Bill og Melinda Gates skilles:

Milliardærdatteren snakker ut etter sjokkbruddet

Microsoft-gründerens datter forteller om en vanskelig tid i forbindelse med foreldrenes skilsmisse.

PREGET: Bill og Melinda Gates' datter Jennifer Katharine ber innstendig sine følgere om ro til å bearbeide det faktum at foreldrene skal skilles. Foto: Rob Latour / REX / NTB
PREGET: Bill og Melinda Gates' datter Jennifer Katharine ber innstendig sine følgere om ro til å bearbeide det faktum at foreldrene skal skilles. Foto: Rob Latour / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom nyheten om at Microsoft-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Det bekreftet 65-åringen selv på sin Twitter-profil.

Paret giftet seg i 1994, og har sammen de tre barna Rory John (21), Jennifer Katharine (25) og Phoebe Adele (18). Nå tar eldstedatteren bladet fra munnen etter at foreldrene annonserte at de skilles.

SKILLES: Melinda og Bill Gates skilles etter 27 år. Det bekreftet paret mandag. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
SKILLES: Melinda og Bill Gates skilles etter 27 år. Det bekreftet paret mandag. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

Takker for støtten

På en historie på Instagram beskriver hun det som har vært en «vanskelig prosess» den siste tiden.

«Jeg prøver å lære meg hvordan jeg best kan håndtere min egen prosess, mine egne følelser og mine egne familiemedlemmer akkurat nå. Og jeg er takknemlig for å få ro til å gjøre det», skriver Jennifer Katharine på Instagram.

Hun legger til at alle støtteerklæringer og trøstende ord betyr «alt» for henne.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Jennifer, som svært opptatt av hester, og som også har vært aktiv i hestesporten, studerer medisin i New York. Hun har også studert biologi ved Stanford-universitetet og forlovet seg i januar 2020 med Nayal Nassar, en profesjonell rytter fra Egypt.

«Jeg kan nesten ikke vente til å leve resten av vårt liv sammen gjennom læring, latter og kjærlighet», skrev hun den gang - også det på Instagram.

Fortsetter jobb med stiftelse

Som Se og Hør skrev mandag etablerte Bill Gates, etter å ha trappet ned i Microsoft, sammen med sin kone Melinda, en stiftelse.

De har sammen jobbet i stiftelsen, og det vil de også fortsette å gjøre, opplyste han i uttalelsen mandag.

POSTET INNLEGG: Jennifer Khatarine, her sammen med forloveden, Nayal Nassar, synes bruddet mellom foreldrene er vanskelig å takle. Foto: Splash News
POSTET INNLEGG: Jennifer Khatarine, her sammen med forloveden, Nayal Nassar, synes bruddet mellom foreldrene er vanskelig å takle. Foto: Splash News Vis mer

«De siste 27 årene har vi oppdratt tre fantastiske barn og bygget en stiftelse som jobber over hele verden for at alle mennesker skal kunne leve sunne, aktive liv. Vi fortsetter å dele en tro på den misjonen og vil fortsette å jobbe sammen i stiftelsen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse sammen som et par i denne neste fasen av livet vårt», lød det i uttalelsen fra Gates.

Melina og Bill Gates ba i innlegget sitt også om at familiens behov for ro og privatliv blir respektert den kommende tiden.

ENSOM: Venke Knutson gjestet «Lindmo», og der fortalte hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

Hva skjer med formuen?

I en alder av 65 år er Bill Gates fortsatt blant verdens aller rikeste, og i dag sitter han på en formue på gode 130 milliarder dollar - eller svimlende tusen milliarder norske kroner, ifølge Forbes.

Kort tid etter at skilsmissen mellom Bill og Melinda Gates ble kjent, meldte Forbes at det foreløpig er uklart hvordan paret vil dele verdiene de sitter på - og hvorvidt de har signert en avtale om særeie.

Finansmagasinet mener uansett det er sannsynlig at skilsmisseoppgjøret deres vil bli et av de største i historien, når verdens fjerde rikeste og kona hans skilles.

LES OGSÅ: - Det var han som ville skilles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer