Var på ferie på Koh Tao i Thailand

Milliardær og kona funnet døde

Lå livløse i basseng.

YNDET REISEMÅL: Koh Tao i Thailandbukta er trekkplaster for mange turister. Men øya har også et noe frynsete rykte etter en rekke turistdødsfall. Foto: prapat1120 / Shutterstock / NTB
YNDET REISEMÅL: Koh Tao i Thailandbukta er trekkplaster for mange turister. Men øya har også et noe frynsete rykte etter en rekke turistdødsfall. Foto: prapat1120 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB! Advarer mot sterkt bilde i denne artikkelen!

Da Ratish Sachathamakul (34) kom tilbake til luksushotellet etter en kajakktur, fant han faren, milliardær Rakeshwar Sachathamakul (59), livløs i bassenget. Redningsmannskaper som kom til stedet, fant så moren, Anshoo (55).

Begge ble erklært døde på stedet, melder Thai Examiner.

- Hørte skrik

Den indisk-thailandske familien hadde kommet til ferieøya Koh Tao i den sørlige Surat Thani-provinsen samme dag.

Nå har thailandske myndigheter satt inn toppetterforskere for å komme til bunns i hva som skjedde med ekteparet.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

En ansatt forteller at han klokken 15.49 hørte en mann utstøte fire-fem skrik. Han snudde seg, men så ingenting. Tolv minutter senere ble den 59-årige milliardæren funnet av sønnen, som ropte om hjelp.

Likene av ekteparet er nå sendt til obduksjon i Bangkok. En foreløpig rapport viser at de døde av drukning, men blodprøver er sendt til videre analyse, ifølge Bangkok Post.

Avviste kriminell hendelse

Politiet uttalte tidlig at de ikke fant tegn på at noe kriminelt har skjedd, og ble dessuten opplyst om at 59-åringen hadde noen underliggende sykdommer som diabetes og søvnapné.

Det er imidlertid på det rene at overvåkingskameraene rundt bassenget ikke fungerte, og spekulasjonene er mange.

ERKLÆRT DØD PÅ STEDET: Redningsmannskaper forsøker her å gjenopplive Rakeshwar Sachathamakul (59), men millardæren ble erklært død på stedet, i likhet med sin kone. Foto: Kusonsattha redningstjeneste
ERKLÆRT DØD PÅ STEDET: Redningsmannskaper forsøker her å gjenopplive Rakeshwar Sachathamakul (59), men millardæren ble erklært død på stedet, i likhet med sin kone. Foto: Kusonsattha redningstjeneste Vis mer

Det forsterkede etterforskningskorpset undersøker nå flere spor, blant annet hvorvidt ekteparet lå i konflikt med noen før turen. De sjekker også hvem som eventuelt drar nytte av forsikringsoppgjøret.

Sachathamakul har slått seg opp på hoteller og industribedrifter, og eide blant annet et Novotel-hotell i Phuket samt et leilighetskompleks i Sukhumvit i Bangkok.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

Frynsete rykte

Koh Tao har fått et noe frynsete rykte i deler av turistbransjen etter en rekke dødsfall på øya, særlig siden 2014, herunder drap.

Det gjenspeiles i den tyske storavisen Bilds artikkel om saken, som har stikktittelen «På Thailands beryktede dødsøy».

Det fins en rekke blogger og sosiale-medier-grupper viet til konspirasjonsteorier om hva som «egentlig» foregår på øya. En hyppig forekommende påstand er at myndighetene dekker over mafiavirksomhet gjennom summariske og feilaktige etterforsknings- og rettsprosesser.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

Før jul 2014 omkom norske Silje Fauskrød Mathisen under et prøvedykk ved Koh Tao. Det viste seg i ettertid at den britiske dykkeinstruktøren, som seinere har mistet lisensen, ikke hadde arbeidstillatelse, men han flyktet fra landet og er ikke stilt for retten.

Båtføreren sa seg skyldig og ble dømt, men slapp å sone, etter en svært kjapp rettssak der ingen vitner stilte.

LES OGSÅ: Pokerstjerne funnet død i badekar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer