Runar Vatne:

Milliardær dømt til fengsel - kjørte i 177 km/t

Må sitte 23 dager i fengsel og mister førerkortet i 37 måneder.

TILSTO: Eiendomsinvestor Runar Vatne ble tatt for råkjøring i slutten av august. Nå har han fått dommen. Her sammen med kjæresten Alexandra Joner. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TILSTO: Eiendomsinvestor Runar Vatne ble tatt for råkjøring i slutten av august. Nå har han fått dommen. Her sammen med kjæresten Alexandra Joner. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte eiendomsinvestoren og racerbilføreren Runar Vatne (45), også kjent som kjæresten til popartist og danser Alexandra Joner (30), er dømt til 23 dager i fengsel for å ha kjørt i 177 km/t i 80-sonen på E16.

Vatne kjørte i en Ferrari Spider da hendelsen fant sted ved Fønhus i Sør-Aurdal kommune i slutten av august.

Det var VårtOslo som først omtalte saken.

I dommen fra Oslo tingrett heter det at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten.

Børsen har vært i kontakt med Vatnes forsvarer Halvard Helle, som ikke ønsker å uttale seg om saken. Det har foreløpig ikke lykkes Børsen å komme i kontakt med Runar Vatne.

Ifølge dommen ble 45-åringen tilkjent en tilståelsesrabatt, og han får dermed 23 dager ubetinget fengsel. Investoren mister også førerkortet i 37 måneder, og må avlegge full ny førerprøve for gjenerverv av føreretten.

På riking-liste

Vatne er eier og daglig leder av Vatne Capital, og regnes som en av Norges rikeste personer.

Ifølge Kapital begynte 45-åringen som aksjemegler i Pareto etter studiene, før han gikk over til eiendom på fulltid sammen med Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad i Søylen Eiendom.

Alexandra Joner intervjues av Se & Hør på Universal-fest. Snakker om festen, kjæresten, ferieplaner og karrieren. Vis mer

I 2019 hadde Vatne en formue på svimlende 1,75 milliarder kroner, noe som sendte ham inn på en 179. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Privat har han vært sammen med Alexandra Joner siden 2012. Duoen møttes for første gang under en hotellåpning på et Petter Stordalen-hotell i Gøteborg, og et år senere flyttet paret sammen i en leilighet på Frogner i Oslo.

LES OGSÅ: Grottefesten: Derfor står han frem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer