Millionene ruller inn for Therese Johaug

- Jeg prøver å tenke at jeg skal leve et normalt liv, sier skistjernen.

GLEDESRUS: Therese Johaug vant 30 km i Holmenkollen i mars i fjor. Foto: Stella Pictures
GLEDESRUS: Therese Johaug vant 30 km i Holmenkollen i mars i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Skiløper Therese Johaug (25) håver inn millioner av kroner både på skisporten og sponsoroppdrag. Så langt i karrieren har 25-åringen sopet inn nærmere 25 millioner kroner.

Langrennsløperens prestasjoner de siste årene har utløst bonuser og millionavtaler som sikrer fremtiden.

-Jeg har investert litt i eiendom og har kjøpt to boliger i Oslo. Så jeg får på en måte god rådgivning fra banken min på hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal flytte penger inn i fond. Jeg har nok helt klart mulighet til å se på hvordan jeg kan forvalte pengene på en bedre måte sier Therese Johaug til VG.

GULLJENTA: For den blide 25-åringen handler det hverken om penger eller kjendisstatus - men om å bli best i skisporet. Dette bildet er fra 2011.  Foto: Stella Pictures
GULLJENTA: For den blide 25-åringen handler det hverken om penger eller kjendisstatus - men om å bli best i skisporet. Dette bildet er fra 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

Økonomimagasinet Kapital har regnet seg frem til at Johaug har tjent nærmere 25 millioner kroner i løpet av karrieren. Størstedelen kommer fra 12 private sponsoravtaler av ulik størrelse. Snart skal flere av avtalene reforhandles og muligens nye signeres. Johaug forteller at det derimot er mye hun sier nei til.

- Hvis man skulle sagt ja til alt av tilbud så kunne man gått etter pengene. Men samtidig; da hadde jeg aldri fått opplevd det jeg har fått oppleve i sporet. For det koster mye krefter å være med på ting og tang, sier skistjernen til avisen.

LES OGSÅ:   Johaug vraket Leonardo DiCaprio