Katharina G. Andresen:

Milliardærarvingen flyttet hjem etter at stalkingen tok overhånd

Nå har milliardærarvingen blitt mer bevisst på hva hun legger ut på sosiale medier.

FLYKTET HJEM: Milliardærarving Katharina G. Andresen valgte å flytte hjem til Norge etter at hun opplevde å bli stalket av en mann i Amsterdam. Foto: Frédéric Boudin / Ferd
FLYKTET HJEM: Milliardærarving Katharina G. Andresen valgte å flytte hjem til Norge etter at hun opplevde å bli stalket av en mann i Amsterdam. Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Milliardærarving Katharina G. Andresen (22), datter av Johan H. Andresen (56) som eier investeringsselskapet Ferd, har i flere år delt sitt luksuriøse liv i bilder til sine følgere i sosiale medier.

Det fikk 22-åringen kjenne følgene av, da hun opplevde å bli stalket av en fremmed mann.

Fra 2015 til 2016 bodde Andresen i Amsterdam hvor hun studerte humanistiske fag ved Amsterdam University. Hyppig delte hun bilder av sin hverdag som student på Instagram, og det var der en fremmed mann fant henne og fulgte med på hva den unge milliardærarvingen gjorde.

- Det var en mann som fulgte etter meg til studenthybelen. Han så at jeg gikk inn døra og når jeg skrudde på lyset i leiligheten. Han skrev til meg i en privat melding på Instagram, og spurte om jeg bodde i den og den leiligheten. Han traff spot on. Det var 600 leiligheter i bygget, forteller Andresen i et intervju med Dagens Næringsliv.

Flyktet hjem

I intervjuet med avisa forteller 22-åringen at det var en av grunnene til at hun flyttet hjem til Norge, etter kun ett år i Amsterdam.

Last days

Et innlegg delt av Katharina G. Andresen (@kgandresen)

- Det ble litt intenst med stalking og sånt. Jeg følte meg egentlig litt alene. Jeg var borte fra familie og alle jeg kjente. Da valgte jeg heller å komme hjem. Stalkingen ble fysisk etter hvert, sier Andresen til avisa.

Andresen forteller at dette var det verste tilfelle hun har opplevd, og understreker at hun ikke vært bort i noe lignende i etterkant. Likevel har hun blitt mer bevisst på hva hun utleverer på sosiale medier. Hun deler blant annet ikke bilder fra et sted hun er, før hun er kommet hjem igjen.

Saken fortsetter under:

Fredagens festligheter

Et innlegg delt av Katharina G. Andresen (@kgandresen)

Fraranet millioner

Andresen er ikke den eneste som har endret sine sosiale medier vaner etter en ubehagelig hendelse.

I oktober i fjor fikk superstjerna Kim Kardashian (36) oppleve sitt verste mareritt da hun ble utsatt for et væpnet ran i Paris, hvor flere maskerte gjerningspersoner stakk av med smykker og verdier for flerfoldige millioner kroner.

I ettertid har det kommet fram at gjerningsmennene skal ha fulgt med på hvor Kardashian befant seg, og hva hun gjorde til enhver tid, gjennom intervjuer og på hennes sosiale medier kontoer.

Hendelsen har satt dype spor hos 36-åringen, som i et intervju med talkshow-verten Ellen DeGeneres (59) tidligere i år, åpnet opp om tida etter den voldsomme hendelsen.

Kim avslørte hvordan hendelsen hadde endret henne som person og som mamma, og at hun ikke lenger bryr seg om de materialistiske tingene. En av Kims nye leveregler skal være å ikke gå med smykker i offentligheten.

Ifølge People har Kim aldri gått med smykker siden det brutale ranet.

- De hadde hørt gjennom intervjuer at jeg ble begeistret for ulike smykker. Det er ikke sikkert at jeg vil ha på meg noen smykker eller lignende igjen. Jeg vet virkelig ikke om jeg noen gang vil føle meg komfortabel. Hele mitt liv har endret se når det gjelder sikkerhet og hvordan jeg reiser, skal Kim ha sagt ifølge nettsiden.

KIM TRUET MED PISTOL: Kanye West avbrøt konserten i New York etter at kona, Kim Kardashian ble truet med pistol på hotellrommet hennes i Paris. Norske Marianne Skøien var tilstede på konserten og filmet øyeblikket West forlot scenen. Video: Marianne Skøien / Twitter/Sammy_Smiley_ via Storyful Vis mer

Forsvant fra sosiale medier

Aktiviteten på sosiale medier, som vanligvis er skyhøy, var lik null siden den skjebnesvangre oktobersøndagen - da nådeløse innbruddstyver tok seg inn i 36-åringens luksusleilighet og truet henne på livet.

Hele to måneder senere gjorde superstjerna et beskjedent comeback, ved å bytte profilbildet på Facebook, Twitter og Instagram.

Noen dager senere delte hun sitt første bilde på Instagram på 93 dager, med ektemannen Kanye West (39), sønnen Saint (1) og dattera North (3).

Sakte, men sikkert har Kardashian kommet tilbake til rampelyset og sosiale medier, men har tidligere uttalt at hun er svært nøye med hva hun deler på nettet.

family

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

LES OGSÅ: Familien fikk sjokk da Erlend Elias åpnet julegaven

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer