Verne Troyer:

«Mini-Me» er død

Verne Troyer ble 49 år gammel.

GIKK BORT: Den amerikanske skuespilleren Verne Troyer (49). Her fra 2016. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Den amerikanske skuespilleren Verne Troyer (49). Her fra 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske skuespilleren og stuntmannen Verne Troyer er død, 49 år gammel. Det opplyser Troyers familie på 49-åringens offisielle Facebook-side.

- Det er med stor sorg og med tunge hjerter vi må meddele at Verne gikk bort i dag, skriver familien.

KJENT FIGUR: Verne Troyer i rollen som «Mini-Me». Foto: NTB Scanpix
KJENT FIGUR: Verne Troyer i rollen som «Mini-Me». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Troyer var kjent fra filmer som «Karroll's Christmas» og «Austin Powers». 49-åringens mest kjente rolle er trolig fra sistnevnte filmer, der han spilte karakteren «Mini-Me», miniatyr-kloningen av «Dr. Evil», spilt av Mike Myers. Han spilte også en rekke roller uten replikker.

- Et medmenneske

Familien minnes Troyer som et «ekstremt omsorgsfullt menneske».

- Han ville få alle til å smile, le og være glade. Han var et medmenneske som strakk ut hånda til de som trengte det. Dette var hans mantra i livet, skriver familien, og fortsetter:

- Selv om hans statur var liten (81,3 centimeter, journ.anm), og foreldrene ofte var bekymret for om han ville klare å åpne dører på egen hånd, fortsatte han å åpne dører for både seg selv gjennom livet og karrieren, og for andre. Han har også rørt flere hjerter enn han noensinne vil bli klar over.

49-åringen, som startet sin Hollywood-karriere som stuntmann i filmen «Baby's Day Out» fra 1994, var nylig innlagt på sykehus.

«Kjempet egne kamper»

Dette skjedde ifølge TMZ etter at en venn hadde ringt nødetatene og fotalt at 49-åringen var «ekstremt lei seg, full og suicidal».

Troyer har vært åpen om personlige problemer ved en rekke anledningen, og familien opplyser i Facebook-innlegget at 49-åringen «kjempet egne kamper».

- Gjennom årene kjempet han og vant, kjempet og vant, slet og kjempet igjen, men dessverre var det for mye denne gangen, skriver familien.

POPULÆR: Verne Troyer ble verdenskjent etter rollen i «Austin Powers». Her er han avbildet sammen med popstjernen Britney Spears i 2002. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Verne Troyer ble verdenskjent etter rollen i «Austin Powers». Her er han avbildet sammen med popstjernen Britney Spears i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også for ett år siden sjekket «Austin Powers»-skuespilleren inn på rehab for å få hjelp med alkoholproblemene sine.

- Som dere vet, har jeg slitt med alkohol-avhengighet i fortiden, og selv om det ikke har vært en lett kamp, er jeg villig til å fortsette kampen dag etter dag, skrev 49-åringen på Facebook den gang.

Var gift

Skuespillerens ekskone, Genevieve Gallen (45), har tidligere uttalt at Verne hadde så store alkoholproblemer at han nesten drakk seg selv til døde. Paret var gift i en kort periode i 2004.

I 2003 klarte Verne å slutte å drikke, og året etter giftet paret seg. Men kun en måned etter bryllupet sprakk han, og skilsmisse var ikke til å komme utenom.

Ved siden av ovennevnte filmer har Troyer også spilt i «Harry Potter og de vises stein» i rollen som Klotak, en ansatt i Flirgott-banken.

I tillegg har skuespilleren figurert i mangefoldige reality-programmer, inkludert i britiske «Celebrity Big Brother» i 2009.

LES OGSÅ: I strupen på tabloidavis