Amalie Snøløs:

- Min tro er ikke noe negativt

24-åringen forteller at hun ble skremt av å se hvordan meddeltakeren i «Farmen» ble behandlet på grunn av troen.

ÅPEN KRISTEN: Amalie Snøløs ble skremt av hvordan «Farmen»-Geir Magne ble behandlet på grunn av sin religion, men har nå valgt å være åpen om at hun er kristen. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
ÅPEN KRISTEN: Amalie Snøløs ble skremt av hvordan «Farmen»-Geir Magne ble behandlet på grunn av sin religion, men har nå valgt å være åpen om at hun er kristen. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

I 2017 ble Amalie Snøløs (24) kjent for det norske folk gjennom «Farmen». Siden har hun dukket opp i «Skal vi danse», samt skaffet seg en karriere i mediebransjen, blant annet som e-sport-programleder.

Selv om hun har vært i rampelyset de siste tre årene, har Snøløs vært ganske privat av seg. Det ønsker hun å endre nå.

Hun har blant annet åpnet opp om sin kristne tro, noe hun gjorde i en video på Instagram.

- Jeg tror på en gud som søker meg som person. Gud elsker oss uansett hva vi gjør, sier hun i videoen hvor hun svarer på spørsmål fra følgerne.

Skremt av reaksjoner

Det å være så åpen om sin kristne tro er imidlertid noe Snøløs ikke alltid har tatt så lett på. Da hun var med i «Farmen» var det også en annen troende inne på gården - Geir Magne Haukås.

Han var i motsetning til Snøløs svært åpen om troen, noe som tidvis gikk de andre deltakerne på nervene. Hans tro fikk også mye oppmerksomhet på skjermen, men på en måte som gjorde at Snøløs ble skremt.

- Jeg syntes det var vanskelig å se hvordan han ble framstilt på tv, og hvor mye hat han fikk, hvor mye vondt det ble skrevet om ham - som er en helt fantastisk mann, sier hun til Se og Hør.

- Det ble så mye fokus på Geir Magne og det at han er kristen, og jeg så hvordan mediene blåste det opp til noe negativt.

23-åringen forteller derfor at hun tok et steg tilbake, og ville lytte til seg selv om i hvor stor grad hun ville snakke om troen si offentlig.

- Jeg syntes det var veldig trist. Min tro er ikke noe negativt, og det er ikke noe negativt for andre, sier hun.

NY JOBB: TV-profilen Amalie Snøløs har fått ny jobb som programleder, og blir utfordret av Jonas. Video: Rød Løper Vis mer

- Gud er alltid der

I spørsmål- og svar-videoen snakker Snøløs blant annet om at hun er takknemlig for at hun tror på en gud som elsker henne uansett.

- Uansett hva jeg gjør eller går gjennom, så elsker gud meg alltid. Jeg kan være ærlig med meg selv, siden jeg vet at jeg har en gud som elsker meg uansett hva jeg går gjennom, og den eneste som kan dømme meg er gud. Det er ingen mennesker på jorda som kan dømme meg for den jeg er, sier hun i videoen.

Snøløs snakker også om hvordan hun praktiserer kristendommen, blant annet at hun går til menigheten Hillsong i Oslo. Den verdensomspennende bevegelsens kanskje mest kjente medlem er den kanadiske artisten Justin Bieber (26).

Hillsong stammer fra pinsebevegelsen, og baserer seg blant annet på at bibelen er guds ord.

- Jeg håper at dette viruset (coronaviruset, journ.anm.) viser oss at det er større ting enn penger og berømmelse. Vi trenger å hjelpe hverandre og jobbe sammen, slik at vi kan hjelpe hverandre på den beste måten vi kan, sa Snøløs i videoen fra mars.

Vil åpne seg mer

Siden den gangen har hun også røpet at hun er i et nytt forhold. Hvem den utkårede er har hun imidlertid holdt tett til brystet, og hun ønsker ikke å kommentere noe om sitt nye forhold overfor Se og Hør, annet enn:

- Jeg har det veldig fint om dagen.

SKAL VI DANSE: Amalie Snøløs, kjent fra «Farmen» er nå aktuell med «Skal vi danse». Hun håper kjærsten, Herman Tømmeraas, vil varte henne litt opp under innspillingen. Reporter: Kine Falch / Video: Mia Langås Flåta Vis mer

Tidligere var hun i et forhold med skuespiller Herman Tømmeraas (23), men de to gikk hver til sitt i fjor. Snøløs har røpet at den nye kjæresten ikke er en offentlig person, men at de er fra samme område og har samme verdier.

Til tross for at hun foreløpig ønsker å holde forholdet privat, forteller 23-åringen at hun ønsker å være en mer åpen person enn tidligere.

- Jeg har vært en veldig lukket person til å være en offentlig person. Jeg ønsker å vise mer av meg selv, og by mer på meg selv, blant annet ved å være mer på tv. Men det er skummelt å være mer åpen, da blir man mer sårbar, sier hun.

LES OGSÅ: Reagerer på penismobbing

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer