Hans-Erik Dyvik Husby:

Minnesamvær avlyses

Skulle funnet sted på Café Mistral på Majorstuen.

AVLYSER: I morgen kveld var det planlagt et minnesamvær for Hans-Erik Dyvik Husby på Café Mistral. Dette er nå avlyst. Foto: Espen Solli
AVLYSER: I morgen kveld var det planlagt et minnesamvær for Hans-Erik Dyvik Husby på Café Mistral. Dette er nå avlyst. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minnesamvær-arrangement for Hans-Erik Dyvik Husby avlyses på grunn av corona-situasjonen. Det opplyser representant for Stepz Music, Mads Belden, til Se og Hør.

- I tråd med de nye coronatiltakene har vi valgt å avlyse minnestunden som skulle funnet sted på Café Mistral på Majorstuen i Oslo torsdag, sier Belden, og legger til:

- Vi kommer tilbake med et nytt alternativ på nyåret når smittesituasjonen har bedret seg. Da håper vi på å kunne gjennomføre en minnekonsert eller lignende, så enda flere kan få muligheten til å minne Hanks liv.

VARM PERSON: Hans-Erik Dyvik Husby også kjent som Hank von Helvete gikk bort fredag. Venner minnes artisten. Video: Dagbladet TV. Programleder: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

Bisettes i morgen

Hans-Erik Dyvik Husby bisettes i Lillestrøm kirke torsdag formiddag. Seremonien beskrives som et «personlig farvel» for familien, ifølge en pressemelding Se og Hør tidligere har fått fra Ingar Eide ved Stepz music og Boye Nythun, Husbys manager og talsmann.

Samme kveld skulle det som nevnt arrangeres et minnesamvær med kulturelle innslag. Sammen med initiativtaker Eide hadde Husbys nære venn og gitarist Phillie stått for mye av planleggingen av minnesamværet i Oslo, som altså nå må utsettes.

- Denne kvelden blir naturligvis en veldig følelsesladet kveld. Men viktigst av alt, er at det blir en feiring av Hans-Eriks liv. Han skal hylles og hedres med et smell, fortalte Phillie til Se og Hør i går før nyheten om at minnesamværet må utsettes kom.

«LOVE ISLAND US»: Josh blir vekket midt på natta for å motta den grusomme beskjeden. Video: TV 2 Play. Reporter: Celina Morken Vis mer

Stor sorg

Nyheten om Husbys død vakte stor sorg landet over. Kondolanser og fine ord om ham har rent inn fra både venner og kolleger siden dødsfallet ble kjent.

Blant annet fra bandet Turbonegro, som Husby var en del av fra 1993-2009:

«Skuespiller, romantiker og underholder - gjennom sitt liv etterlot Hank ingen tvil om at han var en mann for scenen, han elsket rampelyset og rommets oppmerksomhet. Våre tanker og hjerter går til hans familie. Hvil i fred».

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Husby var i årrekke en av Norges mest profilerte artister. Etter at han ga seg som frontvokalist i Turbonegro, fortsatte rockeikonet å oppnå suksess som soloartist. Han hadde blant annet to Melodi Grand Prix-deltakelser bak seg, i 2013 og i 2019.

Rockestjernen spilte også rollen som Jesus Kristus i musikalen «Jesus Christ Superstar» på Oslo Nye Teater.

Hans store gjennombrudd uten bandet i ryggen, var imidlertid da han landet hovedrollen som Cornelis Vreeswijk i den svenske filmen «Cornelis».

LES OGSÅ: Ringte «Hank»: - Kan ikke stemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer