Misbrukt i nettsvindel

«Atle Pettersen» ba venner om pengehjelp på mail.

BLE HAKKET: Atle Pettersen opplevde denne uken at e-posten hans ble hakket og brukt i en nettsvindel. Bildet er fra Boys og Europes kleskampanje der Atle er modell.  Foto: David Nikolaisen/Boys of Europe
BLE HAKKET: Atle Pettersen opplevde denne uken at e-posten hans ble hakket og brukt i en nettsvindel. Bildet er fra Boys og Europes kleskampanje der Atle er modell. Foto: David Nikolaisen/Boys of Europe Vis mer

SEOGHØR.NO: Natt til i går ble flere venner og bekjente av Atle Pettersen (24) bekymret da de fikk en alarmerende epost fra den populære artisten.

I mailen, som er signert Atle, står det at han er i den engelske byen York der noen skal ha stjålet vesken hans som inneholder telefon, penger og pass. Han ber også om et lån på 16 000 kroner som skal «sortere meg ut av denne knipen».

Atles e-postkonto er en av mange som den siste tiden har blitt hakket. Venner og bekjente tok raskt kontakt og lurte på hvordan det sto til med ham etter å ha mottatt svindel-mailen fra Atles adresse.

Overrasket over responsen

Selv om han ikke setter pris på hackingen er han positivt overrasket over responsen fra venner.

- Jeg er overrasket over hvor mange som ville låne meg penger. Det skjedde om natten og jeg våknet til mange henvendelser fra folk som lurte på om jeg hadde det bra, sier Pettersen til Seoghør.no.

Han ber folk være ekstra oppmerksomme og forsiktige når de bruker internett.

- Jeg fikk en epost fra Gmail som viste seg å være falsk, så det handler om å være fornuftig når man bruker nettet, sier Skiensgutten.

På sin Facebook-profil informerte Atle vennene sine om hva som hadde skjedd og avkreftet at han trengte lån, men takket for all støtten.

LES OGSÅ: - Ikke viktig å være kjendis