Petr Kellner:

Milliardær døde i ulykke

Tsjekkias rikeste mann har gått bort.

DØD: Tsjekkias rikeste mann har gått bort. Foto: Roman Vondrous / AP / NTB
DØD: Tsjekkias rikeste mann har gått bort. Foto: Roman Vondrous / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tjekkias rikeste mann Petr Kellner døde lørdag under en helikopterulykke i Alaska. Han ble 56 år gammel. Det melder Sky News.

56-åringen, som ifølge Forbes hadde en formue som var anslått til 150,2 milliarder kroner, var i helikopteret sammen med fem andre personer da ulykken inntraff. Bare én av personene i helikopteret kom fra ulykken med livet i behold.

Ulykken skjedde i forbindelse med at Kellner og resten av følget skulle gjennomføre en heliski-tur - som involverer off-trail, alpint eller snowboard med helikopter - i stedet for en skiheis.

Myndighetene sier at det styrtet av uklare årsaker rundt 80 km øst for byen Anchorage klokka 18.35 lørdag, lokal tid.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

Forbes: Verdens 68. rikeste

Kellner var ifølge Forbes verdens 68. rikeste mann. Han skal ha tjent store penger på salg av kontorrekvisita i begynnelsen av 1990-åra, før han litt seinere opprettet sitt eget investeringsfond, PFF Group.

«Det er med stor sorg vi kan meddele at Petr Kellner døde i en helikopterulykke», heter det i en melding fra selskapet, som legger til:

«Han var i sitt profesjonelle liv kjent for sin utrolige arbeidsmoral og kreativitet, men hans private liv tilhørte familien hans. Begravelsen hans blir holdt med bare nære familiemedlemmer. Vi ber mediene respektere personvernet til Kellner-familien i denne vanskelige tiden.»

Kellner etterlater seg kone og fire barn.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

LES OGSÅ: Millionærdatter funnet død på Mallorca

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer