også nådd flere eldre mennesker, som tilsynelatende skal ha gått rett på svindelen.

KRANGLER: Ørnulf Høyer, Ingrid Vik Lysne og Marit Andreassen havner i heftig diskusjon etter det omstridte førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

Etter hun publiserte advarselen på sin Instagram-story, har hun fått tilsendt flere takkemeldinger.

- Jeg har vært nøye med å prøve å svare alle dem som har fått opp denne reklamen, det føler jeg meg litt ansvarlig for når det er mitt ansikt som er brukt, sier hun til avisen.

LES OGSÅ: Ukjent «Farmen»-kobling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer