Stein Erik Hagen og Halvor Bakke:

Milliardær Stein Erik Hagen fant lykken med TV-kjendis

Var også hemmelige kjærester for 18 år siden.

AVSLØRING: I denne ukens Se og Hør blir det avslørt at mat-milliardær Stein Erik Hagen og interiørekspert Halvor Bakke for tiden har en het flørt. Samtidig avsløres det at relasjonen dem imellom på ingen måte er ny. Foto: NTB Scanpix / TV3
AVSLØRING: I denne ukens Se og Hør blir det avslørt at mat-milliardær Stein Erik Hagen og interiørekspert Halvor Bakke for tiden har en het flørt. Samtidig avsløres det at relasjonen dem imellom på ingen måte er ny. Foto: NTB Scanpix / TV3 Vis mer
Publisert

I 2015 sto forretningsmann og Orkla-styreleder Stein Erik Hagen (61) frem som homofil da han gjestet tv-programmet «Skavlan» på NRK.

- Jeg skjønte at jeg var homofil i godt voksen alder. Da jeg var i 20-årene visste vi ikke hva det var. Vi hadde hørt om det, men det var noe vi ikke assosierte oss med, sa han i programmet i oktober samme år.

EKSKLUSIV NYHET: I dagens utgave av Se og Hør kan du blant annet lese alt om Stein Erik Hagen og Halvor Bakkes hemmelige kjærlighetsforhold. Foto: Faksimile / Se og Hør
EKSKLUSIV NYHET: I dagens utgave av Se og Hør kan du blant annet lese alt om Stein Erik Hagen og Halvor Bakkes hemmelige kjærlighetsforhold. Foto: Faksimile / Se og Hør Vis mer

Hagen hadde den gang lagt to ekteskap med kvinner bak seg. Nyheten fikk bred omtale i norske medier, og firebarnsfaren kunne kort tid senere fortelle at han hadde fått en god del friere.

Lykken smiler

Det er imidlertid først nå, tre år senere, at lykken for alvor smiler for 61-åringen.

I dagens utgave kan Se og Hør nemlig avsløre at Hagen har funnet tonen med tv-profil og interiørekspert Halvor Bakke (47).

Sistnevnte har blant annet gjort suksess med programmer som «Norges styggeste rom» og «Eventyrlig oppussing» på TV 3. Han har også designet møbelkolleksjon Signatur Collection for Bohus, og er tilknyttet Magnor Glassverk.

Hemmelige kjærester

I saken i Se og Hør kommer det frem at Hagen og Bakke har hatt et nært forhold i mange år, men at vennskapet har utviklet seg til noe mer den siste tiden.

Selv om Halvor og Stein Erik i dag deler et nært bånd, er det derimot ingen ny relasjon. Allerede på begynnelsen av 2000-tallet var de to sammen i rundt ett år.

- Ja, det er kjent at Halvor og jeg hadde et forhold for mange år siden, men det ble litt utfordrende. Jeg ville jo ikke innrømme at jeg var homofil. Ikke engang overfor meg selv, og i hvert fall ikke for omverdenen, sier Hagen til Se og Hør.

Han angrer imidlertid ikke på å ha stått frem og fortalt verden om sin legning. I etterkant av at nyheten ble gjort kjent for offentligheten, fortalte Hagen at han hadde fått mer enn 2000 henvendelser, der både kjente og ukjente mennesker takket ham for åpenheten.

Skilt etter ti år

I likhet med Stein Erik Hagen, har Bakke selv vært gift tidligere. I 2006 ga han sitt ja til Ricard Fagerström, men paret valgte å ta ut skilsmisse i 2016.

- Vi skilles som gode venner, og ønsker hverandre alt godt for fremtiden. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, fortalte Halvor til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under:

I forbindelse med bryllupet for tolv år siden fortalte 47-åringen at han gikk gjennom en vanskelig periode da han sto frem som homofil. Halvor vokste opp i Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Brunlanes, der hans far satt i menighetens øverste styre.

- Menigheten var livet mitt. Der hadde jeg det lenge trygt og godt. Jeg har fortsatt en sterk gudstro, sa Halvor til Se og Hør.

- Fortvilet

Da han leste i Frikirkens internblad at homofile ikke fikk være medlem i kirkesamfunnet, skrev han et brev til menigheten og fortalte om sin legning.

- Jeg var fortvilet! Jeg følte meg alene og tryglet om hjelp, har han tidligere fortalt om da han sto frem som homofil i 1997.

I menigheten ble han imidlertid møtt med taushet. Etter flere måneder fikk han en utmeldingsblankett. Han var også livredd for at foreldrene skulle avvise ham, men de sto fullt og helt ved sønnens side.

- De har støttet meg hundre prosent hele veien.

- Elsker ham som homofil

Også Stein Erik Hagen - som i 2013 måtte behandles for prostatakreft - møtte støtte fra sin nærmeste familie da han fortalte om sin legning. Overfor VG i 2015 fortalte datteren, Camilla Hagen Sørli, om hvordan det var for henne og resten av familien.

FÅTT STØTTE: Stein Erik Hagen sammen med døtrene Caroline Hagen og Camilla Hagen (t.h.).
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FÅTT STØTTE: Stein Erik Hagen sammen med døtrene Caroline Hagen og Camilla Hagen (t.h.). Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Det var flott, og vi støtter ham fullt ut. Vi elsket ham som hetero og bifil og vi elsker ham som homofil. Han er verdens beste pappa og bestepappa for våre barn, sier hun om sin far og legger til:

- Vi er en svært nær og åpen familie med mange mine, dine og våre. Mangfold er noe vi setter høyt og de verdier har alltid vært viktige for mine foreldre. Og selv om det kanskje ikke har vært helt A4, men hva er egentlig A4, uttalte hun.

Hagen har, som nevnt over, vært gift to ganger tidligere. Sist med Mille-Marie Treschow, der paret ga hverandre sitt ja i 2004. Paret gikk fra hverandre i 2012, og tre år senere fortalte 61-åringen om sin legning.

Visste ikke om legningen

I likhet med Hagens datter, har Treschow uttalt seg om relasjonen til eksmannen i etterkant av at nyheten ble gjort kjent. I et større intervju med Dagbladet Magasinet i fjor, fortalte hun at Hagen lærte henne å være mer åpen og utadvendt.

GIFT I ÅTTE ÅR: Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen gikk hver til sitt i 2012.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GIFT I ÅTTE ÅR: Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen gikk hver til sitt i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Treschow forklarte at samtidig at hun var glad på Hagens vegne.

- (...) Jeg er veldig glad både på hans vegne og familiens. Det er ikke godt å leve i skjul, sa hun til Dagbladet Magasinet.

- Visste du at han var homofil da du giftet deg med ham?

- Nei, det gjorde jeg ikke.

- Aksept

Både Hagen og Bakke er i disse dager travle på hver sin kant. Mens Halvor har hendene fulle med diverse interiøroppdrag, har Hagen full prioritet på sine forretninger.

Sistnevnte har også lenge engasjert seg sterkt for homofiles rettigheter.

- Det er cirka 20 år siden jeg sto i Vålerenga kirke og tok opp disse sakene første gang. Mye har forandret seg på de 20 årene, og når det kommer til aksepten for dem som er annerledes, så tror jeg det har utviklet seg veldig. Det har vært som en rullende snøball, sa Hagen til Fredrik Skavlan i 2015.

LES OGSÅ: Slik gikk Hagen ned 17 kilo

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer