Brad Pitt:

Misbrukt i anti-homofili-kampanje

Brad Pitt reagerte da han fikk navn og bilde misbrukt i «Straight Pride».

MISBRUKT: Skuspiller Brad Pitt fikk navn og bilde misbrukt i en anti-homofili-kampanje. Det fikk ham til å reagere. Her med «Once Upon a Time in Hollywood»-kollega Leonardo DiCaprio (t.v.) i Cannes i mai. Foto: NTB Scanpix
MISBRUKT: Skuspiller Brad Pitt fikk navn og bilde misbrukt i en anti-homofili-kampanje. Det fikk ham til å reagere. Her med «Once Upon a Time in Hollywood»-kollega Leonardo DiCaprio (t.v.) i Cannes i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Juni er måneden som ofte blir omtalt som «Pride-month», der store deler av verden feirer og retter fokus mot homofile, lesbiske og transpersoner. Målet er økt bevissthet omkring likestilling blant kjønn, og feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Men ikke alle er like begeistret for feiringen. I takt med at Pride har vokst seg større og spredt seg til flere land, har konservative og ofte svært høyreorienterte grupper tatt til motmæle og arrangert «Straight Pride».

En som nå har fått navnet sitt misbrukt i forkant av en «Straight Pride»-kampanje i USA, er skuespiller Brad Pitt (55).

Det får ham til å reagere.

Vis mer

«Gratulerer til Mr. Pitt»

Ifølge The Guardian er det en liten gruppe menn med bånd til høyreorienterte grupper, som forrige uke misbrukte skuespillerens navn og ansikt.

Deres kampanje har navnet «Super Happy Fun America» og hevder at de handler på vegne av de heterofile, ettersom de anser dem for å være en «undertrykt majoritet».

Under to bilder av skuespilleren på deres nettside, var det skrevet «Gratulerer til Mr. Pitt for å være denne viktige borgerrettighetsgruppens ansikt utad» onsdag kveld.

Fredag var bildene erstattet av bilder med påskriften «Sensurert» og «Redigert».

Årsaken til at bildene og Pitts navn ble fjernet, var at han selv hadde reagert på å få navnet sitt misbrukt til dette formålet. Det bekrefter en kilde nær skuespilleren overfor Hollywood Reporter.

Raser

Gruppen har den siste tiden fått mye oppmerksomhet, ettersom de har søkt om å holde en «Straight Pride»-parade i Boston i august. Så langt er det ikke bekreftet om de får lov til å gjennomføre denne.

Skuespiller Chris Evans (37), blant annet kjent fra «Avengers: End Game» og «Fantastic Four»-filmene, er blant dem som har reagert kraftig på gruppens ønske om å avholde paraden.

REAGERER: Skuespiller Chris Evans er blant dem som reagerer kraftig på gruppens initiativ. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Skuespiller Chris Evans er blant dem som reagerer kraftig på gruppens initiativ. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Wow! Kult initiativ, gutter!! Bare en tanke, istedenfor en «Straight Pride»-parade, hva med denne: En «Forsøker desperat å undertrykke mine egne homofile tanker ved å være homofob, fordi ingen lærte oss hvordan å komme i kontakt med egne følelser som barn»- paraden», skrev han blant annet til sine millioner av følgere på Twitter.

I et nytt innlegg ba han videre folk om å slutte å reagere med sinne på alt de ikke forstår, og heller hente frem litt empati og forståelse.

LES OGSÅ: Kommer ikke til enighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer