Alexandra og Katharina G. Andresen:

Milliardær-familiens ukjente drama

- Vi tok jentene ut av barnehagen.

HEMMELIG DRAMA: Kristin G. Andresen røper i et intervju med Dagbladet at datteren Katharina (t.v.) og hennes lillesøster Alexandra ble overvåket av kriminelle da de gikk i barnehagen. Her er mor og datter på Se og Hørs 40-årsfeiring i fjor - sammen med Kristins sønn Wilhelm von Geijer. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
HEMMELIG DRAMA: Kristin G. Andresen røper i et intervju med Dagbladet at datteren Katharina (t.v.) og hennes lillesøster Alexandra ble overvåket av kriminelle da de gikk i barnehagen. Her er mor og datter på Se og Hørs 40-årsfeiring i fjor - sammen med Kristins sønn Wilhelm von Geijer. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

I starten av januar ble det kjent at Anne-Elisabeth Hagen (68), som er gift med milliardær Tom Hagen (68), er antatt bortført etter at hun forsvant fra ekteparets hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor.

De antatte kidnapperne skal ha fremmet et enormt løsepengekrav - omtrent 85 millioner kroner i kryptovalutaen Monero.

Saken har skapt store overskrifter etter at den ble offentlig kjent, og er unik i norsk sammenheng.

Imidlertid finnes det enkelte som trolig får ekstra frysninger av den spesielle saken.

- Endret mønsteret i hverdagen

Andresen-familien, som er en av Norges rikeste med sin formue på rundt 15 milliarder kroner, har i skjul forholdt seg til kidnappingsproblematikk i aller høyeste grad.

I et intervju med Dagbladet røper eiendomsutvikler Kristin G. Andresen, som har døtrene Katharina (24) og Alexandra G. Andresen (22) med finansmannen Johan H. Andresen (57), en dramatisk historie fra fortiden.

DRAMATISK: Kristin og Johan H. Andresen ønsket å ta med familien til utlandet da døtrene var små. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
DRAMATISK: Kristin og Johan H. Andresen ønsket å ta med familien til utlandet da døtrene var små. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

For om lag 20 år siden, da døtrene deres var bare noen få år gamle, fikk ekteparet vite at de to ble overvåket av kriminelle mens de var i barnehagen.

- Da døtrene våre gikk i barnehagen ble de overvåket av østeuropeere, sier Kristin Andresen til avisen, og utdyper:

- Det var observante ansatte i barnehagen som oppdaget det, og det ble iverksatt et sikkerhetsopplegg der politiet var involvert og vi fikk livvakter. Vi tok jentene ut av barnehagen, og endret helt mønsteret i hverdagen og på hva vi gjorde, sier Andresen.

Stalket i utlandet

Heldigvis skjedde det ikke noe med milliardærarvingene Katharina og Alexandra den gangen. Moren deres legger likevel ikke skjul på at det var en svært ubehagelig situasjon å befinne seg i som forelder.

Hun sier til Dagbladet at de hadde mest lyst til å ta med familien utenlands og søke en form for tilflukt der i uoverskuelig fremtid.

- Men man kan ikke gå og tenke på det i hverdagen, og bekymre seg for en eventuell kidnapping, sier Kristin Andresen i dag.

PROFILERT: Særlig Katharina har gjort seg bemerket de siste årene - både på rød løper og i offentligheten for øvrig. Her på vei til Jan Thomas-fest i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PROFILERT: Særlig Katharina har gjort seg bemerket de siste årene - både på rød løper og i offentligheten for øvrig. Her på vei til Jan Thomas-fest i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I voksen alder har for øvrig Katharina G. Andresen snakket åpent om at hun opplevde å bli stalket av en fremmed mann da hun studerte i utlandet for noen få år siden.

- Det var en mann som fulgte etter meg til studenthybelen. Han så at jeg gikk inn døra og når jeg skrudde på lyset i leiligheten. Han skrev til meg i en privat melding på Instagram, og spurte om jeg bodde i den og den leiligheten. Han traff spot on. Det var 600 leiligheter i bygget, sa hun i et intervju med Dagens Næringsliv i 2017.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

My favourite sister 💯

Et innlegg delt av Katharina G. Andresen (@kgandresen)

På denne tiden studerte 24-åringen i Amsterdam. Imidlertid ble oppholdet kortere enn forventet - blant annet som følge av ubehaget den unge milliardærarvingen opplevde.

- Det ble litt intenst med stalking og sånt. Jeg følte meg egentlig litt alene. Jeg var borte fra familie og alle jeg kjente. Da valgte jeg heller å komme hjem. Stalkingen ble fysisk etter hvert, sa hun til avisen.

- Tåler å bli tråkket på

Imidlertid har ikke Katharina latt stalking-erfaringene hindre henne i å dele innblikk i livet sitt på sosiale medier.

I dag har hun i overkant av 29 000 følgere på Instagram, og for noen år siden skrev britiske tabloider side opp og side ned om henne og alle «jetset»-bildene hun la ut i sosiale medier.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Selv med alt dette, føler hun ikke noe særlig på presset, forventningene og reaksjonene utenfra lenger. Det uttalte hun i et intervju med Dagens Næringsliv i fjor.

- Og så tåler jeg å bli tråkket på. Jeg har fått negativ omtale og det har vært pågang fra utenlandske medier. Du blir vant til å stå i det, også er det jo sånn at folk glemmer gårsdagens nyheter, sa hun til avisen den gang.

I fjor sommer skapte hun dessuten overskrifter etter at hun fikk et jobbtilbud hos Innovasjon Norge - en stilling som aldri ble lyst ut. Imidlertid var det snakk om en kortvarig stilling, og for tiden jobber hun i selskapet Brav, som eies av familebedriften.

LES OGSÅ: Scientologi-kirken raser mot stjernen