MGP-AKTUELL: Lørdag 23. januar skal Mira Craig konkurrere mot seks andre artister i den tredje MGP-delfinalen i Skien. Nå spørs det imidlertid om henne kontroversielle uttalelser kan påvirke stemmegivningen. Foto: Anders Myhren / Seher.no
MGP-AKTUELL: Lørdag 23. januar skal Mira Craig konkurrere mot seks andre artister i den tredje MGP-delfinalen i Skien. Nå spørs det imidlertid om henne kontroversielle uttalelser kan påvirke stemmegivningen. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

Mira kan gå på en MGP-smell

- Mange har venner eller slektninger som har eller har hatt kreft...

SEHER.NO: Fredag var det duket for første delfinale i Melodi Grand Prix 2010, hvor Maria Haukaas Storeng og Metal-bandet "Keep og Kalessin" gikk rett videre til Oslo Spektrum og til finalen i mai.

Neste lørdag skal Mira Craig (27) konkurrere mot blant annet popgruppen A1 i den tredje delfinalen i Skien. Men denne uken har artisten blitt omtalt for alt annet enn slagerkonkurransen.

Mandag sto Mira fram å fortalte at hun mente at kroppen kan helbrede seg selv og at kreft blant annet kan skyldes negative tanker, og tirsdag gikk teaterdiva Wenche Foss (92) hardt ut mot påstandene.

- Dette er til de grader å bagatellisere all den forskning som er gjort de siste tiårene. Vi skal være takknemlige for alle fremskritt forskningen gjør, og kreft er en grusom sykdom, sa Foss til VG.

Nå hevder eksperter at den MGP-aktuelle artistens alternative teorier kan påvirke stemmene hun får i neste ukes delfinale.

Tar ikke uttalelsene seriøst
Tidligere "Idol"-dommer og programleder i "Lydverket", Asbjørn Slettemark, sammenligner Miras uttalelser med uttalelser fra den kontroversielle skuespilleren Tom Cruise, og tviler ikke på at publikum kan vegre seg for å stemme på henne i konkurransen.

- Til sammenligning ble Tom Cruise sin karriere ganske vingeklippet da han kastet seg ut i diskusjonen om medisinbruk innen psykiatrien, og jeg ser ikke bort fra at folk vegrer seg fra å stemme på henne. På den andre siden er kreftuttalelsene til Mira Craig så fjerne at det kan være folk tenker at hun bare er litt sjarmerende rar og sær. Man kan jo ikke ta uttalelsene til Mira mer seriøst enn han rare professoren som foreslo at vi skal begynne å piske folk i stedet for å sette dem i fengsel, skriver han i en mail til Seher.no.

- MGP skal handle om gode låter
Slettemark håper imidlertid at folk som stemmer i Grand Prix fokuserer på musikken til artistene, og ikke alt annet.

- Forhåpentligvis bryr folk seg mest om låten til Mira, MGP skal jo på papiret handle om gode låter og opptredener. Alexander Rybak lar seg jo avbilde med diktatorer, uten at det stopper folk fra å kjøpe platen hans, legger han til.

PR-stunt?
Musikkjournalisten mener at det å havne i en "offentlig ordkrig" med teaterdiva Wenche Foss kan skape oppmerksomhet rundt artisten.

- Det skaper i hvert fall oppmerksomhet, selv om jeg faktisk tviler på at dette er et regissert PR-stunt fra Mira.

PR-rådgiver Andreas Hardhaug Olsen i Playground mener imidlertid at Miras kreft-uttalelser i media nettopp kan være snakk om et PR-stunt.

- New age-aktig surr
- Utsagnene kommer åpenbart som et ledd av en PR-strategi, og hun har fått bra med redaksjonell omtale de siste dagene. Men om utfallet er så heldig skal jeg ikke påstå.

Hardhaug mener mange kan oppleve Miras uttalelser som provoserende.

- De mest ihuga MGP-folka er en rase for seg selv med sans for alt som er litt over the top, og kan kanskje godta new age-aktig surr som det hun kommer med. Likevel tror jeg hun risikerer å støte fra seg en del, det er ikke få mennesker som har venner eller slektninger som har eller har hatt kreft, og for mange av dem blir kommentaren om "å tenke seg frisk" ganske provoserende. Det er ikke en forkjølelse hun snakker om, men svulst, sier PR-rådgiveren til Seher.no.

All PR er god PR
- Er det uheldig med denne type omtale før en så folkekjær konkurranse hvor alt bunner i folkets mening?

- Ja og nei. PR-stunts er bra for å bli sett. Samtidig er det ikke irrelevant hva som kommuniseres. Om folk kommer til å ha dette i bakhodet når de stemmer, er slettes ikke sikkert, men jeg ser som sagt ikke bort ifra at enkelte har reagert ganske negativt på det tøvet der, legger Hardhaug Olsen til.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:  Jeg forstod ikke den delen