«Getty-forbannelsen»:

Milliardærbarnas mørke familiehistorie

Mange tror det hviler en forbannelse over Getty-familien, etter at tragediene har rammet i flere tiår.

MODELL: Ivy Love Getty er blant den nye generasjonen Getty. Mange lurer på om også oldebarna blir rammet av «Getty-forbannelsen». Foto: Sara Jaye Weiss/REX/NTB
MODELL: Ivy Love Getty er blant den nye generasjonen Getty. Mange lurer på om også oldebarna blir rammet av «Getty-forbannelsen». Foto: Sara Jaye Weiss/REX/NTB Vis mer
Publisert

I 1966 het verdens rikeste person John Paul Getty. Den amerikanske oljemagnaten og kunstsamleren ble verdens første dollarmilliardær, og eide på et tidspunkt 80 prosent av verdens oljeimperie.

Dem som kjente ham beskrev ham ikke som noen sympatisk karakter, og det var mest pengene og kunsten som opptok ham. Familiekjær var han heller ikke, men han fikk fem sønner med fire av sine fem koner.

Men en formue ingen hadde sett maken til kunne ikke redde familien fra alle tragediene som skulle følge, som mange omtaler som «Getty-forbannelsen».

I 1958 døde Timothy Getty, bare tolv år gammel.

Den yngste av oljemagnatens fem sønner led av kreft. Timothys mor, og tidligere kone av familieoverhodet, skrev et memoar før hun døde i 2017, 103 år gammel. Hun hevdet at Getty klagde over de høye sykehusregningene som fulgte med sønnens sykdom, og at han ikke dukket opp i begravelsen, skriver Los Angeles Times.

Barnebarnet kidnappet og lemlestet

Den kanskje aller mørkeste tragedien skjedde imidlertid i 1973. Gettys barnebarn, Paul John Getty lll, ble nemlig som 16-åring kidnappet fra gaten i Roma, og holdt fanget i en hule i fem måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer