Anders Holch Povlsen:

Milliardærparets rørende hilsen

Alma, Agnes og Alfred fra Holch Povlsen-familien ble drept under terroren på Sri Lanka.

SNAKKER UT: Anders Holch Polvsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn i terroren på Sri Lanka. Nå uttaler de seg for første gang. Foto: Alex Tran / Aller Media
SNAKKER UT: Anders Holch Polvsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn i terroren på Sri Lanka. Nå uttaler de seg for første gang. Foto: Alex Tran / Aller Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På mandag ble det kjent at Danmarks rikeste mann, Anders Holch Povlsen og kona Anne, hadde mistet tre av sine fire barn under terroren som rammet Sri Lanka første påskedag.

Nå er de tre barna identifisert, ifølge avisen Nyheder Herning.

Det skjedde under en sermoni på Brande Torv torsdag kveld.

Takker for støtten

Prest Arne Holst-Larsen leste opp en SMS fra milliardærparet for de mange fremmøtte hvor det sto følgende:

«Vi sender de kjærligste hilsner, kjærligste tanker og er dypt takknemlige over all den varme vi har mottatt de seineste dagene. Tapet av våre elskede barn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegripelig».

Slik lød innledningen på meldingen fra milliardærparet, før presten fortsatte å lese:

«Med de mange gode menneskene vi har omkring oss, nære venner, dyktige kollegaer og vår kjærlige familie vil vi sammen komme oss gjennom dette. Vi setter uendelig stor pris på den medmenneskelighet som også vises i Brande i kveld, og ikke bare overfor vår familie og barn, men overfor alle ofrene for de grusomme handlingene på Sri Lanka. Anders & Anne».

Det fjerde barnet til Holch Povlsen som overlevde heter Astrid.

FAKKELTOG: Fakkeltog torsdag kveld. Foto: Reuters / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix
FAKKELTOG: Fakkeltog torsdag kveld. Foto: Reuters / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix Vis mer

Fakkeltoget torsdag kveld gikk fra Stavtrup til Holch Povlsen-familien sitt hjem Constantinsborg. Det er en av flere minnessermonier de siste dagene for å hedre de danske barna og folket på Sri Lanka.

Kronprinsparet i sorg

I går uttrykte den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen sympati med folket på Sri Lanka og den danske familien som har blitt rammet.

- Tre søsken ble drept på ferie med sine foreldre. Tre barn med fremtiden foran seg. Jeg har ikke ord for hva familien nå går igjennom, sa Rasmussen.

Han sa at det danske folket nå skal stå sammen, uavhengig av hvilken religion man tilhører.

- Terrorister ønsker konflikt og splittelse. De ønsker å ramme oss og vårt samhold. Vi skal stå sammen. Vi skal tenne lys. Både bokstavelig og i overført betydning, sa statsministeren.

Også Danmarks kronprins Frederik (50) er i sorg etter det rystende terrorangrepet. Han er god venn med Povlsen, og de to familiene deres har de siste åra hatt god kontakt. I forbindelse med et offisielt besøk i byen Lyngby i Danmark nylig, kommenterte kronprinsen tragedien som rammet Povlsen-familien svært hardt.

- Det er en ufattelig tragedie. Vi tenker på alle de etterlatte, fortalte kronprinsen til pressen, ifølge danske Se og Hør.

Da kronprinsesse Mary (47) onsdag deltok på den offisielle åpningen av Forskningens døgn i Danmark, delte også hun noen ord om den grusomme tragedien.

TERROR: Den danske klesmilliardæren Anders Holch Povlsen og kona mistet tre av sine fire barn i angrepene. Det bekreftet kommunikasjonssjef i Povlsens klesfirma, Bestseller. Video: CNN / NTB Scanpix. Klipp: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

- Vi er dypt berørte av den uforståelige, tragiske hendelsen som er forferdelig trist, sa hun ifølge danske Se og Hør.

Onsdag formiddag ble det kjent at kronprinsessen avlyste et arrangement som skulle ha funnet sted torsdag 25. april.

Blomsterhav

Også utenfor parets hjem Constantinsborg og utenfor Bestseller sitt hovedkontor har det danske folket vist sin respekt. Der fortsetter blomsterhavet å vokse.

Det har de siste dagene også blitt flagget på halv stang på familiens tomt.

Det var ved syvtiden 1. påskedag at de første meldingene kom om angrepene på Sri Lanka.

Tre kirker, St. Anthony's Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa på østkysten, og tre hoteller, Shangri-La, Cinnamon Gard og Kingsbury, ble angrepet nesten samtidig.

I alt 253 ble drept og 149 ble såret i angrepene.

Deler av denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: - Vi har hatt det så fint sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer