- Mindre bryster er mer elegant

Ut med stort - inn med lite!

SMÅTT OG HOT: -Små bryster er mer elegant, sier stylist Linda Sande til VG. Både Sienna Miller og Keira Knightley har små bryster og er nye stilikoner.  Foto: All Over Press
SMÅTT OG HOT: -Små bryster er mer elegant, sier stylist Linda Sande til VG. Både Sienna Miller og Keira Knightley har små bryster og er nye stilikoner. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Kvinners bryster har gjennom generasjoner vært emne for flere store diskusjoner og debatter, og de seneste årene er det særlig brystforstørring som har vært i medienes søkelys.

På 90-tallet så man en økende trend i at stadig flere unge jenter og stilikoner fikk operert silikon inn i brystene, og plastisk kirurgi formerlig eksploderte i omfang.

Flere stylister og trendforskere mener nå at det er en økende trend med mindre bryster, noe man også ser gjennom populære kjendiser som Kate Moss og Sienna Miller, skriver VG.  

Stadig flere celebriteter har fått fjernet innleggene sine, deriblant popdiva Lene Alexandra Øien, som nylig fjernet 600 gram fra hvert bryst.

Ifølge stylist Linda Sande er det gjerne mer elegant klesmessig med mindre bryster.

- Det har noe med hvordan klærne blir liggende. Det er mer elegant. Med store pupper kan det fort se litt sexfiksert ut, sier hun til VG.

Også stylist Tom Greni sier seg enig i dette.

- Siden klær ofte ser bedre ut på kvinner med flate bryster, kan det godt tenkes at fordelene har spilt inn på statusen de har fått. Hvis du har små pupper, har du flere valgmuligheter. Skal man se litt kynisk på det, ser også små pupper bedre ut på bilder, sier han.

Dagbladet kunne tidligere i vår melde at det er lange køer hos plastisk-kirurger for brystoperasjoner mot sommeren.

Men dersom disse kvinnene vil følge moten, kan de altså komme til å angre seg etter operasjonen. 

- Jeg synes det er flott at det er ut med store silikonpupper, sier Grenli.

I forrige uke gikk flere norske kjendiser ut i Seher.no og forlangte høyere aldersgrense på å få lagt inn silikon.

Blant disse var tidligere modellmamma Helene Rask.

- Det skjer så mye med kroppen til en jente mellom 18 og 20-21 år at det burde ligge på en 21 års-grense for å få silikonproteser, sa hun.

LES OGSÅ: - Øk aldersgrensen på silikon