Bill Gates:

Milliardærarving avslører forlovelse

Bill Gates' datter har funnet lykken med egyptisk rytter.

FAR OG DATTER: Bill Gates har tre barn med kona Melinda. Den eldste, dattera Jennifer, har nå forlovet seg. Foto: NTB scanpix
FAR OG DATTER: Bill Gates har tre barn med kona Melinda. Den eldste, dattera Jennifer, har nå forlovet seg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av verdens rikeste og mektigste familier er også en av de mest private. Bill Gates (64) er et av verdens mest formuende mennesker, og har en anslått formue på rundt 110 milliarder dollar - eller en billion norske kroner. Summen er ellevill, og gjør han til en av verdens rikeste menneske. Den har han hovedsakelig tjent gjennom Microsoft - selskapet han grunnla på midten av 1970-tallet.

Verken Bill, hans kone Melinda (55) eller barna Jennifer (23), Rory (20) og Phoebe (17) lever noe utpreget luksusliv. Jo da, de har fine hus og dyre biler, men lever mindre prangende enn andre milliardærer. De snakker også sjelden med pressen, og «stuer» seg heller bort.

Derfor er det kanskje ikke så rart at et nyhet av privat karakter om familien nå vekker oppsikt internasjonalt. CNN kan nemlig videreformidle at arvingen til dette store imperiet, eldstedattera Jennifer Gates, har forlovet seg.

PENT PAR: Nylig kunne Jennifer Gates melde at hun hadde forlovet seg med kjæresten - den egyptiske sprangrytteren Nayal Nassar. Her er paret fotografert på et stevne. Foto: NTB scanpix
PENT PAR: Nylig kunne Jennifer Gates melde at hun hadde forlovet seg med kjæresten - den egyptiske sprangrytteren Nayal Nassar. Her er paret fotografert på et stevne. Foto: NTB scanpix Vis mer

Romantisk

Det var Jennifer selv som kunngjorde den hyggelige nyheten. Til sine 273 000 følgere på Instagram kunne hun fortelle at den egyptiske rytteren Nayel Nassar hadde gått ned på kne. Det responderte hun på med et rungende ja.

«Nayel Nassar, du er unik. Du har feid meg av banen gjennom denne helga, da du overrasket meg på et av de mest betydningsfulle stedene vår delte lidenskap har sørget for», starter hun innlegget med.

På bildet sitter 23-åringen ved siden av sin kjære, i snøen, med en blinkende ring på fingeren. Frieriet skal ha kommet overraskende på milliardærarvingen.

«Jeg gleder meg til å bruke resten av livene våre på å lære, vokse, le og på å elske hverandre. Jeg sier 'ja' en million ganger», skriver hun.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Den egyptiske rytteren har også delt bildene på sin konto. Han skriver at han elsker sin forlovede svært mye, og at hver dag er som en drøm med henne.

I kommentarfeltet renner det inn med gratulasjoner, blant andre fra foreldrene hennes. De skriver at de er «over seg av begeistring».

STOLT: Mamma Belinda Gates har på sin Instagram-konto delt at hun er begeistret over datteras forlovelse. Her på rød løper sammen i 2013. Foto: NTB scanpix
STOLT: Mamma Belinda Gates har på sin Instagram-konto delt at hun er begeistret over datteras forlovelse. Her på rød løper sammen i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Aktivt par

CNN skriver at paret har gått på Stanford University, der hun studerte biologi og han økonomi, og at de begge har en felles interesse for sprangridning. Det er trolig den som har ført dem sammen. Jennifer Gates har tidligere uttalt at det er veldig deilig.

- Hester er bare én del av livet vårt, men vi elsker sporten. Han er profesjonell, og jeg gjør det som amatør. Det er utrolig at vi kan dele denne lidenskapen, har hun uttalt til den amerikanske kanalen.

AKTIV: Jennifer Gates er lidenskapelig opptatt av hest. Amerikanske medier skriver at hun ofte konkurrerer mot andre arvinger på eksklusive stevner. Foto: NTB scanpix
AKTIV: Jennifer Gates er lidenskapelig opptatt av hest. Amerikanske medier skriver at hun ofte konkurrerer mot andre arvinger på eksklusive stevner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun mener alvor med at han er profesjonell. Business Insider skriver at Nassar hjalp Egypt med å kvalifisere seg til OL i Tokyo i sommer. Det er første gang landet har klart å kvalifisere seg på 60 år. Nassar, som er 29 år, har drevet aktivt med hest siden han var ti år gammel.

Han ble født i Chicago av egyptiske foreldre, og har tilbrakt mye tid i foreldrenes hjemland og Kuwait. Han snakker angivelig tre språk. Nassar flyttet imidlertid tilbake til USA i 2009, der han fullførte en grad i økonomi ved nevnte universitet.

Ingen luksus

Det er blitt hevdet at de tre Gates-barna er alt annet enn bortskjemte. Selv om faren deres skapte et av verdens mest verdifulle og innflytelsesrike IT-selskap, hadde barna en grense for hvor mye de kunne sitte foran skjermen hjemme. Jennifer fikk heller ikke mobiltelefon før hun ble 14 år gammel.

Gründeren har vært åpen om at barna ikke får noe gratis, slik at de forhåpentligvis kan lære seg at man må jobbe for det de vil ha i livet. I tillegg har han sagt at de ikke får hele formuen ved hans eventuelle bortgang.

- Det betyr at de må finne sin egen vei, har han uttalt.

Selv om de kan oppfattes som jordnære er det likevel enkelte ting de bare kan gjøre på grunn av pengene. Business Insider har tidligere skrevet at pappa Gates synes det var såpass hyggelig at Jennifer likte hester at han like så godt kjøpte en tomt i Florida til 340 millioner kroner hvor hun kunne praktisere lidenskapen.

Det kan godt hende at hennes nye forlovede også får benytte seg av stedet. Det er ikke kjent når et eventuelt bryllup vil stå, men det blir trolig en svært privat affære. De slipper i det minste å tenke noe særlig på kostnadene.

LES OGSÅ: - Forlovet, men med hvem?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer