Minnes Bøhn på Twitter

Både kjente venner og håndballfans uttrykker sin sorg over Karl Erik Bøhns bortgang.

EN INSPIRASJON: Ungarns landslagstrener i håndball, Karl Erik Bøhn, var et forbilde med sin positive innstilling og pågangsmot i kreftsykdommen. Nå minnes og hylles han på Twitter etter hans bortgang ble kjent søndag morgen.  Foto: NTB Scanpix
EN INSPIRASJON: Ungarns landslagstrener i håndball, Karl Erik Bøhn, var et forbilde med sin positive innstilling og pågangsmot i kreftsykdommen. Nå minnes og hylles han på Twitter etter hans bortgang ble kjent søndag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag morgen kom den triste beskjeden om at håndballtrener Karl Erik Bøhn (48) er gått bort.

Ungarns landslagstrener kjempet en nesten uavbrutt kamp mot hissig blodkreft etter at han fikk kreftdiagnosen for ett år siden.

Natt til søndag var Bøhns tøffe år over, knappe to uker før hans 49-årsdag. Etter at nyheten ble kjent har både venner, kjente og andre tatt til Twitter for å minnes den tapre mannen.

HYLLER BØHN: Bengt Eidem er engasjert i både politikken og kreftsaken, og har selv hatt blodkreft to ganger.  Foto: SCANPIX
HYLLER BØHN: Bengt Eidem er engasjert i både politikken og kreftsaken, og har selv hatt blodkreft to ganger. Foto: SCANPIX Vis mer

Hylles for sitt mot

Høyre-politiker og styremedlem i kreftforeningen Bengt Eidem (36), som selv har overlevd aggressiv blodkreft to ganger, er blant dem som hyller engasjementet til Bøhn:

«Blodkreften har tatt enda et liv. Takk til Karl Erik Bøhn for alt han har betydd for kreftsaken. Kampen fortsetter!», skriver Eidem på sin Twitter-profil.

Programleder og tidligere fotballstjerne Jan Åge Fjørtoft (47) minnes Bøhn på lignende måte:

«Karl Erik Bøhn er død. Norsk håndballtrener som kjempet hardt og med verdighet mot kreft. Han har vært et eksempel for oss alle. Hvil i fred», twitret han søndag morgen (oversatt fra engelsk, journ.anm.).

Ekspertkommentator og tidligere fotballtrener Lars Tjærnås (53) trekker også frem Bøhns mot og tapre innstilling i sin Twitter-hyllest:

«Karl Erik Bøhn, et menneske jeg fikk ytterste respekt for. Nå er en tøff kamp over for en kjempe av en mann. Hvil i fred».

Anja T. Gunnersen, nyhetsreporter i TV 2, twitrer også om 48-åringens pågangsmot:

«Han kjempet så hardt. Men Karl Erik Bøhn måtte til slutt gi tapt for kreften».

GODE ORD: Carsten Skjelbreid minnes Karl Erik Bøhn med gode tanker og ett av hans mange rause sitater. Foto: FameFlynet Norway
GODE ORD: Carsten Skjelbreid minnes Karl Erik Bøhn med gode tanker og ett av hans mange rause sitater. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Minnes av mange

Både håndballfans, journalister og håndballspillere er blant dem som også sender hilsener til den sympatiske håndballtreneren.

Per Johansson, trener for det svenske kvinnelandslaget, twitrer:

«Hvil i fred Karl Erik Bøhn. Glemmer aldri vår prat i Lillehammer 2010 da du berømmet meg og vårt svenske damelandslag. Livet er urettferdig».

Programleder i TV 2 Sporten, Jan-Henrik Børslid (37) skriver på sin Twitter-profil:

«Han satte spor, Karl Erik Bøhn. Hvil i fred, gode mann!»

TV 2-profil og «Skal vi danse»-programleder Cartsen Skjelbreid (41) er blant flere som siterer Bøhn i sin Twitter-hilsen:

«"-Livet er for kort til å holde folk nede". Karl Erik Bøhn (Dagbladet). Raus, åpen og ærlig hedersmann som satt spor. En trist dag».

Landslagsspiller Camilla Herrem (27) skriver på sin Twitter-profil:

«Hvil i fred Karl Erik Bøhn», fulgt av hjerte- og blomstersymboler.

LES OGSÅ: - Det har vært mange tøffe år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer