Kristoffer Reitan:

Milliardærarvingen er lei stempelet

20-åringen går heller sin egen vei.

GÅR EGNE VEIER: Kristoffer Reitan er barnebarn av Odd Reitan, men har ingen planer om å følge i verken bestefars eller pappas, Magnus Reitans, fotspor. Foto: NTB scanpix
GÅR EGNE VEIER: Kristoffer Reitan er barnebarn av Odd Reitan, men har ingen planer om å følge i verken bestefars eller pappas, Magnus Reitans, fotspor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge har vi høy tetthet av milliardærer, som har klart å skape formuene sine gjennom alt fra fiske til olje til gründervirksomhet. Spesielt i jappetiden var det enkelte som opplevde at formuene vokste betraktelig. Andre har klart å gjøre seg rike på andre måter, for eksempel ved å åpne dagligvarekjeden Rema.

Reitan-familien omtales ofte, om det så er på grunn av engasjement for dyr, kjærlighet eller butikkjedens 40-årsjubileum forrige uke. Kjeden var det Odd Reitan som startet i sin tid, og i dag har de butikker over hele landet.

Nå er det derimot barnebarnet hans Kristoffer Reitan (20) som stjeler oppmerksomheten. Den 20 år gamle golferen, som er sønn av Magnus Reitan (43) og Siv Beate Reitan (46), hvis familieformue er estimert til å være 43,7 milliarder kroner, er lei av arvingstempelet.

- Kom alltid en kommentar

Det er i en sjelden prat med finansbladet Kapital at Reitan nå snakker ut. Han er for tiden aktuell med golfturneringen European Tour, turneringen med høyest nivå i hele Europa. I tillegg har han tidligere, som den eneste mannlige norske spilleren noensinne, spilt i den verdenskjente turneringen US Open.

Drømmen har han fulgt i mange år. I dag bor han i Marbella, der han jobber mot et håp om å bli like god som helten - Tiger Woods. Det kommer ikke gratis, og han anslår at han har lagt inn godt over 10 000 treningstimer på golfbanen.

FØLGER DRØMMEN: Kristoffer Reitan ligger an til å bli en av landets fremste golfspillere. Her fotografert under US Open i sommer. Foto: NTB scanpix
FØLGER DRØMMEN: Kristoffer Reitan ligger an til å bli en av landets fremste golfspillere. Her fotografert under US Open i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er klart at det kan hjelpe med en bra økonomi i ryggen. Derimot kan det også gjøre at man ikke ser helt verdien i å jobbe hardt, sier Reitan til Kapital.

Han kan også fortelle at noe av grunnen til at han har valgt å gå en helt annen vei enn faren, er for å bygge en egen identitet. Han vil ikke bli fremstilt som «bare» en arving. Flere av landets rikeste arvinger har uttalt det samme, og mange av dem, deriblant Ferd-arving Katharina Andresen (24), har sagt at det kunne være utfordrende å få kommentarer fra skolevenner.

- UBEHAGELIG: Katharina Andresen regner som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer

Reitan har erfart det samme.

- Det kom alltid en eller annen kommentar om familien min, og jeg har aldri helt likt eller skjønt hvordan folk har brukt min families suksess for å identifisere meg, forklarer 20-åringen, og fortsetter:

Se dette innlegget på Instagram

Happy days✨

Et innlegg delt av Kristoffer Reitan (@kristofferreitan)

- Jeg har begynt å forstå, sakte, men sikkert, hvordan dette har påvirket meg, og at dette faktisk er noe jeg drar ekstremt mye motivasjon fra. Jeg vil lage min egen identitet og skape noe eget.

Hjemmefra har han fått støtte hele veien. I intervjuet sier 20-åringen at han er blitt oppfordret til å følge sine egne drømmer, siden han aldri har følt at en fremtid som forretningsmann var noe for ham.

Som søster så bror

Det er ikke bare Kristoffer Reitan som har valgt å gå egne veier. Hans lillesøster, 18 år gamle Viktoria Reitan, har også sørget for overskrifter på grunn av sin utradisjonelle karrierevei.

Under artistnavnet Ivy Rei forsøker hun å klare seg som sanger. Hennes første singel, «Say It To My Face», kom ut i sommer og sørget for moderate mengder oppmerksomhet rundt arvingen.

ARTIST: Viktoria Reitan har utgitt sine to første singler under artistnavnet Ivy Rei. Foto: Presse - A2 Music Productions
ARTIST: Viktoria Reitan har utgitt sine to første singler under artistnavnet Ivy Rei. Foto: Presse - A2 Music Productions Vis mer

I september fulgte hun på med nok en singel. At arvingen har 382 000 følgere på Instagram bidro også til blest.

Familien Reitan er nok mest kjent for å være familien bak Rema 1000-butikkene, og har gjort gode penger gjennom selskapet Reitangruppen, men i et intervju med VG i sommer kom det frem at hele familien også har en stor lidenskap for musikk.

Se dette innlegget på Instagram

sup mate?

Et innlegg delt av 𝒾𝓋𝓎 𝓇𝑒𝒾 ♔ (@ivy)

- Vi har alltid sittet og sunget og spilt sammen i familieselskaper. Musikk har alltid vært en lidenskap i familien, og det er gøy å se at alles musikalske drøm nå blir oppfylt gjennom meg på et vis, sa 18-åringen til avisen.

Milliardær-musiker

I 1972 åpnet Odd Reitan (67) sin første forretning, og etter det har Rema 1000-gründeren hatt nok å gjøre innenfor selvskapet. Men før Odd ble Rema-Odd var han faktisk organist i popgruppa Mewsick Group fra 1965 til 1966, og deretter i dansebandet Four Jets fra 1967 til 1968.

Han er også tilhenger av Paul McCartney og Eric Clapton. Så om ikke forretningen hadde gått så bra, er det ikke umulig at Odd Reitan hadde fortsatt musikkarrieren.

Både bestefaren Odd, onkelen Ole Robert og faren Magnus har for øvrig vunnet trøndermesterskapet i rock. Men ingen av dem har satset like mye på musikken som Viktoria.

- Det er gøy å kunne være den første som virkelig «pusher» for musikk og bare musikk, sa hun til VG.

LES OGSÅ: «Friends»-stjernene i flydrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer