Milliardærparets barn bisatt i Danmark

Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15) fra Holch Povlsen-familien ble drept under Sri Lanka-terroren.

GRAVLA BARNA: Anne og Anders Holch Povlsen utenfor domkirka i Aarhus etter begravelsen av de tre danske ofrene for terrorangrepet på Sri Lanka. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB scanpix
GRAVLA BARNA: Anne og Anders Holch Povlsen utenfor domkirka i Aarhus etter begravelsen av de tre danske ofrene for terrorangrepet på Sri Lanka. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klesmilliardæren Anders Holch Povlsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn under terroren som rammet Sri Lanka første påskedag.

Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15) døde etter at hotellet de ferierte på, ble angrepet.

Lørdag ble de stedt til hvile i Aarhus.

Den private bisettelsen foregikk i Aarhus domkirke med statsminister Lars Løkke Rasmussen og to andre ministre til stede. Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire barn var der som venner av Holch Povlsen-familien. Det skriver NTB.

Kistene med Alfred, Agnes og Alma ble båret ut av kirken etter bisettelsen lørdag ettermiddag. Kistene hadde bilder av barna og var dekorert med blomster, og til en av dem var det festet fargerike ballonger.

Etter flere minutters stillhet utenfor kirken klippet de drepte barnas ti år gamle søster snoren til ballongene, som steg opp i den blå himmelen. Deretter sang domkirkekoret salmen «Det dufter lysegrønt av græs», mens bårebilene kjørte av sted til jordpåkastelse for den nærmeste familien.

I SORG: Anders Holch Povlsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn under terroren som rammet Sri Lanka første påskedag. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Anders Holch Povlsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn under terroren som rammet Sri Lanka første påskedag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ubegripelig

Da paret valgte å gå ut med navnene på barna som ble drept på Sri Lanka, ble det også holdt en seremoni.

Da leste prest Arne Holst-Larsen opp en SMS fra paret for de mange frammøtte, hvor det sto følgende:

«Vi sender de kjærligste hilsener, kjærligste tanker og er dypt takknemlige over all den varme vi har mottatt de seineste dagene. Tapet av våre elskede barn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegripelig.»

De fortsatte med å takke for støtten fra venner og familie.

«Med de mange gode menneskene vi har omkring oss, nære venner, dyktige kollegaer og vår kjærlige familie vil vi sammen komme oss gjennom dette. Vi setter uendelig stor pris på den medmenneskelighet som også vises i Brande i kveld, og ikke bare overfor vår familie og barn, men overfor alle ofrene for de grusomme handlingene på Sri Lanka. Anders & Anne.»

Det fjerde barnet til Holch Povlsen som overlevde heter Astrid.

Danmarks rikeste

Anders Holch Povlsen er ifølge magasinet Forbes Danmarks rikeste mann og god for rundt 40 milliarder kroner.

I slutten av 20-åra overtok han foreldrenes livsverk, klesimperiet Bestseller som blant andre inkluderer merkene Vero Moda og Jack & Jones.

Holch Povlsen blir beskrevet som mediesky, og har gjennom hele barnas liv holdt dem unna rampelyset. Familien var på påskeferie da terroren rammet.

Over 250 mennesker ble drept og nesten 500 såret da tre luksushoteller og tre kirker ble angrepet av selvmordsbombere på Sri Lanka 21. april.

Blant de drepte var rundt 50 barn og 40 utlendinger. Lokale islamister som har sverget troskap til IS, antas å stå bak.

LES OGSÅ: Milliardærenes «ukjente» tragedier

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer