KRISTEN: Jonas Gahr Støre fant den kristne troen i voksen alder. Her med kona Marit Slagsvold. Foto: Tor Lindseth
KRISTEN: Jonas Gahr Støre fant den kristne troen i voksen alder. Her med kona Marit Slagsvold. Foto: Tor LindsethVis mer

- Min tro er kommet i voksen alder

Jonas Gahr Støre avslører at han var kommet langt i livet før han fant sin kristne tro.

SEOGHØR.NO: Jonas Gahr Støre (54) talte sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide på det kristne sommerstevet «Troens Bevis», torsdag.

Men den folkekjære Ap- lederen kom langt i livet før han fant troen.

- I vårt samfunn har vi hatt angst for å berøre visse temaer. Vi kan godt snakke om pensjonsreform og skattereform, det er menneskers verk. Men vi bør være åpnere i å anerkjenne at tro er viktig for identitet, håp og tilhørighet.

KRISTEN: Jonas Gahr Støre er åpen om sin kristne tro. Foto: Se og Hør
KRISTEN: Jonas Gahr Støre er åpen om sin kristne tro. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg kommer fra et ikke-religiøst hjem. Min tro er kommet i voksen alder, ut fra hva jeg erkjenner, ser og undrer meg over, sier Støre.

Til Dagbladet Pluss forteller han åpenhjertig om sin sterke kristne tro.

- Tro er en del av min identitet. Men det er mer et forhold mellom meg og kirka. Jeg har glede av å lytte til lærde folk innenfor religion og går noen ganger i kirka og lytter til kloke folk der.

Skryter av kona

Privat er han gift med Marit Slagsvold. I sin bok «I bevegelse», skryter Jonas av sin kone.

– Hun betyr selvfølgelig veldig mye. Vi møter hverandre om hverdagen, en hverdag som er veldig forskjellig fordi vi er veldig forskjellige mennesker, sa Støre ifølge VG i fjor.

Til avisa utdypet han at ulikhetene fører med seg både fordeler og ulemper.

– Hehe. En fin blanding tenker jeg vi sier. Forskjeller skaper jo debatt og friksjon, men også innsikt. Det gjør at man får øye på andre perspektiver enn de man har selv. Det ville vært fryktelig kjedelig om jeg var sammen med en som var helt lik meg, sa Støre.

STILIG PAR: Utenriksminister Jonas Gahr Støre kom hånd i hånd med sin kjære Marit Slagsvold, på Aschehougs hagefest i fjor. Foto: Tore Skaar
STILIG PAR: Utenriksminister Jonas Gahr Støre kom hånd i hånd med sin kjære Marit Slagsvold, på Aschehougs hagefest i fjor. Foto: Tore Skaar Vis mer

Støre sier også at det er bevisst at han og kona - som har tre barn sammen - sjeldent har vist seg sammen i offentlige sammenhenger.

– Det er ganske bevisst at vi gjør det slik. Det ligger jo i ordet privatliv at det er privat, så for oss har det vært viktigst å holde oss samlet om det som er «hjemmesfæren». Det kan hende vi vil vise oss noe mer sammen nå som jeg er partileder.

LES OGSÅ: - Jeg hadde en litt ensom periode i livet