John Gilbert Getty:

Milliardær-arving døde

Barnebarnet til oljegiganten ble 52 år gammel.

DØDE: Bare 52 år gammel har barnebarnet til J. Paul Getty, John Gilbert Getty, gått bort. Foto: Privat
DØDE: Bare 52 år gammel har barnebarnet til J. Paul Getty, John Gilbert Getty, gått bort. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke utenlandske medier, deriblant People, melder at barnebarnet til oljegigant J. Paul Getty, John Gilbert Getty, er død. Han ble 52 år gammel.

Getty gikk bort fredag i San Antonio, Texas, og det er med tungt hjerte familien bekrefter hans bortgang.

«John etterlater seg datteren Ivy Getty, som han elsket mer enn noe annet, og hans brødre Peter og Billy», heter det i uttalelsen fra familien.

Videre kommer det fram at familien tidligere har mistet Johns bror, Andrew, som ble funnet død i 2014, og deres mor Ann Gilbert Getty, som døde i september.

«John var en talentfull musiker som elsket rock and roll. Han vil bli dypt savnet», heter det videre.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

Musikerens datter har i ettertid delt en rørende hyllest til ham i sosiale medier.

«Min far var den råeste, kuleste mannen som noen gang har vært på denne planeten, og jeg vil for alltid være den stolteste datter. Jeg elsker deg så mye pappa. Livet er ondskapsfullt noen ganger. Jeg har ikke en, men to engler som vokter over meg nå», skriver hun til flere bilder av faren.

Verdens rikeste

Som nevnt var 52-åringen barnebarnet til J. Paul Getty. Hans formue ble til på 1940- og 50-tallet. Oljeutvinning skylte han opp til å bli den rikeste mannen i USA. I 1957 ble han av Forbes anslått til å være god for et sted mellom 700 millioner og én milliard dollar. I 1966 kom han i Guinness rekordbok som verdens rikeste.

Men oljegiganten var ikke den som sløste av sin enorme pengebinge Getty Oil. Han var snarere en gjerrigknark som blant annet var kjent for å ha installert en betalingstelefon for gjester som var på besøk i huset hans i London.

STYRTRIK: J. Paul Getty avbildet sammen med kunstner og forfatter Robina Lund på 1960-tallet. Foto: Dezo Hoffman/ REX/ NTB
STYRTRIK: J. Paul Getty avbildet sammen med kunstner og forfatter Robina Lund på 1960-tallet. Foto: Dezo Hoffman/ REX/ NTB Vis mer

Han tjente sin første million sammen med faren bare 23 år gammel. Men det som virkelig fikk forretningen til både Getty og selskapet hans Getty Oil Company til å skyte fart, var børskrakket i 1929.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I kjølvannet av dette var det mulig å gjøre det han selv kalte spektakulært gode kjøp på amerikanske oljeaksjer. I 1934 overtok han det middelstore selskapet Tidewater. Og da han i 1949 fikk konsesjoner til oljeutvinning i den nøytrale sone mellom Kuwait og Saudi-Arabia, gikk forretningen til himmels.

Gettys turbulente kjærlighetsliv skaffet han fem ekskoner - det ene ekteskapet varte bare i to måneder - og fem barn.

LES OGSÅ: Nye avsløringer rundt dødsulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer