Isha Ambani:

Milliardærdatteren gifter seg i celebert selskap

Indias rikeste mann slår på stortromma når han skal gifte bort sin eneste datter.

EKSTRAVAGANT BRYLLUP: Onsdag gifter Isha Ambani seg, og blant gjestene er blant andre Hillary Clinton. Superstjernen Beyoncé har i forkant av bryllupet stått for underholdningen. Foto: NTB Scanpix / Skjermdump, Instagram
EKSTRAVAGANT BRYLLUP: Onsdag gifter Isha Ambani seg, og blant gjestene er blant andre Hillary Clinton. Superstjernen Beyoncé har i forkant av bryllupet stått for underholdningen. Foto: NTB Scanpix / Skjermdump, Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Isha Ambadi (27), datteren til Indias rikeste mann, Mukesh Ambadi (61), går onsdag til alters og gifter seg med Anand Piramal (33) med en storslått fest - som startet allerede før helgen, melder The Guardian.

En rekke kjente navn er å finne på gjestelisten, deriblant det nygifte paret Nick Jonas (26) og Priyanka Chopra (36) og Hillary Clinton (71). De har alle tatt turen til den indiske delstaten Rajasthan for å ta del i festlighetene.

PÅ GJESTELISTEN: Nygifte Nick Jonas og Priyanka Chopra er blant bryllupsgjestene når datteren til Indias rikeste mann skal gifte seg onsdag. Foto: NTB Scanpix
PÅ GJESTELISTEN: Nygifte Nick Jonas og Priyanka Chopra er blant bryllupsgjestene når datteren til Indias rikeste mann skal gifte seg onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brudens far har siden 2008 tronet på toppen av lista over Indias rikeste, og ifølge Forbes har han en formue på svimlende 43,4 milliarder dollar, omtrent 370 milliarder norske kroner.

Ifølge USA Today kan det se ut til at Ambadis datter har arvet farens sans for forretninger - da hun i 2015 havnet på lista over «Kvinner å følge med på i Asia». I 2017 fortalte hun til Vogue Australia at faren er hennes forbilde:

- På grunn av ham tror jeg at fryktløshet er en dyd. Han oppdro meg til å tro på at jeg kunne klare hva som helst hvis jeg var modig, hardtarbeidende og selvsikker.

God utdannelse

27-åringen ble i 2014 uteksaminert fra Yale University i Connecticut med en grad i psykologi og sørasiatiske studier. Samme år fikk både hun og tvillingbroren Akash Ambadi (27) en plass i styret i farens firma, Reliance Industries Limited.

SØSKEN: Isha og tvillingbroren Akash er begge involvert i familiebedriften. Foto: NTB Scanpix
SØSKEN: Isha og tvillingbroren Akash er begge involvert i familiebedriften. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha fullført skolegangen ved Yale, sikret milliardærdatteren seg en jobb som forretningsanalytiker i konsulentfirmaet McKinsey & Company, før hun satte snuten mot California, der hun ifølge Economic Times tok en mastergrad ved Ivy League-skolen Stanford University.

Brudgommen har på sin side en bachelorgrad i økonomi fra universitetet i Pennsylvania, samt en master i businessadministrasjon fra Harvard.

Han har siden grunnlagt sitt eget eiendomsfirma, og var også med på å starte opp «Piramal Swasthya», et helseinitiativ som ifølge India Today behandler 40 000 pasienter hver dag.

Det kommende brudeparet har ifølge nettstedet vært venner siden barndommen, og familiene deres har kjent hverandre i flere tiår.

Glamorøst liv

Milliardærdatteren gjorde sin sosiale debut som 20-åring da hun deltok på det glamorøse ballet Bal des Debutantes i Paris. Der ble hun presentert av sin far på luksushotellet Hotel de Crillon, der ballet har blitt arrangert de siste to tiårene.

I 2017 deltok hun for første gang på et av New Yorks største arrangementer, den mye omtalte Met-gallaen.

GODE VENNER: Mukesh Ambani og datteren Isha Ambani (til høyre) har et nært forhold. Her er far og datter avbildet i bryllupet til Nick Jonas og Priyanka Chopra. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Mukesh Ambani og datteren Isha Ambani (til høyre) har et nært forhold. Her er far og datter avbildet i bryllupet til Nick Jonas og Priyanka Chopra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også bryllupet blir en glamorøs affære, skal vi tro USA Today. Selve seremonien vil bli holdt i Mumbai onsdag, men allerede før helgen begynte feiringen i byen Udaipur i delstaten Rajasthan.

Festlighetene skal ifølge Vogue ha startet på fredag, da det kommende brudeparet og deres familie tok del i en tradisjon som kalles Anna Seva, der de gir mat til over 5000 mennesker i nød. Anna Seva går over i fire dager, og skal velsigne det kommende brudeparet på bryllupsdagen.

Lørdag var dedikert til venner og familie, og utover kvelden var det tid for en rekke danseopptredener fra både brudeparet og familiene deres.

Søndagens feiring innebar en privat konsert med superstjernen Beyoncé (37). Hun har selv ikke uttalt seg om opptredenen, men søndag delte hun flere bilder fra India på Instagram.

Et innlegg delt av Beyoncé (@beyonce)

Den populære sangstjernen skal ifølge E! News ha framført sangene «Crazy in Love» og «Perfect» under showet.

CELEBER UNDERHOLDNING: Beyoncé ankom India samme dag som hun skulle opptre. Foto: NTB Scanpix
CELEBER UNDERHOLDNING: Beyoncé ankom India samme dag som hun skulle opptre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også da paret forlovet seg ble det holdt en storslått fest. Denne fant sted på luksushotellet Villa D'Este Hotel ved Comosjøen i Italia, der 600 gjester var til stede - og sangeren John Legend (39) opptrådte, ifølge The Guardian.

Politiske gjester

Dagens Næringsliv skriver at det ble satt ny rekord ved Mumbai-flyplassen i helga, da det var lang kø med privatfly fra hele verden som skulle lande med bryllupsgjester. Aldri før har det vært flere landinger ved flyplassen.

På plass i India er blant andre de tidligere utenriksministerne Hillary Clinton og John Kerry (75). Førstnevnte har ifølge The Guardian kjent brudens familie i over 18 år, og de har møttes en rekke ganger.

Senest i mars besøkte den tidligere presidentkandidaten India for å holde en tale på en konferanse i Mumbai, og spiste middag hos Ambadi-familien.

BRYLLUPSGJEST: Hillary Clinton er i India for å overvære det storslåtte bryllupet. Her med brudens foreldre, Nita og Mukesh Ambani. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUPSGJEST: Hillary Clinton er i India for å overvære det storslåtte bryllupet. Her med brudens foreldre, Nita og Mukesh Ambani. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge DN anslår Bloomberg at prislappen på bryllupet er på rundt 100 millioner dollar, noe som tilsvarer 850 millioner kroner. Andre anslag i indiske medier ligger på det dobbelte.

At bryllupet er av den ekstravagante sorten, er i alle fall sikkert.

LES OGSÅ: Hertugparets «levende» voksfigurer vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer