MILLIARDÆRARVING: Her poserer Katharina Gamlemshaug Andresen med Audun Dromnes Sørseth og Petter Pilgaard - begge kjent fra «Paradise Hotel». Foto: Andreas Fadum
MILLIARDÆRARVING: Her poserer Katharina Gamlemshaug Andresen med Audun Dromnes Sørseth og Petter Pilgaard - begge kjent fra «Paradise Hotel». Foto: Andreas FadumVis mer

Milliardærarving Katharina (21) forbigått av 23-åring

Se hvem som slår henne på listen over Norges yngste milliardærer.

Alexandra (20) og Katharina (21) Andresen utgjør til sammen de rikeste personene under 30 år i Norge, viser tall fra skattelistene for 2015, som ble offentliggjort i torsdag kveld.

Som døtre av industri- og finansmannen Johan H. Andresen sitter søstrene på en formue på svimlende 14,1 milliarder norske kroner sammenlagt.

Opprinnelig bygde familien opp sin formue ved tobakkvirksomhet i Tiedemanns gjennom flere generasjoner, men siden slutten av 90-tallet har Johan H. Andresen vært eier og aktiv i ulike roller i familieselskapet Ferd Holding AS.

Økning

Med utgangspunkt i skattelistene for 2014, der søstrene var gode for 5,8 milliarder kroner hver - til sammen 11,6 milliarder - ser man altså formuen har økt med rett i overkant av to milliarder kroner.

Milliardærarvingene har toppet skattelistene de siste åra og skapte overskrifter allerede som barn, da det ble kjent at foreldrene ga døtrene sine, som da var 11 og 12 år, aksjer verdt 12 milliarder.

Både Katharina og søsteren har vært relativt fraværende i rampelyset, og det er først de siste årene at 20-åringen har gjort større intervjuer.

Mens Alexandra driver aktivt med dressurkonkurranser, har Katharina tatt steget inn i Ferd-systemet, der hun jobber for familiebedriften.

Da sistnevnte gjestet «Skavlan» i fjor, forklarte hun at det ikke alltid har vært like lett å vokse opp med en så enorm formue.

Saken fortsetter nedenfor. 

MILLIARDÆRPAPPA: Dette er Alexandra og Katharinas far, finansmannen Johan H. Andresen Jr. Foto: Aftenposten
MILLIARDÆRPAPPA: Dette er Alexandra og Katharinas far, finansmannen Johan H. Andresen Jr. Foto: Aftenposten Vis mer

Gjort et byks

Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (23) har tidligere herjet lista over de rikeste unge i landet.

Det var mot slutten av 2011 at trønderen fikk overført nær samtlige aksjer fra farens selskap Kverva, noe som på den tiden gjorde 23-åringen til Norges yngste milliardær.

I 2013 var han blant annet god for nær 3,4 milliarder kroner, og på tross av en kraftig reduksjon av ligningsformuen året etter hadde unggutten fortsatt nok til salt i grøten i 2014 - med en formue på 414 millioner kroner.

I 2015 hevder Witzøe jr. seg fortsatt på inntektstoppen, og er god for 9,8 milliarder kroner - og har dermed gjort et kjempebyks sett fra tidligere tall.

Samtidig har 23-åringen en inntekt på intet mindre enn 142 millioner kroner.

I løpet av fjoråret ble det også klart at 23-åringen har begynt å investere pengene i mer enn bare laks.

Gjennom investeringsselskapet Gmw Venture, som ble skilt ut fra sjømatselskapet Kverva i 2014, satser han på ulike virksomheter å investere pengene i, deriblant bildedelings-appen Gobi, ifølge DN.

- Men jeg ser på flere virksomheter som er spennende, også oppstartsbedrifter, sa Witzøe til avisa i fjor.

Se hele lista over landets yngste milliardærer her. 

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Så mye tjente kongefamilien

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.