Vår Staude og «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Minnes moren: - Savner henne

I 2019 opplevde Vår Staude å miste moren til kreft. I kveldens episode snakker hun ut om sorgen.

OM SAVNET: I søndagens episode av «71 grader nord - kjendis» snakker Vår Staude om moren, og hvor mye hun savner henne. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er «God morgen Norge»-programleder Vår Staude (54) å se i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

I kveldens episode får man være vitne til at Staude sammen med de gjenværende deltakerne Adrian Sellevoll (22), Henrik Elvestad (47), Victor Sotberg (29) og Fay Wildhagen (27) klatre opp en fjelltopp, noe som viser seg å bli et rørende øyeblikk for Staude.

  • Se video øverst i saken!

I september 2019 opplevde nemlig «God morgen Norge»-programlederen å miste moren, Åse Staude, til kreft. Hun ble diagnostisert med bukspyttkjertelkreft våren 2019, og gikk bort 88 år gammel.

Staudes mor var syk i fem uker, før hun sovnet fredelig inn på Hospice Stabæk omringet av sine nærmeste.

NÆRT FORHOLD: I 2019 mistet Vår Staude moren, Åse Staude, til kreft. Foto: Privat
NÆRT FORHOLD: I 2019 mistet Vår Staude moren, Åse Staude, til kreft. Foto: Privat Vis mer

- Sto meg utrolig nær

I søndagens episode minnes Staude moren sin, der hun står i fjellveggen og ser utover fjelltoppene og havet.

- Kanskje det er her hun er - moren min. Jeg har gått og lett etter henne i hele dag, skjønner du. Det er veldig rart. Det er bare noen dager igjen så er det ett år siden bålet brant ut, mens vi satt ved siden av henne. Jeg har gått rundt i hele år og ventet på at hun plutselig skulle ringe på eller være et sted, sier en rørt Staude i episoden.

Videre forklarer 54-åringen at hun akkurat i det øyeblikket føler seg nærmere moren sin.

- Shit, jeg savner henne, men hun hadde ikke likt seg oppå her fordi hun var benskjør, ler Staude, før hun blir mer alvorlig.

SORG: I kveldens episode av realityprogrammet letter Vår Staude på sløret om tapet av moren. Foto: Privat
SORG: I kveldens episode av realityprogrammet letter Vår Staude på sløret om tapet av moren. Foto: Privat Vis mer

- Hun sto meg utrolig nær, jeg savner henne enormt mye hver eneste dag, og dette eventyret jeg er med på ville hun bare elsket å høre om. Jeg tror ikke på noen ting, men jeg håper jo at hun får det med seg. Det kan jo hende, vi vet jo ikke, fortsetter hun.

Staude forteller også at hun alltid går med moren og farens giftering, men at hun måtte ta den av fordi hun fikk «pølsefingre» av alle turene.

Se og Hør har vært i kontakt med Vår Staude, som opplyser om at hun ikke ønsker å gi noen kommentar utover det som blir sagt i episoden. Se og Hør har imidlertid fått tilsendt bilder av Staude sammen med moren.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

- Ubeskrivelig vondt

Nyheten om morens bortgang delte Staude på Instagram ved hjelp av et et bilde av seg selv sammen med moren.

«I dag døde den elskede, helt umistelige mammaen min. Det skulle ikke vært lov. Jeg lovet henne å være sterk, glad og tenke på alt det fine i livet. Det får bli en annen gang. Nå er det bare rom for tårer», skrev programlederen den gang.

I kommentarfeltet strømmet det inn med kondolanser og varme ord til 54-åringen. Kollega, Peter Moi Bubresko (45), var en av dem som hadde lagt igjen en varm hilsen til programlederen.

«Fine, vakre, kloke mor Staude. Tenk så heldig du var som fikk akkurat henne som mamma. Varme, varme tanker til dere alle sammen», skrev han den gang.

GRÅTER: I denne ukens episode av «Helt Harald» er det Solveig Kloppen som er gjest. Og når Solveig forteller om hvor mye hytten betyr for henne begynner hun å gråte. Vis mer

Overfor TV 2 forklarte Staude at det føltes fint å dele litt av sorgen og savnet på Instagram.

- Det er mange som har mistet noen og som vet hvor trist og vondt det er å miste mammaen sin. Den kloke, snille, kule mammaen vår som vi fikk fulgt hele veien til det var over. Sterkt og helt ubeskrivelig vondt at hun ikke er her mer, fortsatte hun.

TV 2-programlederen har jobbet i TV 2 siden 1992 som blant annet nyhetsanker og korrespondent for TV 2 Nyhetene. I dag er hun kanskje best kjent som en av programlederne i «God morgen Norge». I sistnevnte program har Staude vært siden 2005.

Og nå er hun altså i se i årets sesong av« 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

LES OGSÅ: «Jakten»-Trines store sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer