ÅPENHJERTIG: Minnie Driver snakket ut om den ubehagelige opplevelsen som skjedde under en Hellas-ferie for nesten 30 år siden. Foto: SipaUSA
ÅPENHJERTIG: Minnie Driver snakket ut om den ubehagelige opplevelsen som skjedde under en Hellas-ferie for nesten 30 år siden. Foto: SipaUSAVis mer

Minnie Driver ble seksuelt trakassert som tenåring

- Jeg prøvde å sparke ham, og da slo han meg, avslører Hollywood-stjernen.

Da skuespiller Minnie Driver (46) tirsdag gjestet radioprogrammet Stand Up! på kanalen Sirius XM, avslørte hun at hun ble seksuelt trakassert da hun var 17 år gammel.

Det skjedde da hun var på ferie i Hellas.

- En fyr tok tak i armen min og sa: «Du skal danse med meg». Jeg sa «nei» og dro armen min vekk fra ham. Da dro han meg i håret. Jeg prøvde å sparke ham, og da slo han meg, sa hun til radiovert Pete Dominick, ifølge People.

Saken fortsetter under bildet.

- IKKE GREIT: Filmstjerna mener at jenter ikke skal være redd for å si ifra dersom de opplever uønsket oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. Foto: Splash News
- IKKE GREIT: Filmstjerna mener at jenter ikke skal være redd for å si ifra dersom de opplever uønsket oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. Foto: Splash News Vis mer

- Det skal liksom være greit

Driver, som er aktuell i TV-serien «Speechless», hevder at politiets håndtering gjorde at hun følte at det var hennes egen feil.

- Måten de la det frem på var: «Denne mannen hadde det bare gøy, og hadde du bare gått med på det, hadde det gått fint. Hadde du bare danset med ham, ville du ikke vært i denne situasjonen».

Stjerna er redd for at nettopp dette kan være årsaken til at flere unge jenter velger å holde seksuelle overgrep hemmelig.

- Når man er ung, kanskje rundt 17 eller 18 år gammel, tror mange at uønsket oppmerksomhet fra menn er noe man skal gå med på fordi det på en eller annen måte er din rolle at en mann kan røre deg. Han kan plassere hånda for langt ned på ryggen din slik at han rører rumpa di, og det skal liksom være greit, sa 46-åringen.

Hun forklarte at hun ikke kjenner en eneste kvinne som ikke har vært utsatt for seksuell trakassering en gang i løpet av livet:

- Det kan handle om å ha blitt mishandet, blitt skjøvet rundt, fysisk aggresjon eller voldtekt - jeg kjenner for mange kvinner som har opplevd dette.

Saken fortsetter under bildet.

MÅTTE FLYKTE: Sophie Elise Isachsen hadde et uhyggelig møte med en ukjent mann på Ibiza i sommer Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MÅTTE FLYKTE: Sophie Elise Isachsen hadde et uhyggelig møte med en ukjent mann på Ibiza i sommer Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Fikk «nei» og ble rasende

Tidligere i år fortalte også den norske bloggeren Sophie Elise Isachsen (21) om en opplevelse da en mann ble for pågående.

21-åringen skrev i et blogginnlegg at hun lå alene ved et basseng i Ibiza da en mann kom bort til henne. Han ønsket å kjøpe champagne til henne, men da hun takket nei, skal han ha blitt rasende.

«Han hadde en hånd på låret mitt, kysset meg på halsen og jeg prøvde å komme meg unna og begynte med at jeg har kjæreste og hele den pakka der, dere vet jo», skrev hun og forklarte at hun fort løp vekk fra området.

- Ikke jenters ansvar

Politisk rådgiver Patricia Kaatee i Amnesty International Norge uttalte den gang overfor Dagbladet at slike situasjoner skjer ofte.

- Til syvende og sist er ikke dette jenters ansvar, det er gutters ansvar. Det som er viktig er å si til gutter at det ikke er slik at du har rett til å kreve noe av et annet menneske selv om dere har hatt en hyggelig kveld og selv om du har spandert både det ene og det andre, sa Kaatee.

Hun la til at dette ikke bare gjelder kvinner, men også menn.

- Når man spanderer noe må man gjøre det av et godt hjerte, ikke fordi man forventer å få gjenytelser.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Du er vakrere uten sminke