Deborah James:

- Mine mest uvirkelige dager

De siste dagene har inneholdt flere milepæler for kreftsyke Deborah.

KREFTSYK: Podkaststjernen Deborah James vet ikke hvor lenge hun har igjen å leve. Foto: Skjermdump fra Instagram
KREFTSYK: Podkaststjernen Deborah James vet ikke hvor lenge hun har igjen å leve. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Podkaster Deborah James (40) har de siste årene blitt et kjent fjes i Storbritannia, etter at hun tok over BBC-podkasten «You, Me and the Big C».

Podkasten handler om livet med behandling av kreft og andre temaer relatert til sykdommen.

James er selv kreftsyk. I 2016 ble hun diagnostisert med tarmkreft, og siden den gang har hun delt ærlige oppdateringer om sykdommen med sine over 700 000 Instagram-følgere.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

Nå er hun så dårlig at legene har besluttet at hun ikke skal få mer kreftbehandling, og hun skriver selv på Instagram at fokuset fremover er at hun ikke skal ha smerter.

Tidligere denne måneden publiserte hun et innlegg hvor hun tok farvel med følgerne sine.

«Ingen vet hvor lenge har igjen (å leve red.anm.), men jeg kan ikke gå, jeg sover mesteparten av dagen og de fleste tingene jeg tok for gitt er bare ønsketenking nå», skrev hun.

I samme innlegg oppfordret hun følgerne til å donere penger til organisasjoner som hjelper kreftpasienter.

Kongelig donasjon

Podkasteren har også sitt eget fond, «Bowelbabe Fund», hvor pengene skal gå til å finne nye behandlingsformer mot kreft. Målet for innsamlingen var 250 000 pund, og det tok ikke lang tid før målet var nådd og vel så det.

I skrivende stund er det samlet inn over seks millioner pund i «Bowelbabe Fund», skriver Sky News.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

En av donasjonene kom faktisk fra prins William (39) og hertuginne Kate (40). Det kongelige paret roser innsatsen Deborah James har lagt ned i å fortelle om sin situasjon.

Det er ingen tvil om at James' historie har rørt Prins William. Han dro nemlig personlig hjem til henne for å tildele henne tittelen «Dame». Den britiske tittelen ærer kvinner for prestasjoner eller «for å gjøre gode ting».

Svakere og trøttere

James beskriver det som surrealistisk å ha en kongelig på besøk i Instagram-innlegget hvor hun deler bildet fra henne selv og den kongelige.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jeg tror jeg har hatt de mest uvirkelige, overveldende og ydmyke fem dagene i livet mitt», skriver James på Instagram.

«Jeg blir svakere og trøttere og sliten av å ha kjørt på ren adrenalin, men jeg har alltid sagt jeg ville gli sidelengs inn når det er min tur (til å dø, journ.anm.), med et stort smil, fri for anger, og et stort glass champagne. Det er fortsatt min intensjon», avslutter hun med flere utropstegn.

LES OGSÅ: Tilgitt av kona på dødsleiet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer