POPULÆR MANN: Tarik Elyounoussi har allerede rukket å bli supporternes store favoritt i Plankebyen - etter bare to år i rampelyset. Foto: SCANPIX
POPULÆR MANN: Tarik Elyounoussi har allerede rukket å bli supporternes store favoritt i Plankebyen - etter bare to år i rampelyset. Foto: SCANPIX Vis mer

- Min første store kjærlighet

Det er ikke bare scoringer som står i hodet på Tarik Elyounoussi.

SEHER.NO: Tarik Elyounoussi (19) er ett av Norges aller heteste fotballtalenter, kanskje også den heteste av dem alle. På sine drøye to år i gamet står superspissen allerede bokført med 14 fulltreffere i Tippeligaen: Imponerende fra spilleren som debuterte i 2005, bare 17 år gammel.

Nå lader den sympatiske unggutten opp til en ny sesong, der ti mål er den store målsettingen. Det skal han klare - med kjæresten Hedda Lassen (18) ved sin side.

Fotballens superpar?
Tirsdag hadde Tarik og Hedda et aldri så lite jubileum. Da hadde paret vært sammen i halvannet år.

- Hun er min første store kjærlighet, og det betyr ganske mye, det. Vi har det veldig bra sammen. Bare det å få en "jeg savner deg"-melding fra den du er glad i varmer utrolig mye, avslører norsk-marokkaneren overfor Seher.no.

For det er litt av et fotballpar vi her snakker om. Tarik Elyounoussi har allerede haugevis av kamper for det norske U21-landslaget - og regnes som en svært så het kandidat til å spille seg inn på a-landslaget om ikke så alt for lenge. Men han er ikke alene. Også kjæresten regnes som et stort fotballtalent.

Fram til nå har Hedda spilt fotball for klubben Skogstrand i Fredrikstad. Nå har hun derimot meldt overgang til regjerende vinner av Toppserien, Røa. Hedda var også lenge fast inventar på det norske U17-landslaget.

- Blir det mye fotballprat mellom dere, Tarik?

- Nei, det gjør faktisk ikke det. Selv om Hedda selv spiller, er hun ingen fotballentusiast i det hele tatt. Det er for eksempel sjelden at vi ser på Mesterliga-fotball sammen for å si det sånn, humrer han.

Sms-flørtet
Det var Tarik som tok initiativet da de to møttes for første gang for litt over halvannet år siden. Og det var via sms at romansen oppsto.

- Det var to venner av meg, som spilte på samme lag som Hedda, som spurte om jeg ikke kunne finne på noe sammen med henne en dag. Jeg ble litt overrasket over spørsmålet, men plutselig hadde jeg sannelig sendt henne en tekstmelding.

Men norsk-marokkaneren brukte et litt uvanlig triks i sin sms-flørt: Den fotrappe teknikeren nektet nemlig å skrive hvem meldingen var fra.

- Jeg sa bare "du får spørre Marita hvem jeg er". Som svar fikk jeg mye "hehe" og smiletegn, og det tydet vel på at hun likte meg litt også, forteller han.

Senere avtalte Tarik og Hedda at de skulle dra på kino. Dermed var det gjort - og fortsatt holder de to det romansen gående som aldri før.

- Jeg har aldri tidligere vært sammen med en jente så lenge, og har det veldig bra. Jeg reiser mye - både med Fredrikstad og landslaget - men prøver å få så mye tid som mulig til kjæresten. Og akkurat det føler jeg at går greit.

Hvordan ser Hedda på at du får så mye oppmerksomhet i mediene?

- Det er ikke noe problem i det hele tatt, i hvert fall ikke når jeg viser at jeg er glad i henne. Og det gjør jeg jo.

- Fikk nesten sjokk
Tarik Elyounoussi er født i Marokko, og kom til Norge da han var 11 år gammel. Fram til da hadde han aldri spilt organisert fotball.

- I Marokko spilte vi på "gata", uten trenere og lagledere. Jeg husker godt at vi pleide å dele inn lag, satset litt penger før kampene startet - mens vinnerne fikk det dobbelte av innsatsen hvis de vant. Vinnerpengene ble brukt til å kjøpe drakter, en ny fotball, fotballsko og slike ting. Derfor var overraskelsen stor da jeg  kom til Norge, forklarer han.

For som 11-åring ankom gutten Norge - en gutt som senere i livet altså skulle vise seg å prege den øverste norske fotballserien.

- Jeg begynte å spille for klubben Nylende, og fikk jo nesten sjokk av hvor organisert alt var. Det var en morsom opplevelse, minnes han.

Senere gikk turen til Trosvik, før han som 16-åring endte opp i FFKs junioravdeling.

Fikk oppfylt drømmen
Det første lille "gjennombruddet" kom da FFK-spilleren spilte en b-lagskamp mot Greåker i 2005. Stillingen var lenge 1-1 - før Tarik klinte til med tre mål på fem minutter.

- Etter kampen kom Egil "Drillo" Olsen bort til meg og sa at jeg for første gang skulle få være en del av troppen i neste tippeligakamp. Jeg ble helt målløs - bare det å kanskje få varme opp bak det ene målet var som en drøm i ferd med å gå i oppfyllelse.

Tarik Elyounoussi fikk ikke spilletid i den nevnte kampen. Men oppvarming bak det ene målet - det fikk han.

- Det var fantastisk. Jeg hørte folk på tribunen som snakket om "hvem han lille tassen der er" og sånne ting. Det var en stor opplevelse.

I den neste kampen - mot Start - fikk han derimot sitt første innhopp. Det samme fikk han senere mot Vålerenga. Tariks første kamp fra start kom borte mot Tromsø - også det i 2005. Men det første målet kom ikke før i 2006 - mot Viking - da han stupheadet inn sin første scoring av totalt fem den sesongen.

I 2007 hadde han ni fulltreffere. Sommeren samme år skrev blant annet BBC at den engelske klubben West Ham var villige til å legge over 30 millioner kroner på bordet for å sikre seg den norske spissjuvelen.

Søndag scoret han ett mål da Fredrikstad spilte 3-3 mot Vålerenga på La Manga.

Spiller FIFA før kamp
Mange fotballsparkende herremenn utfører diverse ritualer i forbindelse med kamper. Så også Tarik Elyounoussi.

- Jeg pleier å høre på rocka musikk rett før jeg løper ut på banen, først og fremst for at jeg skal bli "gira opp". Når matchen er ferdig gjør jeg det motsatte - og hører på rolig musikk for å slappe av, sier han.

Men det gir seg ikke der. For noen er også Playstation godt å ha når kampen er nært forestående.

- Noen ganger spiller jeg FIFA på Playstation en tid før jeg løper ut på gressmatta. Og da spiller jeg mot det laget jeg skal spille mot i virkeligheten. Jeg husker blant annet at vi slo Tromsø 2-1 rett etter at jeg hadde vunnet med akkurat samme sifre foran tv-skjermen, smiler han.

- Et forbilde
I løpet av sine to år på a-lagsnivå har unggutten allerede rukket å bli en favoritt blant fansen. Først og fremst fordi han aldri tar helt av, og at han har beina godt plantet på jorda.

- Jeg liker å være ydmyk utenfor banen, og er bevisst faktumet at jeg skal opptre som et forbilde for andre. Derfor tar jeg meg også tid til alle som vil snakke med meg - det synes jeg bare er koselig.

Men det hender at også Tarik Elyounoussi ikke tar telefonen når det ringer...

- Jeg tar aldri telefonen når folk ringer fra skjult nummer. Da gir jeg som oftest fra meg mobilen til en kamerat eller noe, slik at han svarer den - og overleverer den til meg hvis det viser seg å være noe av interesse.

Onsdag var Tarik Elyounoussi på plass på La Manga - sammen med resten av FFK-laget.

- Jeg gleder meg til å trene på gress igjen. Men jeg kommer til å savne kjæresten min da, sier Tarik Elyounoussi til Seher.no. 

LES OGSÅ: Feil fotball, Beckham!