Katharina Andresen:

Milliardærdatteras hund rammet av sykdom

- Ta hånd om hundene deres!

BEKYMRET: Katharina G. Andresen forteller at hunden hennes er blitt rammet av sykdom. Det kommer i kjølvannet av et utbrudd som nå har ført til flere hundedødsfall i Oslo-området. Foto: Andreas Fadum
BEKYMRET: Katharina G. Andresen forteller at hunden hennes er blitt rammet av sykdom. Det kommer i kjølvannet av et utbrudd som nå har ført til flere hundedødsfall i Oslo-området. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har flere hunder i Oslo-området dødd etter å ha blitt smittet av en hittil ukjent sykdom. For bekymrede dyreeiere er situasjonen naturligvis svært skremmende. En av dem som etter alt å dømme har blitt rammet av utbruddet, er hunden til Ferd-arving Katharina G. Andresen (24).

Onsdag delte hun et bilde av sin bulldog Tycho på Instagrams historiefunksjon, hvor 24-åringen meddelte at «lille vennen er blitt smittet», etterfulgt av en trist emoji.

Ifølge veterinærkjeden AniCura viser sykdommen seg gjennom blodig diaré og/eller oppkast, samt raskt forverret allmenntilstand. For flere av hundene som er blitt rammet, har sykdomsforløpet vært på ned mot 24 timer fra symptomene har dukket opp til døden inntraff.

- Får intravenøs

Ut fra Andresens beskrivelser, kan Tychos symptomer stemme med ovennevnte sykdom.

«Tycho har diaré m/blod og mangler en del veske, men er stabil. Han skal være på klinikken i hele morgen og få intravenøs. Men ellers i et nogenlunde godt humør», skrev Andresen natt til torsdag.

Selv om det jobbes på spreng, er det foreløpig uklart om det er et virus eller en bakterie som forårsaker sykdommen. Dyrleger mener imidlertid at det raske forløpet kan tyde på at det er et virus.

24-åringen legger ikke skjul på at hun er bekymret. Andresen skriver at hun «føler seg dårlig» grunnet situasjonen.

- Tett oppfølging

I en foreløpig siste oppdatering torsdag ettermiddag forklarer Andresen at hunden er kommet hjem, men at tilstanden ikke er helt optimal. Videre kommer Ferd-arvingen med en oppfordring til andre hundeeiere.

«Tycho er hjemme igjen. Takk for all støtte!! Ikke helt tipp topp enda, men nå har vi fått super hjelp og håper de neste dagene blir bedre. Blir tett oppfølging, turer hvor få går, medisiner, små og mange måltider, hygiene og selvfølgelig masse kos! Vi krysser fingrene for alle andre hunder og eiere der ute! Ta hensyn!».

Siden januar 2016 har Andresen og Tycho stått ved hverandres side, og det er tydelig at hunden har stor betydning for 24-åringen. Hun deler også bilder av - og med - ham på sosiale medier med jevne mellomrom.

- Min mor fløy fra Norge til England for å hente ham. Deretter fløy hun direkte til Amsterdam for å levere ham til meg, har Ferd-arvingen tidligere skrevet på Instagram.

Andresen opplyser til Se og Hør, via Gry Skorpen i Ferd-konsernet, at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Råd til hundeeiere:

På grunn av en uavklart situasjon og flere sykdomstilfeller anbefales alle hundeeiere å følge disse rådene:

  • - Begrens nærkontakt med andre hunder.
  • - Ikke la hunden hilse på andre hunder på tur.
  • - Unngå at hunden snuser mye i grøften hvor andre hunder har vært.
  • - Dra raskt til veterinæren hvis du oppdager blodig eller sprutende diaré, oppkast og raskt svekket allmenntilstand hos din hund.
  • - Følg vaksineanbefalingene veterinæren gir.
  • - Parvoviruset kan for eksempel gi alvorlig tarmbetennelse.
  • - Store ansamlinger som utstillinger og dressurkurs, bør unngås, eller gjennomføres på en måte som gjør at kontakten mellom hundene begrenses
  • - Ring veterinæren før du tar med deg hunden din på klinikken.

  • Kilde: Anicura, Mattilsynet

LES OGSÅ: Jonah Hill forlovet etter ett år som kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer