Nicolas Cage:

- Mine første ekteskap teller ikke

Skuespilleren gir sin egen kvinnehistorie strykkarakter.

SINGEL IGJEN: Hollywood-skuespilleren Nicolas Cage (54) har tre havarerte ekteskap bak seg. De to første er åpenbart ikke like viktige som det siste. Foto: NTB Scanpix

SINGEL IGJEN: Hollywood-skuespilleren Nicolas Cage (54) har tre havarerte ekteskap bak seg. De to første er åpenbart ikke like viktige som det siste. Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han har skapt vel så mange overskrifter for sitt privatliv, som han har for sin profesjonelle karriere, den prisbelønte Hollywood-skuespilleren Nicolas Cage (54).

Parallelt med filmsuksessene er det særlig Cages til tider stormfulle kjærlighetsliv som har sørget for medieoppmerksomhet. I anledning et av sine siste filmprosjekter, thrilleren «Mandy», snakker den berømte 54-åringen en sjelden gang om kvinnene i sitt liv.

Eller, skal vi tro Cage selv, er det bare én av dem som er verdt å nevne i varme ordelag. Resten virker det som han helst vil glemme.

- Et sjokk

- Mine første ekteskap teller ikke, de er rett og slett ikke verdt å ta med i beregningen, konstaterer en i overkant streng Cage i et stort intervju med The Guardian.

SKRYTER AV EKSKONA: ... mens de andre må ta til takke med det motsatte. Nicolas Cage var gift med skuespilleren Alice Kim (34) mellom 2004 og 2016. Her avbildet sammen i 2013. Foto: NTB Scanpix
SKRYTER AV EKSKONA: ... mens de andre må ta til takke med det motsatte. Nicolas Cage var gift med skuespilleren Alice Kim (34) mellom 2004 og 2016. Her avbildet sammen i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

54-åringen har tre havarerte ekteskap bak seg, med forrige skilsmisse i 2016. Han har tidligere vært gift med skuespilleren Patricia Arquette (50) og kjendisdatteren Lisa Marie Presley (50), men velger altså å bare trekke fram sitt siste ekteskap.

Det var i 2004 at Cage møtte hun som skulle bli hans tredje kone, den 20 år yngre skuespilleren Alice Kim (34). De to fikk sønnen Kal-El (12) sammen før de altså valgte å gå hver til sitt etter tolv års samliv.

- Det eneste virkelige ekteskapet jeg har vært i, var de fjorten åra jeg fikk med Alice og barnet vi har sammen, forteller Cage til The Guardian, der han snakker ytterligere om sistnevnte ekteskapsbrudd.

- Skilsmissen kom et sjokk for meg, jeg så den ikke komme. Det var mye følelser i omløp, som seinere ble overført til lerretet, sier han.

Celebre forhold

Ved siden av sønnen Kal-El (som er oppkalt etter tegneseriefiguren Superman), har Cage også sønnen Weston Cage (27) fra kjæresteforholdet med skuespiller Christina Fulton (51) på tidlig 90-tall.

Ekteskapet med en av hans mange berømte ekskjærester, Patricia Arquette, varte fra 1995 til 2000. Det skal riktignok ha oppstått trøbbel i paradis allerede året etter bryllupet, og paret levde separate liv i flere år før skilsmissen var et faktum.

FØRSTE EKTESKAP: Patricia Arquette og Nicolas Cage var gift på siste halvdel av 90-tallet. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE EKTESKAP: Patricia Arquette og Nicolas Cage var gift på siste halvdel av 90-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cages turbulente kjærlighetsliv skulle altså ikke ende der. I august 2002 giftet han seg med dattera til den avdøde rockekongen Elvis Presley, et ekteskap som ikke varte lenger enn tre måneder.

«Jeg er trist, men vi burde aldri ha giftet oss i utgangspunktet», sa Lisa Marie Presley i en uttalelse i forbindelse med skilsmissen, ifølge People.

Arrestasjon og krangling

I et seinere intervju med ABC News forklarte Presley at mye av problemet i forholdet deres lå i at de begge er «følsomme og dramatiske mennesker».

Et eksempel på dette skjedde kort tid før bryllupet, da duoen ifølge Presley endte opp i en krangel mens de var på båttur. Krangelen resulterte i at Presleys forlovelsesring, til en verdi av en halv million norske kroner, ble kastet på havet.

TURBULENT: Ekteskapet mellom Lisa Marie Presley og Nicolas Cage varte i tre knappe måneder. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT: Ekteskapet mellom Lisa Marie Presley og Nicolas Cage varte i tre knappe måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ekteskapet mellom Cage og Kim var heller ikke dramafritt. I 2011 ble filmstjerna arrestert i New Orleans for vold mot kona.

Ifølge TMZ var han kraftig beruset da han ble arrestert. Situasjonen skal ha oppstått da en drosjesjåfør så at paret kranglet, og at Cage dyttet Kim.

En talsperson for politiet i New Orleans, Gary Flott, bekreftet senere hendelsen overfor CNN.

- Ganske dritt

Overfor The Guardian understreker Cage at han, tross diverse uoverensstemmelser i ekteskapene, fortsatt har kontakt med Lisa Marie Presley og Alice Kim. Arquette har han riktignok ikke snakket med på mange år, uten å utdype årsaken til dette.

Derimot oppsummerer han sin nåværende tilværelse slik:

- Nå er jeg blitt 54 år og singel igjen. Jeg så nok ikke den komme, og det er ganske dritt, sier han, og legger til at han ikke har noen i kikkerten på nåværende tidspunkt.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Skuespilleren, som i 1996 vant sin første, og hittil eneste, Oscar-statuett, var en gang blant Hollywoods mest ettertraktede og best betalte skuespillere.

«Leaving Las Vegas», «Face/Off» og «National Treasure» er titler på bare et knippe av de nesten 100 filmene 54-åringen har spilt i gjennom sin årelange karriere.

LES OGSÅ: Åpner seg om mentale problemer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer