John Paulson:

Milliardær i episk skilsmisse

Formuen som skal fordeles er enorm.

SKILLES: Milliardær John Paulson skal skilles fra kona gjennom 21 år, Jenny Paulson. Foto: Spencer Platt / AFP / NTB
SKILLES: Milliardær John Paulson skal skilles fra kona gjennom 21 år, Jenny Paulson. Foto: Spencer Platt / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske forretningsguruen John Paulson (65) har gjort seg svært rik ved å investere i eiendommer. Såpass rik at han har blitt omtalt som «et av de mest framtredende navnene i finansverden», og «mannen som tjente en av de største formuene i Wall Streets historie».

Helt siden 2000 har han vær gift med Jenny Paulson (født Zaharia journ.anm.) (50), som han fikk døtrene Gizelle og Danielle sammen med. Paret møttes da Paulson ansatte Zaharia som assistent.

Nå, etter over 20 år som ektefeller, skal paret skilles. Og skilsmissen ligger an til å bli av det større slaget. Det framkommer i rettsdokumenter Page Six har fått innsikt i.

Nettstedet skriver også at begge parter har ansatt svært mektige skilsmisseadvokater i New York.

ENSOM: Venke Knutson gjester denne uka «Lindmo», og der forteller hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

Kan bli historisk

Ifølge Forbes er milliardæren god for ikke mindre enn fire milliarder amerikanske dollar, noe som er nærmere 35 milliarder norske kroner.

Dermed er formuen som skal fordeles mellom Paulson-ekteparet mildt sagt enorm.

En kilde skal ha uttalt til Page Six at eksparet ikke har undertegnet en ektepakt, som kunne sikret formuen til Paulson. Derfor kan denne skilsmissen bli historisk.

- De har ingen ekteskapsavtale, og John tjente mesteparten av formuen sin mens de var gift - så dette kommer til å bli en episk, og sinnsykt dyr skilsmisse, forteller kilden til nettstedet.

65-åringen er en såkalt selvgjort milliardær, og grunnla hedgefondet Paulson & Co. i 1994. Firmaet dro inn uhorvelig mye penger under finanskrisa i 2007, ved å satse på at det amerikanske boligmarkedet ville kollapse.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Slik gikk det og Paulson gjorde seg dermed verdenskjent da han satt igjen med 20 milliarder amerikanske dollar, som i dag er over 170 milliarder norske kroner.

Skilsmissen følger i rekken bak flere milliardærbrudd, som Microsoft-grunnleggeren Bill Gates (65) og Melinda French Gates (57), og Amazon-grunnleggeren og den rikeste mannen i Amerika, Jeff Bezos (57) og Mackenzie Scott (51).

LES OGSÅ: Deler sjelden oppdatering om sønnene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer