Katharina Andresen:

Milliardærarving flytter fra Norge

- Gleder meg til å flytte.

NYE VEIER: Ferd-arving Katharina Andresen har bestemt seg for å studere igjen. Denne gangen blir det «over dammen». Foto: Andreas Fadum
NYE VEIER: Ferd-arving Katharina Andresen har bestemt seg for å studere igjen. Denne gangen blir det «over dammen». Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Katharina Gamlemshaug Andresen (24) er en av landets desidert rikeste. Når skattelistene om noen få uker slippes, er det ventet at formuen hennes nok en gang vil skape overskrifter verden over.

Som døtre av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (58) var hun og søsteren, Alexandra Andresen (23), oppført med formuer på 6,8 milliarder kroner, ifølge skattelistene for 2017.

De siste åra har storesøster Katharina hatt en rolle i farens selskap Ferd. Formuen ble tjent i tobakksindustrien, men forvaltes nå gjennom ovennevnte selskap. 24-åringen har dessuten jobbet i Innovasjon Norge.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Nytt liv

Tross det mange allerede vil omtale som en imponerende karriere, er hun ikke helt ferdig med studiene. Nå avslører hun at hun har bestemt seg for å flytte fra Norge for å endelig få sin grad.

Andresen har tidligere studert økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo, men droppet ut etter en tid. Nå går turen til London, for å studere Global Management ved Regent's. Skolen ligger sentralt til, rett ved Baker Street.

Her skal hun ta en bachelor, og oppstarten er trolig allerede i januar. Ifølge universitetets nettsider koster det rundt 90 000 kroner i semesteret å studere ved den kjente skolen, en som hun tvilsomt har problemer med å betale.

Flyttingen avslører Andresen selv på sin Instagram-profil. På skjermdumpen hun har delt står det at studiet har oppstart i både september og i januar, og det er derfor nærliggende å tro at hun først flytter til den engelske hovedstaden på nyåret.

NYTT LAND: Katharina Andresen har bestemt seg for å flytte til London. Foto: Frédéric Boudin / Ferd
NYTT LAND: Katharina Andresen har bestemt seg for å flytte til London. Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer

På studiets nettside blir det hevdet at du «utvikles til å bli en leder i ditt valgte felt, og blir gitt selvtillit og egenskaper som gjør at du suksessfullt kan lede lag og organisasjoner over hele kloden».

Andresen var selv nylig på en fest i London, der Louis Vuitton åpnet ny flaggskipsbutikk. Det foreviget hun med et bilde av på Instagram i helgen.

«For en fest! Gleder meg til å flytte til London», skrev hun under bildet. Det virker med andre ord som flytteplanene er godt i boks for 24-åringen.

Andresen har ikke besvart Se og Hørs henvendelser. Gry Skorpen i Ferd opplyser derimot om at Andresen ikke «ønsker å utdype dette nå».

Åpne om formuen

Selv om Andresen tidvis er dollarmilliardær, avhengig av hvordan kursen er, har hun altså bestemt seg for å utdanne seg. Hun har tidligere uttalt et ønske om å gå inn i familiebedriften.

På skattelistene i fjor var hun og søsteren på 3. og 4. plass over landets rikeste. Katharina Andresen sto oppført med en inntekt på null kroner, mens søsteren tjente spede 1746 kroner. Begge skattet rundt 58 millioner kroner hver.

Begge søstrene er aktive på Instagram, og viser gjerne frem den luksuriøse hverdagen formuen deres har gitt dem - som dyre eiendommer, vesker og annen luksus mannen i gaten bare kan drømme om.

View this post on Instagram

- Tequila

A post shared by Katharina G. Andresen (@kgandresen) on

Likevel skal ingen ta dem for ikke å være ærlige om hvorfor de er styrtrike. For omtrent et år siden skapte Alexandra Andresen overskrifter i flere finansaviser her til lands, da hun ærlig svarte en følger som lurte på hvordan i alle dager hun hadde klart å bli så rik.

«Skal jeg være ærlig; Jeg har ikke gjort en dritt. Alt er arvet. All «kred» går til faren min og de hardtarbeidende menneskene i Ferd», skrev Andresen, ifølge Dagens Næringsliv.

- Skjønner nysgjerrigheten

Da Se og Hør møtte Katharina Andresen i forbindelse med Se og Hørs 40-årsjubileum like etter, kunne hun fortelle at hun støttet søsterens avgjørelse.

- Det synes jeg er veldig bra. Det er helt sant det hun sier, og jeg støtter det hun gjør. Jeg har også hatt slike spørsmålsrunder på Instagram, og jeg svarer stort sett på alt. Når du blottlegger deg sånn som vi gjør er det ikke rart at folk sender inn spørsmål. Jeg skjønner veldig godt at folk er nysgjerrige på livene våre, sier hun.

Den eldste Andresen-søsteren har også vært åpen rundt saken tidligere. Da hun gjestet «Skavlan» for noen år siden roset hun familien for imperiet de hadde bygget opp. Samtidig fortalte hun også om at mange tolker formuen hennes feil, ved å tro at hun har beløpet stående på konto og derfor kan kaste penger rundt seg.

Tross et byks inn i offentligheten, fortalte hun til Se og Hør at familien historisk sett liker å holde privatlivet privat.

- Vi fokuserer på å holde en lav profil i familien. Det har vi alltid gjort, men det er selvfølgelig greit at vi noen ganger tar bladet fra munnen om vi føler for det, sa hun.

LES OGSÅ: Milliardær-bestefar ville gjøre barnebarnet arveløs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer