Erika Jayne:

Millioner på spill etter bruddet

Eksparet vil tvilsomt gi fra seg eiendommer og verdier uten kamp.

SKILLES: Erika Jayne og ektemannen går hver til sitt etter 21 år. Nå skal store verdier fordeles, og det vil tvilsomt skje uten kamp. Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com, NTB
SKILLES: Erika Jayne og ektemannen går hver til sitt etter 21 år. Nå skal store verdier fordeles, og det vil tvilsomt skje uten kamp. Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com, NTB Vis mer
Publisert

Det var nok mange som ble overrasket da det tidligere denne uken ble kjent at «Real Housewives of Beverly Hills»-stjernen Erika Jayne (49) skulle skilles. Hun er en av seriens mest prominente personer, og er for seerne en favoritt.

I hele 21 år har hun vært gift med den 81 år gamle advokaten Tom Girardi, et ekteskap som er blitt dømt nord og ned av flere seere. Mange mente nemlig at realitystjernen, som er betydelig mye yngre enn ham, bare giftet seg for pengenes skyld.

TOM GIRARDI: Etter 21 års ekteskap er det slutt mellom advokaten Tom Girardi og Erika Jayne. Her var førstnevnte i fjor. Foto: Eugene Powers/Splash News/NTB
TOM GIRARDI: Etter 21 års ekteskap er det slutt mellom advokaten Tom Girardi og Erika Jayne. Her var førstnevnte i fjor. Foto: Eugene Powers/Splash News/NTB Vis mer

Uavhengig av kritikken var de altså sammen i godt over to tiår, før forholdet nå brast.

- Dette er ikke et lett valg. Jeg har stor kjærlighet og respekt for Tom og for årene og livet vi bygget sammen. Det er mitt største ønske å få gå gjennom denne prosessen med respekt for privatlivet som både Tom og jeg fortjener, sa hun i en uttalelse.

Store verdier

Selv om det skal ha vært ekte kjærlighet mellom de to, betyr det ikke at det økonomiske perspektivet ikke finnes. Etter at bruddet ble kjent, har amerikanske medier skrevet flere saker om pengene - og hva Jayne potensielt kan få med seg av verdier.

Det blir ingen enkel sak, viser det seg. I 2017 avslørte nemlig Jayne at hun og ektemannen aldri skrev noe særavtale før de giftet seg i 1999.

SVINGER SEG: Skuespiller og reality-profil, Lisa Rinna, har begynt å danse på Instagram, og det er det ikke alle som setter pris på. Video: Lisa Rinna/ Rød Løper Vis mer

- Jeg er gift med en mektig advokat. En særavtale hadde ikke stått i veien for ham uansett. Det kommer til å gå Toms vei, det lover jeg deg. Han hadde revet det papiret i fillebiter på sekunder, sa hun, ifølge Fox News.

Hvorvidt hun har planer om å klore seg til noe av sin kommende eksmanns formue er ikke kjent, men hun kan vinne mye på det. På grunn av sin rolle i det Los Angeles-baserte advokatfirmaet Girardi & Keese, skal han være verdt rundt 30 millioner dollar. Det tilsvarer litt over 275 millioner norske kroner.

Hans mest kjente sak inspirerte faktisk filmen «Erin Brockovich», som Julia Roberts vant Oscar for.

DEN GANG DA: Det er ingen tvil om at Erika Jayne har gjennomgått en stor forandring de siste årene. Her er hun fotografert i 2011, før diverse inngrep. Foto:Billy Farrell Agency/REX, NTB
DEN GANG DA: Det er ingen tvil om at Erika Jayne har gjennomgått en stor forandring de siste årene. Her er hun fotografert i 2011, før diverse inngrep. Foto:Billy Farrell Agency/REX, NTB Vis mer

Hun er på ingen måte fattig selv, men det er ingen som har klart å anslå formuen hennes nøyaktig. Amerikanske medier skriver at hun kan være god for alt fra 30 til 120 millioner norske kroner. Pengene kommer fra den populære låten «Roller Coaster», som hun ga ut i 2007. I tillegg får hun angivelig klekkelig betalt for å være med i «RHOBH».

Selv om de ikke har noen særavtale, krever loven i California at ektepar som skiller seg skal dele eiendom likt mellom begge parter. De har heller ingen barn sammen, noe som betyr at Erika Jayne er den eneste mottakeren av en slik sum.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Dermed kan det hende at han må gi fra seg halve formuen sin. I tillegg må de dele opp alt de eier sammen likt mellom seg. Det inkluderer huset de eier sammen i Pasadena, som skal være verdt rundt 90 millioner kroner.

Ingen av dem har uttalt seg om konflikten foreløpig. Som hun selv sa i 2017 vil det trolig ikke bli en enkel kamp. Det er ventet at paret kommer til å møtes i flere rettsrunder i fremtiden.

Mye borte

Nyheten om bruddet skal imidlertid ikke ha kommet så sjokkerende på alle som først antatt. En kilde fortalte nemlig til Us Weekly at ekteskapet skal ha vært av det utradisjonelle slaget, og at de to skal ha levd svært forskjellige liv før de skilte lag.

- Erika og Tom hadde et ukonvensjonelt ekteskap, der de var mye borte fra hverandre, ofte i flere måneder. De reiste separat. Tom ga Erika en veldig overdådig livsstil, og hun likte det, sa kilden.

HOLLYWOOD-FRUER: Erika Jayne er en kjent skikkelse i Hollywood. Her poserer hun med realitykollega Lisa Rinna på rød løper. Foto: Broadimage/REX, NTB
HOLLYWOOD-FRUER: Erika Jayne er en kjent skikkelse i Hollywood. Her poserer hun med realitykollega Lisa Rinna på rød løper. Foto: Broadimage/REX, NTB Vis mer

Etter at 49-åringen ble et fullverdig medlem av den populære realityserien i 2015, skal hun ifølge kilden ha blitt både mer selvsikker og uavhengig.

- Eksponeringen det har gitt sangkarrieren hennes har gitt Erika en langt større fanskare, la kilden til.

Forsvarte ekteskapet

Stjerneparet giftet seg i 1999 etter å ha møttes på Chasen's i West Hollywood. Den gang serverte 49-åringen drinker, mens Girardi ofte var gjest.

«Etter å ha jobbet på restauranten i ett år bestemte jeg meg en kveld for å gi Tom telefonnummeret mitt», skrev Jayne i boken sin, «Pretty Mess», i 2018, og fortsatte:

«Vi sto foran en stor peis. «Hørte du at jeg er singel?» spurte jeg ham».

Seks måneder senere ble de forlovet, men ved flere anledninger har realitystjernen måtte forsvare ekteskapet sitt med den 32 år eldre advokaten.

- Jeg har alltid måtte takle dette. Den yngre kvinnen som giftet seg med den rikere, eldre mannen. Jeg mener, jeg er lei av å måtte rettferdiggjøre mitt 20 år lange ekteskap. Få deg et like langt ekteskap, så kan du snakke til meg, uttalte hun.

Tidligere har Erika Jayne vært gift med Thomas Zizzo, som hun har den 26 år gamle sønnen Tommy Zizzo med. Skilsmissen med Jayne blir derimot den første for Girardi.

LES OGSÅ: Om sexlivet: «Har jeg ødelagt noe?»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer