ÅPENT BREV: Emilia Clarke deler åpent brev om tapet av faren og deres siste jul sammen. Foto: NTB Scanpix
ÅPENT BREV: Emilia Clarke deler åpent brev om tapet av faren og deres siste jul sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Emilia Clarke:

Minnes sin siste jul med faren

«Last Christmas»-stjernen Emilia Clarke mistet faren sin i 2016.

Publisert

«Det ble hans siste jul», skriver den britiske skuespilleren Emilia Clarke (33) åpenhjertig i The Telegraph.

Hun er i disse dager aktuell med julefilmen «Last Christmas», en film hvor Clarkes karakter er kastet på gata av venninnen og samboeren.

Ifølge Dagbladets anmeldelse spiller 33-åringen et vrak som drikker tungt, utnytter vennene sine og unngår familien, helt til hun møter Tom, spilt av Henry Golding (32).

I brevet til Clarke, som ble publisert hos den britiske avisen forrige helg, kommer det imidlertid fram at hun selv tilsynelatende står familien sin mye nærmere enn karakteren hun spiller i julefilmen gjør.

- Ville gitt alt

Etter å ha slitt i flere år med å kjøpe julegaver til familien, spesielt til faren, bestemte Clarke seg i 2015 for å gi den ultimate gaven - en reise til Nordpolen.

Lite visste hun at det skulle bli den siste julen hun fikk med faren.

PREMIERE: Emilia Clarke på «Last Christmas»-premiere i London sammen med Henry Golding i november. Foto: NTB Scanpix
PREMIERE: Emilia Clarke på «Last Christmas»-premiere i London sammen med Henry Golding i november. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jeg vet ikke om jeg innerst inne visste at det kunne bli hans siste jul, og at jeg derfor venta med å gi ham den perfekte gaven», skriver hun videre, og legger til at hans siste jul, familieferien, var den beste ferien hun noen gang har hatt.

«Etter den spesielle uken på reise, og etter å ha mistet en av de mest fantastiske mennene jeg noensinne vil kjenne, ble det å gi og motta gaver mindre hyggelig. Jeg ville gitt alt tilbake med det samme, hver eneste sjokoladeappelsin, hver eneste sko, bare for å få ett øyeblikk med ham», fortsetter hun.

Avslutningsvis skriver «Game of Thrones»-stjernen, som tilbrakte ti år av livet sitt i rollen som Daenerys, at julen for henne nå handler om å holde fast ved menneskene hun har.

GAME OF THRONES: Da deltaker Erik Sæter fikk tittelen som konge av hotellet under «Game of Thrones»-uken, ble lederstilen hans fort sammenlignet med en mindre populær karakter i HBO-serien. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Vis mer

Kom for sent

Dette er imidlertid ikke første gang den berømte skuespilleren forteller om farens bortgang.

Faren hennes, som jobbet som lydtekniker på teater, var en viktig del av livet hennes, og gikk bort få uker før innspillingen av den sjuende og siste «Game of Thrones»-sesongen skulle begynne.

Clarke var opptatt på filminnspilling i Kentucky i USA, og hadde ikke mulighet til å være hos ham den siste tiden. Hun avsluttet innspillingen tidligere enn planlagt da tilstanden hans forverret seg, men da hun landet i London, var det for sent.

Hun fikk vite at hun akkurat hadde kommet for sent til å være hos ham da han døde.

- Jeg tror absolutt at jeg fortsatt er i sjokk av varierende grad, sa Hollywood-stjernen om farens død til magasinet Rolling Stone.

I et intervju med Glamour i 2016, ble Clarke konfrontert med et utsagn hun tidligere hadde kommet med om faren sin: Da hun fortalte ham at hun ville bli skuespiller, svarte han visstnok «den eneste replikken du vil måtte lære er 'vil du ha pommes frites til?'».

- Han blir så opprørt når jeg spøker med det: «Milly, slutt å si at jeg har sagt disse grusomme tingene», oppklarte Emilia Clarke den gang

LES OGSÅ: Åpen om drapsnatten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer