HETSES: Mira Craig er det ferskeste offeret for grov hets av norske kjendiser på Facebook. Foto: SCANPIX
HETSES: Mira Craig er det ferskeste offeret for grov hets av norske kjendiser på Facebook. Foto: SCANPIX Vis mer

Mira Craig grovt hetset på Facebook

- Alle reagerer når de blir utsatt for slikt, sier manager David Eriksen. Hans klient Tone Damli Aaberge er blant dem som har opplevd lignende netthets.

SEHER.NO: Det blir vanligere og vanligere at kjendiser, norske som utenlandske, blir hetset på diverse nettfora. Siste i rekken er sangeren Mira Craig (27), som ikke nådde opp under Melodi Grand Prixs "Siste sjanse" i Sarpsborg lørdag kveld.

Tidligere denne uka skrev Dagbladet at TV 2s nyhetsanker Sturla Dyregrov (36) nå har bedt politiet om å få fjernet sin falske Facebook-profil, hvor hans navn blant annet blir brukt til å sende meldinger til andre personer.

Miras Facebook-problemer er derimot noe annerledes...

Vekthets-gruppe
En av gruppene man kan melde seg inn i på det populære nettsamfunnet har navn etter hva de som har etablert gruppen mener om Miras vekt. Klikker man seg inn på gruppenavnet kan man blant annet lese at "Mira jobbet på Statoil Gjerderum før hun ble kjent. Det var da hun begynte å drikke med sugerør fra smultgryta".

På veggen, eller forumet, fortsetter hetsen.

Mange av innleggene er for grove til at Seher.no vil gjengi dem.

- Tone har hatt folk rundt seg

Den i Kjendis-Norge som muligens har måttet tåle mest kritikk gjennom diverse nettsamfunn er artisten Tone Damli Aaberge (21). Blant annet har ingjenta flere ganger sett seg nødt til å stenge bloggen sin på grunn av de svært negative kommentarene som har florert.

21-åringens manager, David Eriksen, har en klar oppfordring til Mira, og andre norske kjendiser som opplever det samme.

- Det er jo individuelt hvordan folk takler dette. For Tones del har hun hatt viktige folk rundt seg, folk hun har tillit til og som hun stoler på. Å ha støttespillere rundt seg som kan skjerme en fra slike fora, er viktig, sier Eriksen til Seher.no.

- Pell deg tilbake!
Facebook-gruppa som går på Miras vekt, er er derimot ikke den eneste som er opprettet  for å sverte den norske musikeren. "De som hater Mira Craig" teller totalt 59 medlemmer, mens "Vi som LER av Mira Craig" har 102 innmeldte.

"Nå var hun på Senkveld. Forferdelig stressende å høre på henne, jeg måtte faktisk kaste opp litt", mener et en innskriver, som får støtte av flere andre.

"Toer på nye plata er alt for bra!!!!"og "DRITTKJERRING!!!" er noe av det som finnes i den mildere enden av hets-skalaen på Facebook.

Tone tok seg nær av hetsen
David Eriksen har lite til overs for de som velger å uttrykke seg på en slik måte.

- Alle reagerer når de blir utsatt for slikt - i hvert fall i starten. Hvis ikke, er man jo ikke et menneske. Man må bare ikke oppsøke det, det er etter min mening en feil mange gjør. Ikke les det, er min klareste oppfordring, mener han.

- Hvordan påvirket netthetsen Tone?

- Det er klart at Tone tok seg nær av det da hun var 16 år, og leste idiotiske innlegg som dette. Men nå bryr hun seg ikke om det.

Ikke anmeldt
Til tross for til tider stengt blogg, og stygge kommentarer også andre steder, har Tone Damli Aaberge aldri anmeldt hetsen hun har blitt utsatt for.

- Nei, hun har ikke det. Det er dog riktig at bloggen hennes har blitt stengt noen ganger, ettersom vi rett og slett ikke vil at alt skal stå der. Jo mer profilert man blir, jo mer opplever man. Derfor har vi rundt henne - teamet hennes - av og til blandet oss litt inn, forteller David Eriksen til Seher.no.

Det har ikke lyktes Seher.no å komme i kontakt med Mira Craig tirsdag.

PS. Selv om det på Facebook er opprettet flere hatgrupper mot Mira Craig, finnes det også flere fangrupper for den samme artisten.
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901  

LES OGSÅ: - Nå vil jeg ta en pause