Milliardærarving (15) døde i ulykke

Sammen med søsknene var Iris Annabel Goldsmith arving til i overkant av 2,5 milliard kroner.

ARVING: Iris Annabel Goldsmith skulle arve farens formue. Her sammen med lillesøstra Eliza og pappa Ben i 2016. Foto: Alan Davidson/Rex/NTB Scanpix
ARVING: Iris Annabel Goldsmith skulle arve farens formue. Her sammen med lillesøstra Eliza og pappa Ben i 2016. Foto: Alan Davidson/Rex/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 15 år gamle datteren av den mektige britiske finansmannen Ben Goldsmith, Iris Annabel Goldsmith, døde mandag kveld etter en ulykke med en firhjuling på farens gård ved Somerset, England.

Iris var datter av Ben Goldsmith og hans ekskone Kate Rothschild, og sammen med sine yngre brødre, Frank James Amschel og Isaac Benjamin Victor, var hun arving til nærmere 2,5 milliard kroner.

Ifølge BBC skal hun da omkommet etter å ha blitt fastklemt da kjøretøyet, som er en form for motorsykkel på fire hjul, havnet oppå henne. Luftambulanse ble sendt til stedet, men livet skal ikke ha vært til å redde.

- Ikke mistenkelig

En talsmann fra Avon og Somerset-politiet har sagt følgende om ulykken:

- Vi mottok en alarm rundt klokka 15.15 mandag 8. juli til en gård i området omkring landsbyen North Brewham i forbindelse med en tenåringsjentes plutselige dødsfall. Jentas død blir ikke ansett som mistenkelig, og politiet er nå i gang med en etterforskning av ulykken.

Familien har bedt om at privatlivet aksepteres i denne vanskelige tida.

Ben Goldsmith er sønn av den avdøde milliardæren James Goldsmith og Lady Annabel Goldsmith. James Goldsmith var inntil sin død i 1997 en av Europas største støttespillere for miljøinitiativer, inkludert kampanjer mot genetisk modifisert mat. Sønnen Ben skal ha arvet farens engasjement for miljø og klima og er eier av selskapet Menhaden, som fokuserer på utvikling av grønn energi og bærekraftig utvikling.

Ben Goldsmith skal angivelig ha vært opptatt med en cricketkamp da han mottok budskapet om datterens ulykke. Det skrev hans venn og cricket-kollega Kalim Khan på Twitter.

- Vil bli dypt savnet

Iris Annabel skal nettopp ha tatt sommerferie fra kostskolen Wycombe Abbey, der hun for tida var elev ved.

I en uttalelse fra skolen heter det at hele skolen nå er i sjokk over det tragiske budskapet om tapet av Iris, som var ansett for å være en glad og livlig ung jente.

- Vi vil gjerne uttrykke vår dypeste medfølelse med familien i denne vanskelige tida. Iris var en livlig, nysgjerrig jente med en personlighet som lyste opp alle rundt seg. Hele skolen er i sorg over tapet av en glad, respektert og suksessrik ung jente, sa skolens rektor Rhiannon Wilkinson i en uttalelse.

- Hun vil bli dypt savnet av alle her, og selvfølgelig av alle hennes mange venner.

«Twitter-skilsmisse»

Iris Goldsmith var arving etter Goldsmith og Rothschild, to av Storbritannias mektigste familier innen politikk og finans. Blant annet er jentas onkel medlem i parlamentet.

Iris' foreldre, Ben Goldsmith og Kate Rothschilds, giftet seg i 2003. Hun var deres første barn. Sammen har de også sønnene Frank (13) og Ben (11). I 2012 tok imidlertid ekteskapet slutt.

I et intervju med Daily Telegraph i 2012, benektet Kate Rothschild at skilsmissen kom som en konsekvens av forholdet til rapperen Jay Electronica, som hun ble sammen med kort tid etter. Arvingen hevdet det rett og slett dreide seg om at hun og Ben Goldsmith giftet seg som relativt unge, og senere vokste fra hverandre.

Skilsmissen ble i sin tid omtalt som den første «Twitter-skilsmissen». Det var fordi de hadde en meget synlig pågående feide via mikroblogg-tjenesten, der de rettet fornærmelser og beskyldninger mot hverandre.

LES OGSÅ: Reagerer sterkt på stjernens diett

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer