Mille-Marie Treschow

Mille-Marie Treschow er død

Bruks-, skogeieren og forretningskvinnen Mille-Marie Treschow ble 64 år.

DØD: Mille-Marie Treschow døde lørdag, og ble 64 år gammel. Her er hun fotografert på Theatercaféens årlige sommerfest i 2013. Foto: Andreas Fadum
DØD: Mille-Marie Treschow døde lørdag, og ble 64 år gammel. Her er hun fotografert på Theatercaféens årlige sommerfest i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forretningskvinnen, bruks- og skogeieren og Treschow-Fritzøe-arvingen Mille-Marie Treschow er død.

Det bekrefter Treschows familie overfor NTB.

- Det er med stor sorg vi må meddele at vår mor Mille-Marie Treschow døde lørdag 29. september, 64 år gammel etter sykdom, sier eier og styreleder i Treschow-Fritzøe, Michael Stang Treschow, til NTB.

Larvik-kvinnen døde lørdag kveld. Hun ble 64 år gammel.

- Mor hadde et stort hjerte for Treschow-Fritzøe og alle som jobber her. Hun har hatt stor betydning for utviklingen av selskapet fra et tradisjonelt skogsdriftselskap til et moderne industrikonsern, forteller sønnen, og fortsetter:

- Selv om hun var ute av den daglige drift var hun sterkt engasjert i selskapet. Det var dette hun levet og åndet for, forteller han, og ber om at familien får fred i en krevende tid.

Sju generasjoner

Treschow var arving til en av Norges største formuer og en av Norges eldste bedrifter - Treschow-Fritzøe.

Skogdrift- og eiendomsforvaltningsbedriften har vært i Treschow-familiens eie i sju generasjoner - i over 180 år.

Mille-Marie Treschow var den sjette generasjonen som overtok bedriften.

Det gjorde hun i 1986, og ledet bedriften gjennom både gode og krevende tider. I 2015 overtok Michael Stang Treschow, Mille-Maries sønn, som bedriftseier.

To barn

Treschow etterlater seg to voksne barn, Michael og Victoria Marie, som hun fikk med eksmannen Andreas Stang. Det var hennes andre ektemann.

Treschow var først gift med forretningsmannen Morten Henrik Kielland, før hun giftet seg med Stang. Etter at Treschow og Stang gikk fra hverandre, møtte hun milliardæren Stein Erik Hagen.

De to giftet seg i 2004, men skilte lag åtte år senere.

Hun holdt kontakt med eksmennene etter ekteskapene, og inviterte dem til både bursdager og større anledninger.

- De er absolutt i livet mitt. Spesielt Andreas som er far til mine barn. Vi har et godt forhold, sa hun til Dagbladet Magasinet i fjor.

EKSMANNEN: Mille-Marie var gift med milliardæren Stein Erik Hagen fra 2004 til 2012. Her er de sammen i 2010. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
EKSMANNEN: Mille-Marie var gift med milliardæren Stein Erik Hagen fra 2004 til 2012. Her er de sammen i 2010. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Anonym

Treschow forholdt seg nokså anonym i norsk offentlighet helt fram til hun møtte Hagen. I samme intervju med Magasinet svarte Treschow bekreftende på spørsmål om Hagen «rocket» henne opp.

- Ja, absolutt! Å være mer åpen og utadvendt, det har jeg lært gjennom ham.

- Var det gøy?

- Ja, absolutt. Jeg har vært veldig sjenert gjennom oppveksten.

Tre år etter at Treschow og Hagen skilte lag, sto Hagen fram som homofil på NRKs «Skavlan». I intervjuet med Magasinet sa Treschow at hun ikke visste at Hagen var homofil da de to giftet seg, men at hun ikke ble overrasket da Hagen sto fram på TV.

- Det var ikke overraskende. Jeg er veldig glad både på hans vegne og familiens. Det er ikke godt å leve i skjul, sa Treschow i samme intervju om eksmannens hemmelighet.

Arving etter tragedier

Mille-Marie Treschow skulle egentlig ikke arve bedriften eller familiegodset i Larvik.

Hun var eldst av fire søsken, men det var hennes halvannet år yngre bror, Fritz Gerhard Treschow, som skulle ta over familiebedriften. Etter en skjellsettende tragedie i 1974, endret arverekkefølgen seg.

På ei hytte i Luksefjell i Telemark var da 18 år gamle Fritz på andejakt med en kamerat og hans kjæreste. Inne i hytte gikk Treschows hagle av. Vådeskuddet traff kameraten i halsen. Han døde av skadene.

Treschow og kameratens kjæreste kjørte så etter hjelp, men fikk skrens og ble sittende fast. Kjæresten løp videre, mens Treschow sprang tilbake til hytta.

Da kameratens kjæreste kom tilbake til hytta, var også Fritz død. Han hadde tatt sitt eget liv.

- Det var et voldsomt vendepunkt i livet. Han var min beste venn. Vi var veldig nære, sa Mille-Marie Treschow om hendelsen.

Før det hadde hun ingen planer om å engasjere seg i familiebedriften, men fortalte til Magasinet at brorens dødsfall «tente en flamme» i henne.

Vil gravlegges i «Haven»

I 2012 ble det kjent at Treschow ønsket å stedes til hvile på sin egen godseiendom, i «Haven», som hun kalte det.

Hun fikk det som hun ville, etter at Fylkesmannen i Vestfold gjorde et unntak fra hovedregelen. På den måten kunne Treschow-familiens tradisjon følges.

Hun visste alltid hvor hun skulle gravlegges, fortalte hun Magasinet.

- Det føles som en stor trygghet. Døden er ikke skremmende for meg.

Tidligere i år mistet hun moren sin, Nanna Treschow. Hun døde på Sjømannshjemmet, og ble 91 år gammel.

- Mamma var en veldig utadvendt og sosial dame, imøtekommende og inkluderende. Utrolig gjestfri, har Mille-Marie fortalt til Østlands-Posten.

LES OGSÅ: - Rart å se henne kline med en annen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer