Damian Hurley:

Milliardær-bestefar ville gjøre barnebarnet arveløs

Elizabeth Hurleys 17 år gamle sønn i bitter arvestrid med bestefaren.

I RETTEN: Elizabeth Hurleys eneste barn har nylig vært i retten - mot sin egen bestefar som forsøkte å nekte ham tilgang til familieformuen på svimlende 450 millioner britiske pund. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Elizabeth Hurleys eneste barn har nylig vært i retten - mot sin egen bestefar som forsøkte å nekte ham tilgang til familieformuen på svimlende 450 millioner britiske pund. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Elizabeth «Liz» Hurley (54) har i flere tiår vært et svært kjent fjes for mange. Den britiske 54-åringen er en berømt skuespiller og modell, og ikke minst kjent som sminke- og skjønnhetsgiganten Estée Lauders ansikt utad.

Den siste tiden har også hennes 17 år gamle sønn Damian Hurley fått mye oppmerksomhet - blant annet fordi mange mener han er skremmende lik sin berømte mor. Den unge sønnen gjør det også stort som modell, og går dermed i fotsporene til moren sin.

Det har imidlertid ikke bare vært rosenrødt i Hurley-familien gjennom årenes løp. Damian er Elizabeths eneste barn, men da den unge kjekkasen kom til verden i 2002 - nektet faren Steve Bing (54) først for at han var faren til barnet.

En DNA-test avslørte likevel at Bing var Damians far.

17-åringen har siden den gang hatt et heller kjølig forhold til sin far, som jobber som forretningsmann i USA. Det kan også virke som at den over 17 år gamle familiefeiden fortsatt ikke har sluppet taket.

PRIKK LIKE: Det er liten tvil om at Elizabeth Hurleys 17 år gamle sønn, Damian, har arvet morens berømte utseende. Foto: NTB Scanpix
PRIKK LIKE: Det er liten tvil om at Elizabeth Hurleys 17 år gamle sønn, Damian, har arvet morens berømte utseende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Page Six skal nemlig Damians bestefar nylig ha forsøkt å gjøre barnebarnet arveløs - og nekte ham tilgang til familieformuen som har en verdi på svimlende 456 millioner britiske pund, ifølge nettstedet. Det tilsvarer omkring 4.8 milliarder norske kroner.

I retten med familien

Ifølge det amerikanske nettstedet måtte Damian nemlig i rettssak med sin egen bestefar etter at han prøvde å frata barnebarnet sin andel av familieformuen.

Årsaken var at bestefaren - hvis navn er Dr. Peter Bing - mener at det 17 år gamle barnebarnet ikke bør ha arverett til formuen hans fordi han er født utenfor ekteskap. Damians foreldre, Elizabeth og Steve, var aldri gift, og forholdet tok slutt før sønnen ble født.

Bestefaren skal også ha argumentert med at sønnen Steve «aldri hadde møtt» Damian, og at han derfor ikke ønsket at barnebarnet skulle arve noen penger.

BIKINI: Elizabeth Hurley får kritikk for bikinibildene hun legger ut på Instagram. Kritikken går på hvem som står bak kameraet når bildene blir tatt. Vis mer

Denne uken ble saken behandlet av en domstol i Los Angeles i USA, og retten falt ned på at Damian har full arverett til den gigantiske familieformuen - på lik linje med sin halvsøster Kira Kekorian, som faren har fra et senere forhold, skriver Page Six.

Dermed kom Damians bestefar ingen vei med å forsøke å gjøre barnebarnet arveløs. Han skal likevel har argumentert hardt for nettopp dét.

MOR OG SØNN; Elizabeth Hurley og sønnen Damian har et nært forhold. Nå har sistnevnte vært gjennom en bitter arvestrid. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN; Elizabeth Hurley og sønnen Damian har et nært forhold. Nå har sistnevnte vært gjennom en bitter arvestrid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bestefaren forsøkte å overbevise retten om at han hadde lagt inn begrensninger på arveretten til familiefondet da han etablerte det i 1980. Han hevdet blant annet at ethvert barnebarn måtte ha blitt oppdratt av hans egne barn for å kunne dra nytte av familieverdiene i fondet.

Det var imidlertid retten i Los Angeles uenig i - noe som betyr at Damians bestefar ikke lyktes i å gjøre han arveløs. Damian skal også ha hatt en støttespiller i moren Elizabeth under rettsprosessen, ifølge Daily Mail.

Gjør det stort som modell

Det er kanskje ikke så rart at forholdet mellom Damian og farens familie er så kjølig som det er. Som nevnt mente Damians far at han ikke hadde noe med Damian å gjøre da han kom til verden i april 2002.

En DNA-test beviste imidlertid at han var faren til modellens barn. Det ble i retten den gang bestemt at forretningsmannen skulle betale elleville 18 millioner kroner til sønnen, men moren nektet å ta imot pengene.

Tross en vanskelig start på livet, har Damian levd et privilegert og fint liv i England. Han vokste opp i Gloucester, men familien flyttet senere til Australia. Når han er i hjemlandet, tilbringer han ofte tid med sine berømte gudforeldre.

MODELL: Damian går i fotsporene til sin berømte mor, og imponerer foran kameraet. Foto: Pat McGrath Labs
MODELL: Damian går i fotsporene til sin berømte mor, og imponerer foran kameraet. Foto: Pat McGrath Labs Vis mer

Det er nemlig Hugh Grant (58), David Beckham (44), Elton John (72) og Denis Leary (61) som skal ta vare på ham om noe tragisk skulle skje med moren.

Damien og moren Elizabeth har et nært og godt forhold, og da Damian var liten, skrøt moren ofte av hvor talentfull og kreativ sønnen var. Modelltalentet har også åpenbart smittet over på sønnen, som nå er med i sin aller første, store kampanje - som er en reklame for den britiske make up-artisten Pat McGrath.

LES OGSÅ: - Han har feilet i å forberede henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer